Breaking News
24 Απριλίου 2019

Ο Παναγιώτης Γκιώνης βρίσκεται περήφανα στους «32» καλύτερους της διεθνούς σκηνής σ’ ένα ακόμα Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης.

Το κατάφερε δε, με τρόπο που μεγαλώνει τη χαρά και την αυτοπεποίθηση, πρώτον γιατί επικράτησε επί ενός εξαιρετικού Ασιάτη αθλητή, ο οποίος είναι πολύ ψηλά στην παγκόσμια κατάταξη του και δεύτερον γιατί πραγματοποίησε φοβερή ανατροπή από 1-3 πίσω στα σετ! Ο πρωταθλητής μας νίκησε έπειτα από 1 ώρα με 4-3 σετ τον Λιν Γιουν Τζου από την κινεζική Ταϊπέι, που είναι νούμερο 21 στο διεθνές ranking list και μπήκε στον 3ο γύρο του απλού ανδρών. Συνεχίζει δυναμικά την προσπάθειά του στη Βουδαπέστη και αύριο έχει μπροστά του μία ακόμα μεγάλη πρόκληση κόντρα στον Κινέζο Λιανγκ Τζινκούν (Νο 9). Η ώρα έναρξης του αγώνα είναι 14:00 για την Ελλάδα και το τραπέζι το 4, συνεπώς θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.

Ο Γκιώνης (νούμερο 46 στην παγκόσμια καταταξη Απριλίου) τέθηκε αντιμέτωπος με νεαρό, αλλά πολύ αξιόλογο αθλητή. Ο Λιν Γιουν είναι εκείνος, που απέκλεισε τον Γιάννη Σγουρόπουλο στα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων νέων to 2018 πριν πάρει την 4η θέση, ενώ μεταξύ άλλων διακρίσεων έχει δύο χρυσά μετάλλια πέρσι στα όπεν της Βουλγαρίας και της Ουγγαρίας στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Στην πορεία αποδείχτηκε ότι ο αθλητής από την Ταϊπέι αποδίδει καλά και απέναντι στην άμυνα. Ο πολύπειρος Έλληνας διεθνής έπρεπε να βγάλει σταθερότητα, να τα πάει καλά στην άμυνα καις τις επιλεγμένες επιθέσεις και κυρίως με πολύ δύσκολες και έξυπνες μπαλιές να υποχρεώσει τον αντίπαλο σε λάθη. Είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή του, όμως ειδικά μετά το 4ο σετ ήταν καταπληκτικός κι έπαιζε σαν να είχε εκείνος το πάνω χέρι. Ισοφάρισε και στο γκραν γκινιόλ τελευταίο σετ επικράτησε με οριακή διαφορά κι ενώ βρέθηκε και σε αυτό να χάνει με 1-5 και 4-7!

Άλλα αξιοσημείωτα σημεία του παιχνιδιού ήταν τα εξής: Στην αρχή του ματς ο Γκιώνης ήταν πίσω 4-5 και κατέκτησε 7 πόντους στη σειρά. Στο 2ο σετ έκανε δυνατή αρχή με 4-1 και 6-2, αλλά δέχτηκε πέντε διαδοχικούς πόντους και τελικά την ισοφάριση. Στο 2ο σετ έκανε δυνατή αρχή με 4-1 και 6-2, αλλά δέχτηκε πέντε διαδοχικούς πόντους και τελικά την ισοφάριση. Στο 3ο σετ έχασε πάλι 7 συνεχόμενους πόντους, πλησίασε στο -2, αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Στο 5ο και το 6ο έκανε καλές εκκινήσεις και τις αξιοποίησε παίρνοντας τα σετ με διαφορά. Το φινάλε ήταν… χιτσκοκικό. Στο 1-5 της αλλαγής πλευρών ο Γκιώνης πλησίασε στον πόντο και μετά στο 4-7 ισοφάρισε γρήγορα και πέρασε μπροστά 9-8! Ο Λιν Γουν ισοφάρισε και όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Η εξέλιξη του συγκλονιστικού αγώνα, που έγινε στη δεύτερη αίθουσα του γυμναστηρίου: 11-5, 8-11, 6-11, 8-11, 11-7, 11-6 και 11-9.

Το μεσημέρι, στον αγώνα του 1ου γύρου, ο Γκιώνης δυσκολεύτηκε πολύ μέχρι να κάμψει με 4-1 σετ την αντίσταση του Ρουμάνου Χούνορ Σοκς (νούμερο 82 στην παγκόσμια κατάταξη) και να προκριθεί στους «64». Είναι ενδεικτικό ότι έχασε το 1ο σετ, ενώ πέτυχε ανατροπή από 6-9 στο κρίσιμο 3ο σετ. Έβγαλε εξαιρετικές άμυνες, έπαιξε με το φάλτσο-άφαλτσο και ο Ρουμάνος υπέπεσε σε λάθη, που του δημιούργησαν και εκνευρισμό (5-11, 11-3, 13-11, 11-8, 11-6).

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics