Breaking News
11 Δεκεμβρίου 2017

Πρώτη θέση στο 10ο επετειακό St. Barth Cata-Cup στην Καραϊβική.

 


Ακόμα μια σπουδαία διάκριση για τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές, Κώστα Τριγκώνη και Ιορδάνη Πασχαλίδη, οι οποίοι τερμάτισαν πρώτοι ανάμεσα σε 47 πληρώματα απ’όλο τον κόσμο στο επετειακό 10ο St. Barth Cata-Cup που διεξηχθη στη Γαλλική αποικία του Σαιντ Μπάρθ στην Καραϊβική.

Ανάμεσα σε 47 πληρώματα από όλο τον κόσμο, μεταξύ των οποίων παγκόσμιοι πρωταθλητές αλλά και τα μεγαλύτερα ονόματα της κλάσης Formula 18, οι Έλληνες ιστιοπλόοι έφτασαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μέτά από ένα απαιτητικό 4ημερο αγώνα.

Επεισοδιακή υπήρξε ωστόσο η 4η και τελευταία μέρα του αγώνα καθως κατά τη διάρκεια της 6ης ιστιοδρομίας που περιελάμβανε το γύρο του νησιού και είχε διπλή βαθμολογία, και ενώ το Ελληνικό πλήρωμα προηγούταν ένα λάθος στην πλοήγηση των πρωτοπόρων, μέχρι εκείνη τη στιγμή, Γάλλων Franck Cammas και Matthieu Vandame τους έβγαλε εκτός κούρσας ρίχνοντάς τους στην 14η θέση της συνολικής κατάταξης βγάζοντας τους εκτός βάθρου

“Είναι ένα λάθος που μπορεί να συμβεί μιας και στην συγκεκριμμένη ιστιοδρομία τα σημεία στροφής ήταν αρκετά και η πίεση μεγάλη για ένα καλό αποτέλεσμα και απ’ ότι φάνηκε δεν ήθελε και πολύ να κάνει κάποιος λάθος. Από την αρχή της ιστιοδρομίας μπήκαμε δυνατά βάζοντας πίεση στους αντιπάλους μας. Από εκεί και πέρα οι κανόνες είναι κανόνες και πολύ σωστά έπραξαν οι οργανωτές που ακύρωσαν το Γαλλικό πλήρωμα. Φυσικά και η κατάληξη του αγώνα ήταν απρόσμενη, μιας και δεν περιμένεις από τόσο έμπειρους ιστιοπλόους λάθη όπως αυτό που έγινε.

Μετά από αυτό το συμβάν στην τελευταία ιστιοδρομία έπρεπε απλά να τερματίσουμε για να εξασφαλίσουμε την νίκη μιας και ήδη είχαμε χτίσει μια διαφορά ασφαλείας από τα υπόλοιπα πληρώματα που διεκδικούσαν μια θέση στο βάθρο. Ο Frank και ο Matthieu πιστεύω ότι σε γενικές γραμμές τα πήγαν καλύτερα από εμάς. Κάναμε λάθη που θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τα οποία μας κόστισαν στη βαθμολογία μιας και θα μπορούσαμε να είχαμε καθαρίσει τον αγώνα από νωρίς χωρίς το όποιο λάθος των αντιπάλων μας. Αυτά συμβαίνουν όμως στους αγώνες και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κερδίσαμε την 10η επετειακή έκδοση του St Barth Catacup” δήλωσε αμέσως μετά την νίκη τους ο Ιορδάνης Πασχαλίδης με τον Κώστα Τριγκώνη να συμπληρώνει:

“Πολλά συγχαρητήρια στους διοργανωτές που μετά από την βιβλική καταστροφή που προκάλεσε ο τυφώνας Ίρμα κατάφεραν όχι μόνο να διοργανώσουν τον αγώνα αλλά και να αναστηλώσουν σε ελάχιστο χρονικό διάστημα το νησί. Ήταν η 1η μου συμμετοχή στον συγκεκριμμένο αγώνα και το γεγονός ότι παρά τα λάθη μας καταφέραμε να τον κερδίσουμε κάνει την χαρά ακόμη μεγαλύτερη!”

Τις υπόλοιπες θέσεις του βάθρου συμπλήρωσαν οι Αργεντινοί Cruz Gonzales Smith - Mariano Heuser και οι Βέλγοι Patrick Demesmaeker - Olivier Gagliani.
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics