Breaking News
12 Σεπτεμβρίου 2017

Ο Μαγκέντ Σάμι σε συνέντευξη του αναφέρθηκε στην απόφαση του να επενδύσει στον Εργοτέλη.

Ο νέος ισχυρός άντρας του Εργοτέλη τόνισε τους λόγους που επέλεξε την ομάδα, το πλάνο του γι αυτήν, την επιλογή του Τάκη Γκώνια ως προπονητή, ενώ παράλληλα μίλησε και για τα σενάρια που τον ήθελαν να αναλαμβάνει τον ΟΦΗ.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Athletic Radio 104.2»:

Κύριε Σάμι πως προέκυψε το ενδιαφέρον σας για τον Εργοτέλη;

«Ενδιαφερόμουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο και είναι γεγονός ότι παρακολουθούσα διάφορες ομάδες της δεύτερης κατηγορίας. Πρόσφατα επισκέφτηκα την Κρήτη, μου άρεσε η ιστορία του Εργοτέλη, το πάθος που έχουν για την ομάδα και ήθελα να είμαι μέρος της ιστορίας του συλλόγου. Γνώριζα ότι η ομάδα πήρε πέρυσι την άνοδο για την Football League και ξεκίνησε από το μηδέν. Θέλω να πετύχουμε και η ομάδα να κάνει νέους φιλάθλους».

Γνωρίζατε κάτι για τον Εργοτέλη πριν αναλάβετε τον σύλλογο;

«Διάβασα πολλά για την ιστορία του Εργοτέλη, το τι έκανε τα προηγούμενα χρόνια. Είχα πληροφορίες για το παρελθόν και την ιστορία του. Και πρέπει να πω ότι ο Εργοτέλης έχει πολλές ομοιότητες με την άλλη ομάδα που έχω, την Βάντι Ντέγκλα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Εργοτέλη και θα βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ».

Ο στόχος της ανόδου μπαίνει από φέτος;

«Έχουμε σχέδιο, δεν γνωρίζω πόσο γρήγορα μπορούμε να το προχωρήσουμε. Θέλουμε να επιστρέψει ο Εργοτέλης στην Σούπερ Λιγκ και να αγωνιστούμε με μεγάλες ομάδες της Ελλάδας. Όμως, δεν θέλω να πω μεγάλα λόγια από τώρα γιατί είναι η πρώτη μας χρονιά στον Εργοτέλη και έχουμε αποφασίσει με τον συνεργάτη μου, τον κύριο Τουντζάρη, να μιλήσουμε σύντομα για τους στόχους μας αλλά όχι τόσο νωρίς».

Ασφαλώς γνωρίζατε για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και υποθέτω πως για εσάς δεν ήταν εύκολο να επενδύσετε σε έναν ελληνικό ποδοσφαιρικό σύλλογο. Εν τέλει, πως πήρατε την απόφαση να κάνετε αυτό το βήμα;

«Η οικονομική κρίση δεν υπάρχει μόνο στην Ελλάδα αλλά σε όλο τον κόσμο. Οικονομική κρίση υπάρχει και στην Αίγυπτο αλλά και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Μπορούμε να το ξεπεράσουμε μέσα από σκληρή δουλειά για την Κρήτη, να έχουμε όραμα και να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Είμαι πάντα θετικός άνθρωπος και πιστεύω ότι κάθε χώρα ή κάθε πόλη μπορεί να ξεπεράσει την κρίση μέσω δουλειάς. Έχω πολύ καλή συνεργασία με τους ανθρώπους του Εργοτέλη και στόχος μας είναι να στηρίζουμε τον σύλλογο. Εύχομαι το καλύτερο και να ξεπεραστεί η κρίση, όχι μόνο για τον Εργοτέλη αλλά και για όλες τις ελληνικές ομάδες. Το αξίζουν οι Έλληνες και οι Κρητικοί γιατί είναι φανταστικοί, απίστευτοι άνθρωπο».

Ο Εργοτέλης θα είναι η τρίτη ομάδα που ασχολείστε μετά την Βάντι Ντέγκλα και την Λιρς. Αυτό συμβαίνει για επιχειρηματικούς λόγους ή αγαπάτε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο;

Η μία πτυχή αυτών των κινήσεων είναι ότι αγαπάω το ποδόφαιρο αλλά ασφαλώς δεν είναι μόνο πάθος αλλά και επιχειρηματικοί λόγοι. Πιστεύω ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει ένα σωστό βήμα για νεαρούς παίκτες ώστε να έρθουν στην Ελλάδα και την Κρήτη. Ήδη, έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο με αρκετές ομάδες από την Ευρώπη και από την Γαλλία. Κατά συνέπεια, μέσα στα επόμενα χρόνια θα υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν παίκτες από τον Εργοτέλη για να αγωνιστούν στην Γαλλία».

Τι συζητήσατε με τον κύριο Βρέντζο όταν συναντηθήκατε για να μιλήσετε για τον Εργοτέλη;

«Η αλήθεια είναι πως δεν είχαμε πολλές επαφές. Συζητήσαμε και προχωρήσαμε. Όμως, θέλω να τον ευχαριστήσω για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να επαναφέρει τον Εργοτέλη στην δεύτερη κατηγορία μου. Του έδειξα τον σεβασμό μου που πραγματικά το αισθάνομαι».

Ποια είναι τα σχέδια σας για τον Εργοτέλη και την Βάντι Ντέγκλα; Οι δύο ομάδες θα έχουν συνεργασία μεταξύ τους;

«Είναι δύο διαφορετικές ομάδες μεταξύ τους αλλά πάντα θα υπάρχει συνεργασία ανάμεσα τους. Έχουμε αναπτύξει ένα δίκτυο με πολλές ομάδες της Ευρώπης, όπως σας είπα νωρίτερα, και πιστεύω ότι αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ του Εργοτέλη».

Πλέον, κύριε Σάμι ανακοινώσατε ότι αποχωρείτε από την Λιρς και στην προσωπική σας δήλωση αναφέρεστε και στους φιλάθλους της ομάδας ότι ήθελαν να φύγετε…

«Προτιμώ να μην μιλήσω για τους οπαδούς της Λιρς, τους σέβομαι πολύ. Μετά από 10 χρόνια παρουσίας μου στην ομάδα, ήθελαν μια αλλαγή. Κάποιοι μου ζήτησαν να φύγω, εγώ σεβάστηκα την απόφαση τους και αποφάσισα να φύγω. Θέλω να του πω ότι θα τους αγαπώ για πάντα».

Πως βλέπετε την μέχρι τώρα λειτουργία του Εργοτέλη;

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το τεχνικό τιμ και την συμπεριφορά του Ερασιτέχνη Εργοτέλη. Όλοι προσπαθούν για το καλύτερο, οι παίκτες δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό και πιστεύω ότι θα κερδίσουμε τους βαθμούς που χρειάζεται να κερδίσουμε στο πρωτάθλημα. Ανυπομονώ να δω τον Εργοτέλη στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς και καλώ όλους τους οπαδούς του να έρθουν να μας συμπαρασταθούν».

Για την επιλογή του Τάκη Γκώνια…

«Από την αρχή αναζητούσαμε Έλληνα προπονητή γιατί για εκείνον είναι πολύ πιο εύκολο να προσαρμοστεί από έναν ξένο. Είμαι πολύ χαρούμενος με την επιλογή του, είναι φοβερός άνθρωπος και αγαπάω το όραμα που έχει για την ομάδα και το ποδόσφαιρο».

Για την επιλογή του Παγκρητίου Σταδίου

«Από την αρχή ήθελα ο Εργοτέλης να αγωνιστεί σε αυτό το γήπεδο. Υπάρχει φοβερό περιβάλλον και είμαι στενοχωρημένος που δεν χρησιμοποιείται τόσο πολύ. Πρόκειται για ένα εξαιρετικό στάδιο που γνωρίζω ότι κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και μετά από εκείνους δεν χρησιμοποιούνταν όσο θα έπρεπε. Θέλω να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να φέρουμε στο γήπεδο αρκετούς φιλάθλους».

Υπήρχε μια φήμη ότι πριν προχωρήσετε στην αγορά των μετοχών του Εργοτέλη, ενδιαφερθήκατε για τον ΟΦΗ. Ισχύει;

«Υπάρχει δόση αλήθειας σε αυτήν την φήμη αλλά όχι 100%. Πράγματι, συναντήθηκα με τους ανθρώπους του ΟΦΗ, που τους σέβομαι αρκετά όμως από την αρχή είχα επιλέξει τον Εργοτέλη. Έχω πολύ μεγάλο σεβασμό για την διοίκηση του ΟΦΗ και εύχομαι στο τέλος της χρονιάς να πάρουν την άνοδο και οι δύο ομάδες. Θα είναι κάτι φανταστικό τόσο για την πόλη όσο και για την Κρήτη».
ekriti.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics