Breaking News
08 Ιουνίου 2019

Η Ελλάδα μετράει δυο νίκες σε σύνολο 17 αναμετρήσεων κόντρα στην Ιταλία και οι δυο ομάδες έχουν να ανταμώσουν σε επίσημο ματς από το 1981. Το Sport24.gr κάνει φλας μπακ και θυμίζει 



Η μεγάλη μάχη της Ελλάδας με την Ιταλία κοντοζυγώνει για την 3η αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2020. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει αναμετρηθεί 17 φορές με την "σκουάντρα ατζούρα" σε επίσημα και φιλικά ματς, μετρώντας μόλις δυο νίκες και στο ΟΑΚΑ θα επιδιώξει να τις κάνει τρεις, ώστε να στερεώσει τις βάσεις της για κατάληψη μιας εκ των δυο πρώτων θέσεων για πρόκριση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι δυο χώρες πάντως έχουν να ανταμώσουν σε επίσημο ματς σχεδόν τέσσερις δεκαετίες και πιο συγκεκριμένα από το μακρινό 1981 για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Ισπανίας, όπου μάλιστα η Ιταλία στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια απέναντι στη Δυτική Γερμανία (3-1).

Η πιο πρόσφατη συνάντηση των δυο εθνικών ομάδων. ήταν σε φιλικό αγώνα στις 19 Νοεμβρίου του 2008 στο "Γ. Καραϊσκάκης", με το τελικό σκορ να είναι 1-1. Ο Φάνης Γκέκας στο 50’ και ο Λούκα Τόνι στο 54’ ήταν αυτοί που βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.


Συνολικά σε 17 ματς, η Ελλάδα μετρά μόλις δύο νίκες, οι οποίες μάλιστα ήταν σερί και με το ίδιο σκορ (2-1). Συγκεκριμένα, το 1957 στο Μεσογειακό Κύπελλο και το 1972 σε φιλικό. Από εκεί και πέρα, πέντε ματς έχουν λήξει ισόπαλα και δέκα φορές έχουν κερδίσει οι Ιταλοί, που έχουν την παράδοση με το μέρος τους. Άλλωστε, πρόκειται για μια από τις πιο βαριές φανέλες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Όσον αφορά στα πιο πρόσφατα επίσημα ματς, στις 6 Δεκεμβρίου του 1980 στο "Απόστολος Νικολαΐδης", οι "ατζούρι" είχαν επικρατήσει με 2-0, χάρη στα τέρματα των Αντονιόνι (10’) και Σιρέα (80’). Στις 14 Νοεμβρίου 1981, στο "Κομουνάλε" του Τορίνο, η Εθνική μας είχε αποσπάσει 1-1, με τον Κόντι να ανοίγει το σκορ στο 60' και τον Ντίνο Κούη να ισοφαρίζει στο 87'.

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics