Breaking News
02 Ιουνίου 2020

Η "ευφυία του σφρίγους" ή το "σφρίγος της ευφυίας"; Σε αυτό το δίλημμα παραπέμπει η προσεκτική παρατήρηση του προπονητικού πνεύματος των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" και ο αξιέπαινος ...ένοχος αυτού του διλήμματος είναι η ιδιαίτερη κουλτούρα του επικεφαλής του Παραρτήματος, Συνασκουμένου Χριστόφορου Κασφίκη.

 

Στις προπονητικές ημερίδες των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας" παρατηρείται πάντοτε ένας καταπελτικός δυναμισμός χωρίς τίποτε το "brutal", μια σαρωτική κίνηση χωρίς τίποτε το ενοχλητικό, ένας χειμαρρώδης καταρράκτης που ξεχύνεται καταπάνω σου χωρίς καν να σε ...βρέξει!

Κι όλα τούτα, "ανιχνεύονται" στην ιδιοσυστασία της σκέψεως του επικεφαλής του Παραρτήματος ο οποίος, χωρίς ...διαβατήριο, διέσχισε την Ευρώπη κι έφτασε στη μακρινή Ασία, αποκωδικοποιώντας τα μυστικά της με μόνο "μέντορα" την διαίσθησή του.

Μεγάλο "σχολείο" προαγωγής του ενστίκτου των μαθητών του το Παράρτημα των "Ελλήνων Κενταύρων Κερκύρας", ακονίζει κάθε εβδομάδα στο αμόνι μιας εμφανέστατης προόδου αυτή την "αθέατη", εσωτερική, δύναμη των Μελών του με αποτελέσματα που καταγράφονται στο φωτογραφικό τεκμήριο.

Κι αυτή την εβδομάδα χαρήκαμε στο οπτικοακουστικό υλικό της τακτικής Προπονήσεως των Κερκυραίων Συνασκουμένων μας εξαιρετικές ασκήσεις με πρώτη απ΄ όλες την Τοξοβολία εξ Επαφής της οποίας το λαμπρό αποτέλεσμα φαίνεται εν συνεχεία όπου τα βέλη τοξεύονται με τέτοιο τρόπο ώστε να αγγίξουν (απλώς!) τον υφασμάτινο στόχο χωρίς να τον τρυπήσουν και να καταπέσουν μπροστά του σαν ίνες ,,,μεταξιού.

Το ίδιο συναρπαστικές και οι ασκήσεις προσβολής του αθέατου στόχου οι οποίες "ακονίζουν" το ένστικτο και αναγορεύουν το "ευστοχείν" πολύ πέραν των συμβατικών στοχαστικών αντιλήψεων των σκοπευτικών δραστηριοτήτων.

Και σε αυτές τις ασκήσεις προσβολής του αθέατου στόχου και πάλι τα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά! Η Ομάδα των "Ελλήνων Κενταύρων" τηρώντας τον κανόνα του Σχολείου Σιωπής και ασκούμενη με συστηματικότητα πειραματικού εργαστηρίου οδηγεί την Τοξοβολία προς το "κεφαλόσκαλο" της κλίμακας της ωφελιμότητός της!

Και στο αρχαίο ερώτημα μάχης "ου πόσοι αλλά που;" οι "Έλληνες Κένταυροι", σε λίγο, θα παραλείπουμε ως περιττό και αυτό το "που" διότι το γυμνασμένο ένστικτό μας θα ...ξέρει και με κλειστά μάτια!

Αυτή η ημερίδα είχε και την νυχτερινή "συνέχειά" της πριν να ακολουθήσει πρόγραμμα καθιστικού διαλογισμού με προέκταση ένα συμπόσιο που κράτησε μέχρι και μετά τα μεσάνυχτα!

Κάποτε, στη μακρινή Ασία ο συνοδός-μεταφραστής μας, μέσα στη σκηνή του Σαμάνου, μας είπε ότι, σ΄ αυτόν τον χώρο, δεν πρέπει επ΄ ουδενί να χρησιμοποιήσουμε το "σημειωματάριό" μας που δεν ήταν άλλο από την φωτογραφική μας κάμερα και να φωτογραφήσουμε ο,τιδήποτε αλλά εμείς, ως γνήσιοι ...Ευρωπαίοι, παρακούσαμε! Τότε, κατά μία περίεργη "σύμπτωση" το συγκεκριμένο (και μόνο) memory stick της κάμερας ...κάηκε! Επιστρέφοντας, κάναμε τεράστιες προσπάθειες να "σώσουμε" το πολύτιμο περιεχόμενό του, το στείλαμε σε μεγάλες εταιρείες ανακτήσεως αρχείων αλλά από παντού λάβαμε την απάντηση ότι βλέπουν την ύπαρξη περιεχομένου το οποίο με κανένα τρόπο δεν μπορεί να ανακτηθεί.

Όταν, με λύπη, παραδεχθήκαμε το λάθος μας και την οριστικήν απώλεια, το Ongon, το πνεύμα του Τεγκρισμού ("σαμανισμό" τον αποκαλούν οι ανυποψίαστοι) μας διαβεβαίωσε ότι, πια, εκείνο θα μας παραστέκει αναγνωρίζοντας την αγαθή μας πρόθεση. Και φαίνεται ότι το Ongon κρατά την υπόσχεσή του...
http://horsebackarcherygr.blogspot.com

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics