Breaking News
30 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Ντέρμπαν της Νότιας Αφρικής ανατέθηκε η τελική φάση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών αγωνισμάτων του 2023.

Το ιστορικό αποτέλεσμα προέκυψε μετά από την ψηφοφορία των ομοσπονδιών-μελών της παγκόσμιας ομοσπονδίας (ITTF) κατά τη διάρκεια της χτεσινής ετήσιας γενικής συνέλευσης στο Κατάρ. Είναι η πρώτη φορά, που η κορυφαία διοργάνωση θα διοργανωθεί στη συγκεκριμένη χώρα και η δεύτερη γενικά στην αφρικανική ήπειρο μετά το Κάιρο της Αιγύπτου το μακρινό 1939! Στις υποψηφιότητες ήταν και το Ντίσελντορφ μολονότι είχε φιλοξενήσει το μεγάλο ετήσιο eventτο 2017. Το Ντέρμπαν πήρε 90 ψήφους (69,77%), ενώ η πόλη της Γερμανίας 39 (30,23%). Στο πρώτο κομμάτι του σχετικού ρεπορτάζ η ITTF υπογραμμίζει ότι «η ψηφοφορία δικαιώνει τη νέα μορφή για τα Παγκόσμια πρωταθλήματα, μορφή που θα εμφανιστεί πρώτη φορά στη διοργάνωση του 2021 (στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής) και βλέπει τα προκριματικά των ηπείρων να προηγούνται της τελικής φάσης».

«Συγχαρητήρια τόσο στη Νότια Αφρική όσο και στη Γερμανία, οι οποίες παρουσίασαν πολύ ισχυρές προσφορές για τη διοργάνωση του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Από τις επικείμενες αλλαγές στη μορφή των Παγκοσμίων πρωταθλημάτων, που θα παρουσιαστούν από τον επόμενο χρόνο, συνεχίζουμε να βλέπουμε οφέλη. Το νέο φορμάτ μπορεί να οδηγήσει περισσότερες χώρες κι από διαφορετικές περιοχές του κόσμου στο να υποβάλλουν προτάσεις για αγώνες Παγκοσμίου πρωταθλήματος», τόνισε ο αντιπρόεδρος της ITTFΧαλίλ Αλ-Μοχνάντι, ενώ ο Τζόε Καρίμ, πρόεδρος της ομοσπονδίας επιτραπέζιας αντισφαίρισης Νότιας Αφρικής δήλωσε από την πλευρά του: «Είμαι προφανώς ενθουσιασμένος από το γεγονός. Οι νύχτες αϋπνίας και όλη η σκληρή δουλειά έχουν αποδώσει. Θέλω να πω στη Γερμανία ότι η παρουσίασή τους ήταν απολύτως υπέροχη. Δεν ήταν δεδομένη η επιτυχία μας, αλλά είναι δεδομένη η μεγάλη εμπειρία τους και είμαι βέβαιος ότι θα εμφανιστούν ξανά στο μέλλον με νέα υποψηφιότητα. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και της ITTF που μας εμπιστεύτηκαν. Έδειξαν εμπιστοσύνη στην ομάδα που έχουμε, την πόλη που έχουμε και την υποστήριξη από την κυβέρνησή μας στο ότι πρέπει να διοργανώσουμε αυτήν την κορυφαία εκδήλωση. Είμαστε σίγουροι ότι θα κάνουμε εξαιρετικά περήφανους όλους όσους μας υποστήριξαν ώστε ν’ αναλάβουμε το Παγκόσμιο πρωτάθλημα».

Λόγω των μέτρων προστασίας από την πανδημία COVID-19 η γενική συνέλευση έγινε διαδικτυακά για πρώτη φορά στα χρονικά, πάντως ήταν παρόντες διάφοροι αξιωματούχοι με επικεφαλής, σαν αναπληρωτή πρόεδρο, τον Αλ-Μοχνάντι. Ο λόγος ήταν ότι ο πρόεδρος της ITTFΤόμας Βάικερτ δεν μπορούσε να ταξιδέψει στην Ντόχα. Έχοντας έρθει την περασμένη βδομάδα σε στενή επαφή με έναν θετικό ασθενή στον κορωνοϊό χρειάστηκε να μείνει σε καραντίνα μέχρι να λάβει τις απαραίτητες απαντήσεις από τους ιατρικούς ελέγχους. Όπως ανακοίνωσε χτες η ITTFτο τεστ ήταν αρνητικό, αλλά ο Γερμανός πρόεδρος δεν πρόλαβε να πάει στο Κατάρ και συμμετείχε στη συνέλευση από την ασφάλεια του γραφείου του στο Λίμπουργκ.

Στην Ντόχα παρουσιάστηκε και μία ειδική έκθεση σχετικά με τον αντίκτυπο του COVID-19 στην παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση, καθώς το άθλημα προετοιμάζεται για επιστροφή στη δράση μέσω της σειράς #RESTART τον Νοέμβριο του 2020, σε «φούσκα» στην Κίνα (στο λινκ https://www.ittf.com/2020/09/29/players-announced-restart/ μπορείτε να δείτε συμμετοχές κορυφαίων αθλητών και αθλητριών, που ανακοινώθηκαν).

Εξάλλου, η ITTF ψήφισε υπέρ της διεξαγωγής μιας έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στο περιθώριο του εξ αναβολής Παγκοσμίου πρωταθλήματος ομαδικού του 2020. Η διοργάνωση στο Μπουσάν της Κορέας είναι να γίνει πια στο διάστημα 22 Φεβρουαρίου με 1 Μαρτίου. Εκεί φυσικά κι ανάλογα με την πορεία της υγειονομικής κρίσης, θα εκτιμηθούν τα νέα δεδομένα για τις παγκόσμιες διοργανώσεις του αθλήματος, όπως φυσικά και για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics