Breaking News
10 Αυγούστου 2018

Τί κι αν βρίσκεται στο 47ο έτος της ηλικίας του; Ο θρυλικός Καλλίνικος Κρεάνγκα συνεχίζει ακούραστος στο αγωνιστικό προσκήνιο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και παράλληλα εξακολουθεί να είναι περιζήτητος στο φίλαθλο κοινό για το άκρως θεαματικό παιχνίδι του.

Και δεν υπάρχει καλύτερη απόδειξη γι’ αυτό από το γεγονός ότι η Κίνα, η χώρα με την τεράστια παράδοση και διάδοση στο άθλημα, τον προσκάλεσε και πάλι να πάρει μέρος σε τουρνουά επίδειξης. Η κορυφαία δύναμη του πινγκ πονγκ θα οργανώσει το σόου στις 25 Αυγούστου, στο Zhangjiagang, που είναι προάστιο της Σαγκάης. Είναι ένα από τα events, που συχνά κάνουν οι Κινέζοι για την προώθηση και την περαιτέρω ανάπτυξη του προϊόντος τους. Στο συγκεκριμένο έχουν δώσει την επωνυμία «International Table Tennis Champions Exhibition». Πέρα από δικούς τους δυνατούς αθλητές φέρνουν πάντοτε και φημισμένα ονόματα από την Ευρώπη κι έκαναν άλλη μία φορά την τιμή να προσκαλέσουν τον Κρεάνγκα, ο οποίος στη διάρκεια της σπουδαίας καριέρας του έγινε προσφιλής και στους Κινέζους φίλους του αθλήματος.

Ο πρώην πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών και του διπλού μικτού δέχτηκε με χαρά την πρόσκληση και θα πάει δεύτερη φορά φέτος για τέτοια εκδήλωση στην ασιατική χώρα μετά τον περασμένο Φεβρουάριο. Θ’ αναχωρήσει από την Αθήνα στις 24 του μήνα (λίγες ημέρες έπειτα από την έναρξη της θερινής προετοιμασίας των προεθνικών μας ομάδων) και θα επιστρέψει στις 26. Εκτός από τον ίδιο, έχουν κληθεί τρεις ακόμα πρωταθλητές από τη γηραιά ήπειρο: Ο Αυστριακός Βέρνερ Σχλάγκερ, ο τελευταίος Ευρωπαίος παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών, που για να φτάσει στην τεράστια επιτυχία του το 2003 στο Παρίσι είχε νικήσει δύο Κινέζους! Ο αριστερόχειρας Δανός Μίκαελ Μέιζ, ο οποίος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2005 στη Σαγκάη είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο απλό και είχε …τρελάνει τους Κινέζους φιλάθλους στα προημιτελικά όταν ανέτρεψε το 0-3 από τον Χάο Σουάι σώζοντας και ματς μπολ με …λόμπες στο 4ο σετ! Ο πολιτογραφημένος Αυστριακός Τσεν Βεσίνγκ, που είναι γεννημένος στην Κίνα. Δίνει πάντοτε θέαμα με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού του και υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης του διπλού ανδρών το 2003. Στους αγώνες επίδειξης θα μετάσχουν και ορισμένοι Κινέζοι αθλητές και οι διοργανωτές περιμένουν να γεμίσει το γυμναστήριο από χιλιάδες κόσμο.

Στο τουρνουά θα παραβρεθεί πιθανότατα και ο τεράστιος Γουάνγκ Λικίν, που γεννήθηκε, μεγάλωσε και ζει στη Σαγκάη. Παρεμπιπτόντως, ο τρεις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών (2001, 2005, 2007) και κάτοχος τεσσάρων Ολυμπιακών μεταλλίων (από τα τουρνουά του 2000, του 2004 και του 2008) είναι ο τελευταίος αθλητής της παγκόσμιας πρωταθλήτριας, που νίκησε στην καριέρα του ο Κρεάνγκα! Αυτό είχε συμβεί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2003, το οποίο μάλιστα, είχε γίνει σε κινεζικό έδαφος, στο Γιανγκουίν. Ο εκπληκτικός τότε Κρεάνγκα, που προερχόταν από το χάλκινο μετάλλιο στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Παρισιού και είχε κατακτήσει τη 2η θέση σ’ εκείνη τη διοργάνωση, είχε κάμψει τον Λικίν με 4-2 σετ στους ομίλους! Από την ίδια χρονιά ο αποχωρήσας πια, από τη διεθνή σκηνή, Κινέζος άσος, έχει έντονες αναμνήσεις και με τον Σχλάγκερ. Στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2003 ήταν μπροστά στο σκορ με 3-1 σετ, αλλά δέχτηκε την ανατροπή με 4-3 από τον μετέπειτα νικητή του ταμπλό…

* Την Κυριακή μεταβαίνουν στο Ντίσελντορφ ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος προκειμένου να πάρουν μέρος στο διεθνές προπονητικό καμπ, που θα γίνει εκεί την ερχόμενη εβδομάδα. Στο ίδιο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε συγκέντρωση προετοιμασίας στην Οστάνδη οι αδερφοί Γιώργος και Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics