Breaking News
30 Ιουνίου 2020

H Παγκόσμια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) βρήκε δυνατό …συμπαίκτη και …αρχηγό στην προσπάθειά της να πετύχει μεταρρυθμίσεις στο άθλημα, καλύτερες συμφωνίες στο εμπορικό κομμάτι κι εν ολίγοις να κάνει ακόμη μεγαλύτερη την απήχησή του στην αγορά και στον κόσμο.

Ανακοίνωσε ότι ο θρύλος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Λιου Γκουολιάνγκ, πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής και Ολυμπιονίκης και σημερινός πρόεδρος της Κινεζικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, αναλαμβάνει επικεφαλής στο διοικητικό συμβούλιο του World Table Tennis, του φορέα δηλαδή, που η ίδια η ITTF δημιούργησε πέρσι, για να διεκδικήσει την ανάπτυξη στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του αθλήματος πάντα σε επαγγελματικές προδιαγραφές. Η ITTF υπογραμμίζει στην ιστοσελίδα της (σ.σ. η ενότητα για το WTT βρίσκεται στο λινκ http://worldtabletennis.com/) ότι ο σπουδαίος Κινέζος penholder του κοντινού παρελθόντος είναι ένας εξαιρετικά σεβαστός ηγέτης στην παγκόσμια κοινότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης κι εκφράζει τη βεβαιότητα ότι με την καθοδήγησή του το άθλημα θα πάει στο επόμενο επίπεδο. Θυμίζουμε ότι ο 44χρονος σήμερα Λιου είναι ένας από τους 5 μόλις αθλητές, που έχει πετύχει το λεγόμενο γκραν σλαμ στην επιτραπέζια αντισφαίριση κατακτώντας τον τίτλο στο απλό ανδρών στις 3 μεγαλύτερες διοργανώσεις: Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Παγκόσμιο Κύπελλο. Αναλυτικά το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Το World Table Tennis έχει την τιμή ν’ ανακοινώσει ότι ο πρόεδρος της Κινεζικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Λιου Γκουολιάνγκ θα γίνει ο πρόεδρος του νεοσύστατου διοικητικού συμβουλίου του WTT, αναλαμβάνοντας τη γενική ηγεσία και ευθύνη στην πρωτοπόρα αυτή κίνηση για το μέλλον του αθλήματος.

Βάζοντας παίκτες και φιλάθλους στο επίκεντρο της αποστολής του, το WTT ιδρύθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (ITTF) τον Αύγουστο του 2019. Επιδιώκει τις μεταρρυθμίσεις στο άθλημα σε επαγγελματική βάση, τον εκσυγχρονισμό των εμπορικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του και την αξιοποίηση του πλήρους δυναμικού ώστε να είναι ανταγωνιστικό ανάμεσα στα κορυφαία σπορ στον κόσμο.

Το συμβούλιο του WTT θα διασφαλίσει την υγιή ανάπτυξη του φορέα και θα είναι στο τιμόνι της μελλοντικής ανάπτυξης του αθλητισμού. Επομένως, απαιτείται ένας πραγματικός οδηγός στη βιομηχανία για να πάρει τη θέση και να κατευθύνει το ταξίδι προς ένα λαμπρό μέλλον.

Ο Λιου Γκουολιάνγκ είναι ένας εξαιρετικά σεβαστός ηγέτης στην παγκόσμια κοινότητα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης επιδεικνύοντας το τέλειο διαμέτρημα και τα πλουσιότερα αγωνιστικά επιτεύγματα στη σταδιοδρομία του. Το κατάφερε ύστερα από μια εξαιρετική καριέρα, στην οποία κέρδισε χρυσά μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα. Από τότε ο Λιου επιβλέπει τη συνέχεια των κορυφαίων επιτυχιών αρχικά ως επικεφαλής προπονητής στην εθνική ομάδα της Κίνας και τα τελευταία χρόνια ως πρόεδρος της κινεζικής ομοσπονδίας του αθλήματος (CTTA).

Με μεγάλη χαρά το WTT καλωσορίζει τον Λιου Γκουολιάνγκ ως πρόεδρο του συμβουλίου και πιστεύει ότι, ακολουθώντας την καθοδήγησή του, η παγκόσμια κοινότητα του πινγκ πονγκ θ’ αγωνιστεί για έναν κοινό στόχο, οδηγώντας το WΤΤ και το άθλημα στο επόμενο επίπεδο.

«Το πινγκ πονγκ έχει εμπλουτίσει τη ζωή μου με πολλούς τρόπους και έχω αφιερώσει τη ζωή μου σε αυτό το άθλημα εδώ και πολλά χρόνια. Ως εκ τούτου, είμαι πολύ περήφανος κι αισθάνομαι τιμή, που έχω την ευκαιρία να διευθύνω το WTT Council και να βοηθήσω να γίνει το πινγκ πονγκ ένα από τα κορυφαία αθλήματα στον κόσμο», σημείωσε ο πρόεδρος της CTTA και πλέον και του WTT.

«Ο Λιου Γκουολιάνγκ είναι ένας αδιαμφισβήτητος θρύλος της επιτραπέζιας αντισφαίρισης για όσα έχει επιτύχει τόσο ως παίκτης και προπονητής όσο και ως πρόεδρος της κορυφαίας ομοσπονδίας του κόσμου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να τον καλωσορίσουμε ως πρόεδρο του συμβουλίου του WTT. Το βιογραφικό του μιλάει από μόνο του και πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η τέλεια επιλογή για να βοηθήσει το WTT και το άθλημα και να τα οδηγήσει σε επιτυχίες για πολλά ακόμη χρόνια», τόνισε ο Χαλίλ Αλ-Μοχάναντι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του WTT και αναπληρωτής πρόεδρος της ITTF.

«Για την επιτυχία του WTT και του πινγκ πονγκ στο σύνολό του, είναι επιτακτική ανάγκη να έχουμε άτομα υψηλού επιπέδου ενεργά στη διαμόρφωση του μέλλοντος του αθλήματός μας. Το γεγονός ότι ο Λιου Γκουολιάνγκ είναι φιγούρα με μεγάλη επιρροή στο πινγκ πονγκ, όχι μόνο στην Κίνα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο, τον τοποθετεί τέλεια ως πρόεδρος του συμβουλίου του WTT. Σίγουρα ελπίζουμε να εκμεταλλευτούμε τη φήμη και την επιρροή του για την παγκόσμια προώθηση του αθλήματος, καθιστώντας το ιδιαίτερα ελκυστικό για τις νεότερες γενιές. Ολόκληρη η αθλητική βιομηχανία βρίσκεται στη σκιά της πανδημίας και θέτουμε την ελπίδα μας στον Λιου για να εκτοξεύσει το μέλλον του αθλήματός μας. Αυτή η συνάντηση είναι φανταστική είδηση ​​για ολόκληρη την οικογένεια του πινγκ πονγκ», δήλωσε από την πλευρά του ο Στιβ Ντέιντον, μέλος του Δ.Σ. και διευθύνων σύμβουλος της ITTF.

Σχετικά με το WTT και το διοικητικό του συμβούλιο το ρεπορτάζ αναφέρει: «Το συμβούλιο του WTT, με επικεφαλής τον Κινέζο παράγοντα ως πρόεδρό του, θα αποτελείται από βασικούς ενδιαφερόμενους στο παγκόσμιο παιχνίδι κι ενδεικτικά θα περιλαμβάνει: Αθλητές τόσο του παρελθόντος όσο και του παρόντος, σημαντικούς συντελεστές στο διεθνές στερέωμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, διοργανωτές εκδηλώσεων και ανθρώπους από το προσωπικό της ITTF. Το συμβούλιο του WTT θα είναι το διοικητικό όργανο του WTT προς το κοινό και την αγορά. Χρησιμεύει στην απεικόνιση των απόψεων όλων των βασικών ενδιαφερομένων πινγκ πονγκ σε όλο τον κόσμο και θα διασφαλίζει ότι ακούγεται η φωνή όλων κι ότι όλοι ταξιδεύουν μαζί. Τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου του WTT θα ανακοινωθούν σύντομα».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics