Breaking News
31 Μαρτίου 2020

Το προφανές συμβαίνει και με το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης όσο η εξάπλωση του κορωνοϊού απαιτεί και στη χώρα μας τα έντονα μέτρα προστασίας.

Η αναστολή σε κάθε δραστηριότητά της, που είχε ανακοινώσει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μέχρι το τέλος του Μαρτίου, δηλαδή μέχρι και σήμερα, παίρνει παράταση τουλάχιστον έως τις 30 Απριλίου. Η εξέλιξη έρχεται με βάση την τελευταία σχετική υπουργική απόφαση για όλες τις αθλητικές εκδηλώσεις και η ομοσπονδία κινείται φυσικά παράλληλα με τις εντολές των αρμόδιων υπουργείων. Ξεκαθαρίζει λοιπόν, ότι, όπως προβλέπεται, δεν θα υπάρχουν αγώνες τουλάχιστον μέχρι το τέλος Απριλίου, ενώ θα παραμείνουν κλειστά, μέχρι τότε και τα κεντρικά γραφεία της στην Αγίου Κωνσταντίνου 12. Η διοίκηση της ομοσπονδίας θα παρακολουθεί κάθε επαναξιολόγηση των προληπτικών μέτρων, κοιτάζει και το αγωνιστικό της πρόγραμμα, που ήδη γνωρίζει πολλές αλλαγές και όταν χρειαστεί θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση.

Πάντως, αυτό που θέλει και ελπίζει είναι να ξαναπιάσουν ρακέτα οι αθλητές μέσα στη σεζόν και αν υπάρξει η δυνατότητα θα προσαρμόσει τους αγώνες ανάλογα με τις γενικές συνθήκες. Να σημειωθεί ακόμη ότι οι νέες διοργανώσεις, που αναστέλλονται από το πρόγραμμα του Απριλίου, είναι το αναπτυξιακό τουρνουά της Ελευσίνας, το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ατομικών εφήβων-νεανίδων και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ομαδικού παίδων-κορασίδων. Όλα επρόκειτο να γίνουν στην Αθήνα και τα δύο Πανελλήνια στο ΣΕΦ, που, παρεμπιπτόντως, έχει ενημερώσει επίσημα όλες τις ομοσπονδίες ότι παραμένει κλειστό επ’ αόριστον…

Στο μεταξύ, η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και γενικά ο κόσμος του αθλήματος χαιρέτισαν με ικανοποίηση την απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για τις νέες ημερομηνίες των Ολυμπιακών και των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα διεξαχθούν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου 2021 και οι Παραολυμπιακοί θ’ ακολουθήσουν από τις 24 Αυγούστου έως τις 5 Σεπτεμβρίου 2021. Στην I.T.T.F. εξετάζουν πλέον τους τρόπους πρόκρισης για την κορυφαία διοργάνωση με σκοπό να τους έχουν ανακοινώσει μέσα στον Απρίλιο.

«Οι 33 ομοσπονδίες των ολυμπιακών αθλημάτων είχαν εκφράσει την ομόφωνη υποστήριξή τους στην πρόταση της Δ.Ο.Ε. για τις νέες ημερομηνίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη συνεργασίας και αλληλεγγύης σε αυτές τις δύσκολες στιγμές», τόνισε ο Γερμανός πρόεδρος της ITTF Τόμας Βάικερτ, ενώ ο γενικός γραμματέας της κορυφαίας αρχής του αθλήματος Ραούλ Καλίν σημείωσε:

«Με τις νέες ημερομηνίες που ανακοινώθηκαν και μόλις λάβουμε την καθοδήγησή τους, θα συνεργαστούμε στενά με τη Δ.Ο.Ε., με την Οργανωτική Επιτροπή Τόκιο 2020, καθώς και με τις Ηπειρωτικές Ενώσεις την Επιτροπή Αθλητών ώστε να κάνουμε τις απαραίτητες προσαρμογές στους δρόμους για τις προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε ότι η διαδικασία με τα κριτήρια πρόκρισης θα ολοκληρωθεί εντός του Απριλίου 2020, προκειμένου να δοθεί αρκετός χρόνος στους ενδιαφερόμενους να κάνουν τον προγραμματισμό τους».

images STIGA-Pro-Carbon-Table-Tennis-Racket-Sideimages genesislogo

images gpsports logo

Ηλεκτρονικές διευθύνσεις :

images web

Αναπτυξιακά 2016-2017

Αναπτυξιακά 2017-2018

Πανελλήνια Πρωταθλήματα

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics