Breaking News
07 Ιουλίου 2020

Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων ανάμεσα στην ομοσπονδία Άρσης Βαρών και της αντιπολίτευσης (Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης) με απόδοση κατηγοριών από την μία πλευρά στην άλλη.



Νέα επεισόδια στην κόντρα της ομοσπονδίας της Άρσης Βαρών και την αντιπολίτευση (Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης Άρσης Βαρών).

Η ΕΟΑΒ με ανακοίνωσή της κάλεσε την αντιπολίτευση να "ασχοληθεί με τις προσωπικές τις εμπλοκές με τη δικαιοσύνη", ενώ ακολούθησε απάντηση από την Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης Άρσης Βαρών στην οποία γίνετια λόγος για συκοφαντίες, ψέματα και ασυναρτησίες.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ:
«Ας ασχοληθούν με τις προσωπικές τους εμπλοκές με τη δικαιοσύνη που είναι γνωστές στο πανελλήνιο»

Η Ελληνική Ομοσπονδία Αρσης Βαρών ξεκαθάρισε στην πρώτη και μοναδική απάντηση της στην «Ομάδα Πρωτοβουλίας Διάσωσης του αθλήματος» ότι δεν πρόκειται να ακολουθήσει το «χαρτοπόλεμο» ανακοινώσεων και την ανταλλαγή ύβρεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης με τους δήθεν εξυγιαντές.

Να υπενθυμίσουμε καταρχάς ότι όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι διακονούν το κάτι νέο, από το 2008 και μετά είχαν είτε έμμισθη σχέση, είτε συνεργασία με την Ομοσπονδία έχοντας ψηφίσει θετικά όλες τις αποφάσεις, άρα έχουν ευθύνη για όσα κατηγορούν και φυσικά σε καμία περίπτωση δεν πρεσβεύουν κάτι νέο.

Ο μοναδικός λόγος της απάντησης είναι τα υπονοούμενα που αφήνουν στην τελευταία ανακοίνωση οι δήθεν εξυγιαντές, λέγοντας ότι θα ζητηθεί από τα αρμόδια όργανα να ελέγξουν, εάν έχουν τηρηθεί όλες οι νόμιμες διαδικασίες των εξόδων, σύμφωνα με τους νόμους του Κράτους. Να τους πούμε λοιπόν ότι η ΕΟΑΒ υπόκειται στον ετήσιο έλεγχο της ΓΓΑ για τα οικονομικά πεπραγμένα της και μάλιστα απέσπασε εγκωμιαστικά σχόλια, ενώ σε ετήσια βάση ο οικονομικός απολογισμός τίθεται στη διάθεση των σωματείων για ενημέρωση στη Γενική Συνέλευση και έως τώρα, δεν υπάρχει καμία κατηγορία ούτε τίποτα μεμπτό στην οικονομική διαχείριση της Ομοσπονδίας.

Ας αφήσουν λοιπόν τα υπονοούμενα και τη λάσπη και ας ασχοληθούν με τις προσωπικές τους εμπλοκές με τη δικαιοσύνη που είναι γνωστές στο πανελλήνιο, αλλά και με την τακτοποίηση των οφειλόμενων στην Ομοσπονδία…

Όπως είπαμε και στην προηγούμενη ανακοίνωση και επαναλαμβάνουμε για τελευταία φορά, καθώς δεν πρόκειται να συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στον ευτελισμό και την υποβάθμιση του αθλήματος, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι θέλουν να καταλάβουν καρέκλες, θα συνεχίσουμε να μιλάμε απευθείας με τα σωματεία και θα αναφερθούμε σε όλους και όλα στο ανώτατο θεσμικά όργανο, που είναι η γενική συνέλευση.

Μέχρι τότε τους αφήνουμε να συνεχίσουν μόνοι τους, την απαξίωση της άρσης βαρών. Εμείς δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στο κακό που προκαλούν στο άθλημα, με μοναδικό στόχο την εκπλήρωση των ατομικών τους φιλοδοξιών!"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ
"ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΕΣ, ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΣΥΝΑΡΤΗΣΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΟΑΒ

Κυριοι της ΕΟΑΒ, για ακόμη μία φορά κρύβεστε πίσω από το δάχτυλό σας, όπως και στην προηγούμενη, δήθεν, απάντησή σας. Πάλι μιλάτε χωρίς στοιχεία, χωρίς αποδείξεις, με ανυπόστατες κατηγορίες και με απειλές χωρίς ουσία. Για άλλη μία φορά δεν απαντήσατε στα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα: το email του προέδρου της τεχνικής επιτροπής σχετικά με τις δεκάδες των συλλόγων (δικαίωμα ψήφου), τα αεροπορικά εισιτήρια του προέδρου της Ομοσπονδίας, το οικονομικό δώρο σε φιλικό σωματείο.

Λέτε για μέλη της Ομάδας ότι έχουν εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη. Είναι ντροπή για την σημερινή διοίκηση να σπιλώνει όλους τους Ολυμπιονίκες για εντυπωσιασμό και μόνο. Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο για όσα λέτε. Σας προκαλούμε δημόσια να ονοματίσετε να μιλήσετε συγκεκριμένα και με αποδείξεις. Αν δεν το πράξετε, θ' αποδείξετε ξανά ότι ο πανικός σας, σας κάνει να μιλάτε χωρίς να σκέπτεστε και ότι δεν είστε τίποτ' άλλο από συκοφάντες, εκβιαστές και ανίκανοι να διοικήσετε.

Μιλάτε για εκκρεμότητές μας με τη Δικαιοσύνη, όταν εσείς έχετε πρόσφατα θέματα με αυτήν, για τα οποία δεν έχετε κάνει το παραμικρό για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και προσπαθείτε να συγκαλύψετε τους ανίκανους δικούς σας ανθρώπους, που, υπό τις οδηγίες σας, έχουν φέρει το άθλημα σε αυτήν την κατάσταση. Αντί αυτού, συνεχίζετε την επ' αμοιβή συνεργασία με τους εμπλεκόμενους. «Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί», λοιπόν.

Για το άλλο θέμα που αναφέρατε, την έγκριση του προϋπολογισμού και τα εγκωμιαστικά σχόλια της Γ.Γ.Α. λέμε το εξής:

Ή είστε τελείως άσχετοι ή πάλι μιλάτε με την κουτοπονηριά που σας διακατέχει.Ο,τι και αν αν συμβαίνει, σας καθιστά επικίνδυνους για το άθλημα. Να σας ενημερώσουμε, λοιπόν, αν δεν το γνωρίζετε, ότι η Γ.Γ.Α. ελέγχει μόνο έσοδα - έξοδα και κωδικούς από τους απολογισμούς. Η διαδικασία ελέγχου, για το εάν όλα έγιναν σωστά και σύμφωνα με τους νόμους, τα τελευταία χρόνια διενεργείται μόνο από το ΣΔΟΕ και την εφορία, στην οποία ανήκει η ομοσπονδία.

Κάτι ακόμη περί των οικονομικών:

Στην επικοινωνία σας με τους συλλόγους, θα αναφερθείτε στο γεγονός ότι ο αδερφός του προέδρου, Πύρρου Δήμα, ο Οδυσσέας, είναι ο μόνος πού από τα μέσα του 2018 αμείβεται από την ομοσπονδία και έχει λάβει το ποσό των 9.500 ευρώ για... χιλιομετρική αποζημίωση, ενώ δεν πληρώνονται οι αθλητές των εθνικών ομάδων ούτε οι ομοσπονδιακοί προπονητές; Όποιος επιθυμεί, μπορεί να βρει τα στοιχεία στη Διαύγεια (https://diavgeia.gov.gr/f/eoab). Ακόμη και στο διάστημα που απομακρύνθηκε, τον Οκτώβριο του 2019, και κρίνατε αναγκαίο να αναλάβει την ομάδα ο Χρήστος Σπύρου, ο Οδυσσέας Δήμας συνέχισε να αμείβεται, ενώ ο Σπύρου ανέλαβε την ομάδα αμισθί.

Αλήθεια, θα αναφερθείτε και στους λόγους που αντέδρασαν οι αθλητές της εθνικής ομάδας και απομακρύνθηκε ο Οδυσσέας Δήμας; Όπως και στο ότι έδιωξε, χωρίς αιτία, από τις προπονητικές εγκαταστάσεις του Αγ. Κοσμά τον ομοσπονδιακό προπονητή, Χρήστο Καμαριανάκη, επειδή βρισκόταν μαζί με τους αθλητές του την ώρα της προπόνησης στον χώρο χωρις κάποιον συγκεκριμένο λόγο ή θα το προσπεράσετε, και αυτο, με κραυγές, αλλαγή θέματος και αερολογίες;

Πάλι λόγια εντυπώσεων λέτε, κύριοι, και τίποτα παραπάνω. Ξεχάσατε κιόλας ότι προκήρυξατε αγώνες, περίπου για αρχές και μέσα Ιουλίου, χωρίς να έχετε τις απαραίτητες πιστοποιήσεις, μόνο και μόνο για να προλάβετε την συμφωνία για τα πανελλήνια πρωταθλήματα στο Αγρίνιο, για τα οποία ανακοινώσατε ότι θα είναι χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους συλλόγους (οι πληροφορίες μας άλλα λένε, όμως θα αναφερθούμε σε αυτό σύντομα) και μετά λίγες ημέρες υποχρεωθήκατε να τους ακυρώσετε, ενώ εμείς εξ αρχής λέγαμε, ότι δεν θα γίνουν, τουλάχιστον στην ημερομηνία, που ορίσατε. Δείξατε αδιαφορία για τα σωματεία και τους αθλητές.

Αλλά διακρίνεστε και για έλλειψη μνήμης. Γράφετε στην χθεσινή σας ανακοίνωση: "όλοι αυτοί που υποτίθεται ότι διακονούν κάτι το νέο, από το 2008 και μετά είχαν είτε έμμισθη σχέση είτε συνεργασία με την ομοσπονδία". Όμως, πριν από δέκα ημέρες, σεις οι ίδιοι γράφατε για εμάς: "δέκα και πλέον χρόνια είναι κυριολεκτικά εξαφανισμένοι από την οικογένεια της άρσης βαρών, ειδικά μετά τα θλιβερά γεγονότα του 2008". Πότε λέγατε ψέματα; Τότε ή τώρα; Πάντως, και τα δύο είναι αδύνατον να ισχύουν.

Καλό θα είναι στην επόμενη απάντησή σας, εάν μπορείτε, να μιλήσετε με στοιχεία, αν έχετε, και όχι πάλι με λόγια του αέρα.

Κύριοι, εσείς έχετε χαρτοπόλεμο και κομφετί. Εμείς έχουμε και μιλάμε με στοιχεία και αποδείξεις".
sport24.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics