Breaking News
16 Σεπτεμβρίου 2017


Ήθελε αλλά δεν μπορούσε η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών στον προημιτελικό απέναντι στην ισχυρή Γαλλία.

Τουλάχιστον απόψε φάνηκε ότι αδυνατούσε να τα βάλει με το 4ο φαβορί της διοργάνωσης και να κάνει την υπέρβαση, που θα την έστελνε στα μετάλλια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Έχασε με 3-0 και θα συνεχίσει για τις θέσεις 5-8. Δεν έκανε την εμφάνιση με την οποία θα μπορούσε να πιέσει και να περάσει το άγχος στους «τρικολόρ» και είναι χαρακτηριστικό ότι δεν κατάφερε να πάρει ούτε σετ. Βεβαίως, οι διεθνείς δεν είχαν μιλήσει για μετάλλιο βλέποντας από την αρχή τα πράγματα ρεαλιστικά, απλά θα ήθελαν να εμφανιστούν πραγματικά ανταγωνιστικοί στο νοκ άουτ ματς. Η ομάδα θα πάει τώρα σε ματς διαβάθμισης και μένει με την ικανοποίηση ότι πέτυχε τον στόχο της πρώτης 8άδας και διατηρήθηκε στην ελίτ της ηπείρου. Επόμενη αντίπαλος αύριο στις 14:00 ώρα Ελλάδας η Κροατία, που έχασε 3-1 στον συναρπαστικό προημιτελικό με την Πορτογαλία. Η εθνική γυναικών συνέχισε νικηφόρα κι αυτό της χάρισε τουλάχιστον το εισιτήριο για το προσεχές Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, όπου μειώνονται πια οι συμμετέχουσες χώρες! Ξεπέρασε τη Σλοβακία με 3-2, αύριο στις 17:00 παίζει για τις θέσεις 25-26 με το Βέλγιο και πλέον νιώθει σίγουρη για την παρουσία στο Χάλμσταντ της Σουηδίας.

Η Γαλλία είχε κυριαρχήσει στο 4ο γκρουπ της πρώτης φάσης με το απόλυτο των νικών. Επιζητά τουλάχιστον την πρόκριση στον τελικό και η πρόοδός της φάνηκε με τον πιο πειστικό τρόπο πέρσι στον θεσμό όταν έκανε δική της υπόθεση τον τελικό του απλού ανδρών. Επιπλέον έχει το ειδικός βάρος ως τρεις φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης του ομαδικού και χώρα, που έχει κατακτήσει ευρωπαϊκούς τίτλους σε όλα τα αγωνίσματα των ανδρών! Η Ελλάδα είχε πάρει τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ με 2 νίκες και 1 ήττα. Απέναντι ωστόσο, σ’ ένα άλλο φαβορί, τη Σουηδία είχε χάσει επίσης εύκολα και είχε φανεί ότι δεν είναι στην κατάλληλη κατάσταση και κυρίως ότι δεν πατάει καλά ο Παναγιώτης Γκιώνης. Δυστυχώς αυτό αποδείχτηκε και απόψε και ήρθε η βαριά ήττα. Η ομάδα ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ με τη Γαλλία και δεν μπόρεσε να πάει κόντρα στα προγνωστικά.


Ο Γκιώνης ήταν αδύνατον να δώσει το 100% διότι υποφέρει ξανά από το πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα και το αποκάλυψε ο Κώστας Βατσακλής μετά τον αγώνα: «Κατ’ αρχήν ναι, αισθανόμαστε άσχημα με το σκορ γιατί θέλαμε για πολλούς λόγους να πάμε καλύτερα. Και για μας και για το όνομα της ομάδας και για τους θεατές και τους τηλεθεατές θέλαμε να παλέψουμε λίγο περισσότερο. Για να κάνεις όμως, το κάτι παραπάνω, πρέπει να είσαι και καλά και θα σας έλεγα ότι εμείς δεν ήρθαμε έτοιμοι στο Λουξεμβούργο», τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής και συνέχισε: «Ο Παναγιώτης είναι συγκινητικός. Ταλαιπωρείται ξανά στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού και από τις ενοχλήσεις δεν μπορούσε να κατέβει τα σκαλιά. Έχει πρηστεί ο αστράγαλός του κι όμως είπε με αυταπάρνηση να παίξει ρισκάροντας έναν σοβαρότερο τραυματισμό. Πώς να βρει ρυθμό έτσι; Πώς να παίξει πίσω-μπρος, που είναι κλασικό σκηνικό για τον αμυντικό. Δεν αναζητούμε δικαιολογίες γι’ αυτό και δεν αναφερόμασταν στο πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες, αλλά είναι μία πραγματικότητα για τον Παναγιώτη, ο οποίος φυσικά δεν θα παίξει στα επόμενα ματς».

Ο Κώστας Βατσακλής αναφέρθηκε και στην καλή προσπάθεια του Παπαγεωργίου και του Σγουρόπουλου, μάλιστα για τον νεαρό τόνισε ότι είναι πολύτιμη και η εμπειρία του να παίξει με κορυφαία ομάδα στο τραπέζι 1 και με τηλεοπτική μετάδοση. «Γενικά είμαι ικανοποιημένος από την πορεία μας λαμβάνοντας υπόψη δεδομένα συνθηκών και καταστάσεων στην ομάδα. Μπήκαμε στην 8άδα, εξασφαλίσαμε και τη θέση μας στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του 2019 και δεν είναι για να στεναχωριόμαστε με το σημερινό άσχημο αποτέλεσμα. Κρατάμε τα θετικά και συνεχίζουμε», συμπλήρωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

Πρώτος στο τραπέζι μπήκε ο Γιάννης Σγουρόπουλος (νούμερο 140 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) και αντιμετώπισε τον σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών Σιμόν Γκοζί (Νο 4). Προσπάθησε ν’ αναδείξει τις αρετές του παίζοντας ελεύθερα και το κατάφερε ως έναν βαθμό. Η ήττα με 3-0 είναι φυσιολογική, αλλά ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων ήταν «μέσα» σε δύο σετ, μάλιστα στο 3ο προηγήθηκε 8-6. Επιπλέον από παιχνίδια στο κορυφαίο επίπεδο έχει να διδαχθεί και να δει αδυναμίες του. Για παράδειγμα, απέναντι στον Γκοζί υστέρησε στην υποδοχή και στο ανοιχτό παιχνίδι στο forehand μ’ ένα κλικ πιο γρήγορη μπάλα.

Από τη θέση 1 αγωνίστηκε στη συνέχεια ο Παναγιώτης Γκιώνης (Νο 10). Αντίπαλός του ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών Εμανουέλ Λεμπεσόν (Νο 6). Αριστερόχειρας αθλητής, που αποδίδει καλά και με την άμυνα και είχε νικήσει τον Γκιώνη και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011. Ο πρωταθλητής μας δεν έχει εμφανιστεί σε καλή κατάσταση στο Λουξεμβούργο, είναι πιο αργός καθώς τον ταλαιπωρούν (όπως προαναφέραμε) οι ενοχλήσεις στο πόδι και ήθελε να πιέσει με τις ποιοτικές μπαλιές του μήπως και υποχρεώσει σε λάθη τον Γάλλο. Ο τελευταίος όμως ήταν γρήγορος, δυνατός κι έτοιμος σε διάφορα χτυπήματα και επιβλήθηκε με 3-0. Στο 2ο σετ ο Γκιώνης μείωσε από 1-5 σε 6-7 αλλά δεν πέτυχε κάτι ουσιαστικό, στο 3ο προηγήθηκε 3-2 και είδε τον Λεμπεσόν να παίρνει πέντε σερί πόντους.

Στο τρίτο στη σειρά ματς ο Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 69) αναμετρήθηκε με τον πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού νέων Κουεντέν Ρομπινό (Νο 40). Στο κοντινό παρελθόν είχε βοηθήσει καθοριστικά την ομάδα με νίκες σε ντέρμπι με τη Γαλλία από τη θέση 3 (απέναντι σε Λεγκού και Φλορέ), αλλά τώρα δεν τα κατάφερε και κάμφθηκε με 3-0. Στο 1ο σετ προηγήθηκε 5-2 και 8-7 αλλά έχασε σερί πόντους.

Ο Καλλίνιος Κρεάνγκα και ο Τάσος Ρηνιώτης ήταν στον πάγκο για την εθνική μας.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Γαλλία-Ελλάδα 3-0:

Σιμόν Γκοζί-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (11-8, 11-6, 11-9)
Εμανουέλ Λεμπεσόν-Παναγιώτης Γκιώνης 3-0 (11-6, 11-6, 11-6)
Κουεντέν Ρομπινό-Κώστας Παπαγεωργίου 3-0 (11-8, 11-6, 11-6)

Η εθνική γυναικών μπορεί να έμεινε έξω από την πρώτη 8άδα της Challenge Division αλλά ζει μία άλλη ευχάριστη στιγμή. Με τη νίκη 3-2 απέναντι στη Σλοβακία εξασφάλισε ότι θα είναι παρούσα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, στο οποίο υπάρχει πια όριο στον αριθμό συμμετοχών. Ο αγώνας ήταν για τις θέσεις 25-28, αλλά είχε αυτό το ξεχωριστό κίνητρο και για τις δύο χώρες! Με νίκη θα έμπαιναν στις 26 θέσεις από την Ευρώπη, που είναι διαθέσιμες για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018 χωρίς να νοιάζονται για τον πίνακα αξιολόγησης που αποτελεί άλλο κριτήριο. Η εθνική μας προκρίθηκε στις θέσεις 25-26 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και αποκτά αυτόματα το δικαίωμα να παίξει και στο Χάλμσταντ.

Στην αναμέτρηση με τις Σλοβάκες η Τόλιου σημείωσε ξανά δύο νίκες με πολύ καλή εμφάνιση, ενώ το τελικό σκορ διαμόρφωσε η Χριστοφοράκη με νίκη 3-1 σε απίστευτο αγώνα όπου όλα τα σετ κρίθηκαν στην παράταση! Η Ελλάδα τελειώνει αύριο τα παιχνίδια της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Αντιμετωπίζει στις 17:00 ώρα Ελλάδας το Βέλγιο για τις θέσεις 25-26.
Λίγα λεπτά μετά τον αγώνα ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος δήλωσε: «Το παιχνίδι είχε ξεχωριστή σημασία και για τις δύο ομάδες και μας έδωσε την ευκαιρία για χαμόγελα το γεγονός ότι εξασφαλίσαμε θέση στο επόμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Από την άλλη όμως, έχω πικρία προσωπικά που δεν μπήκαμε στην 8άδα της 2ης κατηγορίας γιατί θεωρώ ότι αξίζαμε να είμαστε εκεί. Και τη Σλοβενία μπορούσαμε να νικήσουμε έστω και με την πίεση του αποτελέσματος και με την Αγγλία είχαμε βάσιμες πιθανότητες κι αν δεν έχανε η Κατερίνα από 2-0 μπροστά τα πράγματα θα κυλούσαν διαφορετικά». Ο ομοσπονδιακός προπονητής χαρακτήρισε εντυπωσιακή την Τόλιου και συμπλήρωσε:

«Έχει κάνει καταπληκτικές εμφανίσεις και θα μπορούσε να είναι αήττητη. Έκανε υπερπροσπάθεια και στο βραδινό παιχνίδι και συνέβαλε τα μέγιστα με τις δύο νίκες. Η Μαρία πέτυχε πολύ δύσκολη νίκη στο καθοριστικό ματς. Η Γεωργία έχει βοηθήσει πάρα πολύ με τις νίκες της και η Ιωάννα έβγαλε εξαιρετικό πρόσωπο στο μοναδικό παιχνίδι της, έδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή και ότι είναι μέρος αυτής της ομάδας».
H Ελλάδα πήρε ξανά το Α στο στήσιμο και στην αρχή η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 89 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης) αντιμετώπισε τη Νικολέτα Πουκοβάνοβα (No 222). Είχε τον έλεγχο του ματς και με πειθαρχημένο παιχνίδι γι’ άλλη μια φορά έδωσε το προβάδισμα με 3-1 σετ.

Στο επόμενο ματς η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 162) τέθηκε αντιμέτωπη με την πρώτη Σλοβάκα, την Τατιάνα Κουκούλκοβα (No 138). Διεκδίκησε όλα τα σετ, αλλά υστέρησε στις λεπτομέρειες και έχασε με 3-0 σετ.

Από τη θέση 3 η Γεωργία Ζαβιτσάνου αναμετρήθηκε με την Έβα Ζούρκοβα (Νο 163) και προσπάθησε να ξαναβάλει μπροστά στο σκορ την εθνική μας. Δεν είχε όμως την απαιτούμενη σταθερότητα κι αφού έχασε στην παράταση το 1ο σετ κάμφθηκε με 3-0.

Η Τόλιου ανέλαβε να κρατήσει την ομάδα στη διεκδίκηση της νίκης. Κόντρα στην Κουκούλκοβα κράτησε υψηλά στάνταρ απόδοσης και ισοφάρισε σε 2-2. Δεν πτοήθηκε καθόλου όταν έχασε με διαφορά το 1ο σετ και με δυνατή ψυχολογία έφτασε στο 3-1.

Στο φινάλε η Χριστοφοράκη έβγαλε πείσμα και πάθος και πέτυχε τη νίκη, που τόσο ήθελε για να τονωθεί και ψυχολογικά. Αναμετρήθηκε με την Πουκοβάνοβα κι επικράτησε στα …σημεία. Όλα τα σετ πήγαν στην παράταση, η Πειραιώτισσα πρωταθλήτρια έχασε το 1ο και πήρε τα υπόλοιπα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Σλοβακία 3-2:

Κατερίνα Τόλιου-Νικολέτα Πουκοβάνοβα 3-1 (11-8, 11-5, 11-13, 11-8)
Μαρία Χριστοφοράκη-Τατιάνα Κουκούλκοβα 0-3 (9-11, 8-11, 8-11)
Γεωργία Ζαβιτσάνου-Έβα Ζούρκοβα 0-3 (12-14, 6-11, 6-11)
Τόλιου-Κουκούλκοβα 3-1 (3-11, 11-9, 13-11, 11-8)
Χριστοφοράκη-Πουκοβάνοβα 3-1 (10-12, 14-12, 15-13, 14-12)

Η Σλοβενία καταπλήσσει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, μετά από αυτό του μπάσκετ όπου νίκησε την Ισπανία και πέρασε στον τελικό! Αφού στα γκρουπ έκαμψε την τελευταία αγωνιστική την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2015 Αυστρία και προκρίθηκε στην 8άδα, σήμερα επικράτησε και του 3ου φαβορί των αγώνων, της Σουηδίας για να μπει στις θέσεις των μεταλλίων! Πρόκειται για ιστορική διάκριση των Σλοβένων, οι οποίοι ξεπέρασαν την πρώην πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης με 3-2 (δύο νίκες ο Τόκιτς και μία ο Γιόργκιτς). Στα ημιτελικά συναντούν αύριο τη Γερμανία, η οποία επιβλήθηκε εύκολα 3-0 της Ουκρανίας. Στον άλλο ημιτελικό η Γαλλία θα κοντραριστεί με την Πορτογαλία.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics