Breaking News
23 Ιουνίου 2019

Ο Παναγιώτης Γκιώνης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος μπήκαν στον τρίτο γύρο του απλού ανδρών κι ο καθένας, από την πλευρά του, πήρε άριστα στο πρώτο του παιχνίδι!

Ο Σγουρόπουλος, κατ’ αρχάς, γιατί δημιούργησε μικρή έκπληξη με 4-2 σετ κόντρα στον φορμαρισμένο Τσέχο Πάβελ Σίρουτσεκ, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 58 της παγκόσμιας κατάταξης, κοντά 200 θέσεις ψηλότερα από τον πρωταθλητή μας και κατά δεύτερο λόγο ο Γκιώνης, διότι πήρε ευρεία νίκη με 4-0 απέναντι σε επικίνδυνο αθλητή, από τον οποίο είχε γνωρίσει την ήττα πριν οκτώ μήνες.

Ο βαθμός δυσκολίας ανεβαίνει σημαντικά αύριο για τους κορυφαίους εκπροσώπους μας, αλλά θα τα δώσουν όλα για το καλύτερο πλασάρισμα την Κυριακή. Ο Σγουρόπουλος τίθεται αντιμέτωπος με το τρίτο φαβορί, τον Γερμανό Ντιμίτρι Οβτσάροφ στις 19:00 και ο Γκιώνης με το τέταρτο φαβορί, τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, στις 18:00.

H Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκε από δυνατή αθλήτρια στον δεύτερο γύρο του απλού γυναικών, αλλά έκανε εμφάνιση με την οποία και ότι βρίσκεται πάντα σε καλό σημείο ανταγωνιστικότητας έδειξε και ότι άξιζε απόλυτα τη συμμετοχή της στη μεγάλη διοργάνωση.

Στο απλό ανδρών ήταν και οι δύο διεθνείς μας απευθείας στον δεύτερο γύρο και πρώτος στα τραπέζια από ελληνικής πλευράς μπήκε ο Γκιώνης για ν’ αντιμετωπίσει τον Λούκα Μλαντένοβιτς. Πάτησε γερά από την αρχή, ακολούθησε καλή τακτική και μέτρησε και το γεγονός ότι ήταν καλύτερα «διαβασμένος» όσον αφορά στο στυλ παιχνιδιού του αντιπάλου.

Απέναντι στον αξιόλογο νεαρό αθλητή από το Λουξεμβούργο ήταν πολύ σταθερός και προσεκτικός σε όλη τη διάρκεια του ματς και… τέλειωσε τη δουλειά στα τέσσερα σετ, επιβεβαιώνοντας τον ρόλο του φαβορί. Τα σετ:11-8, 11-6, 13-11 και 11-7.

Στην 32άδα των Ευρωπαϊκών Αγώνων ο Γκιώνης αντιμετωπίζει την Κυριακή τον Άγγλο Λίαμ Πίτσφορντ, το τέταρτο φαβορί του αγωνίσματος.

Πιο αργά το βράδυ ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή του ο Γιάννης Σγουρόπουλος όταν τέθηκε αντιμέτωπος με τον συμπαίκτη του Γκιώνη στην πολωνική Μπογκόρια, τον Πάβελ Σίρουτσεκ. Ο 19χρονος πρωταθλητής Ευρώπης του απλού Νέων ανδρών είχε αποφασιστικότητα και υψηλό ηθικό κι έκανε ξεκάθαρο, για άλλη μια φορά, ότι στέκεται ήδη πολύ καλά απέναντι σε πολύ αξιόλογους αθλητές της μεγάλης κατηγορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι και τα τέσσερα δικά του σετ τα κατέκτησε με οριακή διαφορά! Προηγήθηκε με 3-0, δέχτηκε τη μείωση σε 3-2, χάνοντας εύκολα, μάλιστα, το πέμπτο σετ, αλλά δεν πτοήθηκε.

Μπήκε δυνατά στο έκτο σετ και προηγήθηκε με 4-0, είδε τον Σίρουτσεκ να πλησιάζει στον πόντο, αλλά στο τέλος διαμόρφωσε το τελικό 4-2! Η εξέλιξη 11-9, 14-12, 14-12, 8-11, 2-11 και 11-9.

Η Κατερίνα Τόλιου αποκλείστηκε στον δεύτερο γύρο του απλού γυναικών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ, αλλά μπορεί να έχει την ικανοποίηση της αξιόλογης εμφάνισης και της πολύ καλής προσπάθειας. Ηττήθηκε με 4-2 σετ από την Πορτογαλίδα Σιάο Τζιένι. Απέναντι στην κινεζικής καταγωγής αθλήτρια, η πρωταθλήτριά μας έχασε με διαφορά τα δυο πρώτα σετ, αλλά μετά βρήκε ρυθμό και με διάρκεια στις άμυνες έγινε απόλυτα ανταγωνιστική. Διατήρησε την αυτοπεποίθησή της, πίεσε και με δύο οριακά σετ έφτασε στην ισοφάριση.

Στη συνέχεια, όμως, η τακτική βγήκε στην αριστερόχειρα Σιάο, η οποία μείωσε κατά πολύ τα λάθη της, αξιοποίησε το σερβίς της και επικράτησε με 4-2 σετ (6-11, 1-11, 15-13, 11-9, 3-11, 5-11).

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics