Breaking News
12 Δεκεμβρίου 2017

Στη Γαλλία ολοκληρώθηκε το Σάββατο η πρώτη φάση στις National διασυλλογικές κατηγορίες (δηλαδή από την 3η και κάτω) και οι Έλληνες Riniotis France_team_2017αθλητές δικαιολογούν με τις εμφανίσεις τους την εμπιστοσύνη, που χρόνια τώρα τούς δείχνουν τα κλαμπ της χώρας.

Το πρώτο κομμάτι των γκρουπ περιλάμβανε επτά αγωνιστικές και η συνέχεια θα δοθεί από τον Ιανουάριο με νέα γκρουπ. Οι συνολικά 18 «ξενιτεμένοι» έχουν γενικά πολύ καλές επιδόσεις, βοηθούν σημαντικά τις ομάδες τους και παράλληλα διαφημίζουν και φέτος την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Στα διαφορετικά επίπεδα των National πρωταθλημάτων αγωνίζονται οι Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Σταματούρος, Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής, Αντώνης Μαλινάκης, Γιάννης Παπαδάκης, Γιώργος Παντερής, Δημήτρης Κορδούτης, Βασίλης Σφακιανάκης, Κώστας Χατζηλυγερούδης, Μαρία Χριστοφοράκη, Όλγα Γεωργοπούλου, Κωνσταντίνα Παρίδη και Αλίκη Κιούφη. Με τη συνδρομή των παιδιών στις πληροφορίες θα δούμε επιγραμματικά τι έκαναν στα τελευταία παιχνίδια και γενικά στην πρώτη φάση των γαλλικών πρωταθλημάτων:

Στους άνδρες και τη National 1 (3η κατηγορία) αποδείχτηκε πολύ δυνατή η Νις Καβιγκάλ 1 του Τάσου Ρηνιώτη. Με το απόλυτο των επιτυχιών βρέθηκε στην κορυφή του 1ου γκρουπ με 21 βαθμούς και φυσικά ο στόχος της είναι η άνοδος στη 2η εθνική κατηγορία (ProB). Στο κλείσιμο της πρώτης φάσης νίκησε άνετα 8-0 εντός έδρας τη Ναντ Σεν Μεντάρ. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών έπιασε το τέλειο στο πρωτάθλημα, καθώς είχε μόνο νίκες σε 14 αγώνες.

Στην ίδια κατηγορία η Κρεζό Βαρέν του Γιάννη Βλοτινού κατέκτησε τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ με 17 βαθμούς. Στο φινάλε έχασε 8-4 εκτός έδρας από τη Ραμπουιλέ. Βασικός της στόχος είναι η παραμονή, πάντως στην επόμενη φάση θα προσπαθήσει για το καλύτερο πλασάρισμα. Στο μεταξύ, o46άχρονος άσος είναι εντυπωσιακός στην επιστροφή του στα γαλλικά πρωταθλήματα, αφού εμφανίζει το απόλυτο! Πέτυχε 15 νίκες στο απλό, πάντως αρκετές από αυτές ήρθαν δύσκολα.

Στο 3ο γκρουπ του ίδιου πρωταθλήματος αγωνίστηκε η Ρομάν των αδερφών Κωνσταντινόπουλων. Κατάφερε κι αυτή να πάρει τη 2η θέση ισοβαθμώντας στους 17 βαθμούς με τη Νιορ. Στην 7η αγωνιστική απέσπασε στη Λιόν ισοπαλία 7-7 από τη Σεν Ζενέ. Στην πρώτη φάση ο Γιώργος είχε συνολικό απολογισμό στα ατομικά του ματς 16 νίκες-4 ήττες και ο Κωνσταντίνος 13 νίκες-2 ήττες. Αξιοσημείωτη η νίκη του δεύτερου επί του Σουηδού Βίκτορ Μπροντ, που είναι νούμερο 175 στην παγκόσμια κατάταξη. Η Ρομάν συνεχίζει σε νέο γκρουπ της 3ης κατηγορίας.

Στη National 2 (4η κατηγορία) και το 7ο γκρουπ η Αντίμπ Ολυμπίκ 1 του Κώστα Λαγογιάννη κατέλαβε την 3η θέση με 16 βαθμούς. Στο φινάλε της πρώτης φάσης επιβλήθηκε 8-0 εκτός έδρας της Νις Καβιγκάλ 2. Προχωρά σε γκρουπ της ίδιας κατηγορίας και θα διεκδικήσει το καλύτερο. Ο 36άχρονος διεθνής συμβάλλει τα μέγιστα στην πορεία της ομάδας του και δείχνει την ανωτερότητά του σε αυτό το επίπεδο, καθώς δεν γνώρισε ήττα σε 17 ματς.

Stamatouros Hennebont_17-18Στο 3ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Ενεμπόν 2 του Γιώργου Σταματούρου πήρε την 4η θέση με 13 βαθμούς. Θα πάει σε νέο «πουλ» της National 2 χωρίς υψηλές βλέψεις. Στο τελευταίο της ματς νίκησε 8-3 εκτός έδρας τη Σεν Λους. Με εξαιρετικές εμφανίσεις κράτησε το αήττητο σε αυτό το στάδιο και ο πρωταθλητής Ελλάδας του διπλού νέων. Μάλιστα, συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον Κύπριο Χριστόνοφ, που είναι και ψηλότερα στο γαλλικό rankinglist.

Στο 2ο γκρουπ του ίδιου πρωταθλήματος η Κομπ Σενάρ 1 του Γιώργου Παντερή τερμάτισε στη 2η θέση με 15 βαθμούς ισοβαθμώντας με άλλες τρεις ομάδες. Στην 7η αγωνιστική κάμφθηκε 8-6 εκτός έδρας από την Ντουέ. Μετά τις τρεις ήττες στην πρεμιέρα ο πρώην νικητής του Τοπ 8 Νέων ανδρών τα πήγε πολύ καλά στην πρώτη του χρονιά σε διασυλλογικό πρωτάθλημα του εξωτερικού. Μετείχε στα έξι ματς της ομάδας του και στο απλό σημείωσε εννέα νίκες, ενώ υπέστη μόλις τρεις ήττες ακόμα. Η Κομπ Σενάρ θα παλέψει για την άνοδο στην επόμενη φάση.

Επίσης στη National 2 η Μονφόρ του Νίκου Αντωνιάδη πλασαρίστηκε στην 3η θέση του 8ου γκρουπ. Συγκέντρωσε 15 βαθμούς και είχε συγκάτοικο την Ποϊτιέ. Δεν πέτυχε τώρα η ομάδα της πρωτιά και την άνοδο, που ήταν ο βασικός στόχος της, αλλά θα το προσπαθήσει στον επόμενο γύρο. Το Σάββατο έχασε 8-4 εκτός έδρας από την Ανζέ Βαγιάντ 2, στην οποία αγωνίζεται ο διεθνής Βραζιλιάνος Τιάγκο Μοντέιρο. Σε ατομικό επίπεδο ο νεαρός πρωταθλητής μας είχε 14 νίκες και 6 ήττες.

Στη National 3 (5η κατηγορία) η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη και του Στράτου Δαμιανή κατέκτησε τη 2η θέση στο 12ο γκρουπ της πρώτης φάσης με 18 βαθμούς. Στον επίλογο ξεπέρασε 8-3 εντός έδρας τη Σαρλεβίλ με τα δύο παιδιά να έχουν μόνο νίκες στα ατομικά παιχνίδια τους και να επικρατούν και στο διπλό. Σε γκρουπ της ίδιας κατηγορίας θα παίξει η Σελονκούρ και στην επόμενη φάση, πάντως η άνοδος είναι πολύ δύσκολο να έρθει επειδή οι άλλοι δύο βασικοί παίκτες της ομάδας δεν είναι τόσο δυνατοί. Ο Μαλινάκης είναι καταπληκτικός στην 3η του χρονιά στη Γαλλία και το ίδιο σωματείο. Είχε μόνο νίκες σε 21 ατομικούς αγώνες κι αυτό συνιστά ρεκόρ στην κατηγορία. Μεταξύ άλλων λύγισε και τον Γάλλο Λουντοβίκ Ρεμί, παλιό συμπαίκτη του Παναγιώτη Γκιώνη στη Μετς, στη Ρro A. Ο Δαμιανής στο ντεμπούτο του σε ξένο πρωτάθλημα είχε πολύ ενθαρρυντικό απολογισμό με 16 νίκες και 5 ήττες.

Επίσης στη National 3 η Κρεζό Βαρέν 2 του Γιάννη Παπαδάκη ήρθε 2η στο 3ο γκρουπ με 17 βαθμούς. Στο φινάλε έχασε 8-4 εκτός έδρας από τη Σταντ Κλερμοντουά. Από τον νέο χρόνο μεταβαίνει σε άλλο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας, αλλά ο Παπαδάκης θα έχει το δικαίωμα να παίξει με την Κρεζό Βαρέν 2 στη National 1 μαζί με τον Βλοτινό. Στην 1η φάση οι Γάλλοι απαγορεύουν στις National κατηγορίες να παίζουν ταυτόχρονα δύο ξένοι μίας ομάδας στο ίδιο ματς. Γι’ αυτό χρησιμοποιήθηκε σε χαμηλότερο διασυλλογικό επίπεδο ο Αθηναίος πρωταθλητής και στο απλό είχε προσωπικό ρεκόρ 11 νίκες και 3 ήττες.

Sfakianakis France_team_2017Στο ίδιο πρωτάθλημα η Γκρεσιβοντάν Φροζ 1 του Βασίλη Σφακιανάκη περιορίστηκε στην τελευταία θέση του 6ου γκρουπ με 9 βαθμούς μαζί με την Ουρού. Συνεχίζει έτσι σε γκρουπ της Ρre-national και θα επιδιώξει να επιστρέψει άμεσα στην 5η κατηγορία. Στην 7η και τελευταία αγωνιστική της φάσης έχασε 8-0 εκτός έδρας από τη Μονπελιέ. O πρώην διεθνής αθλητής στις μικρές ηλικίες ήταν απών και γενικά μετείχε στα πέντε από τα επτά παιχνίδια. Από τη θέση 2 της ομάδας του προσπάθησε για το καλύτερο στην πρώτη του παρουσία σε διασυλλογικό πρωτάθλημα του εξωτερικού και ολοκλήρωσε με 4 νίκες και 10 ήττες (8 από αυτές με 3-2 σετ).

Σε δύο φάσεις χωρίζονται και τα πρωταθλήματα της Ρre-national. Στην PN 1 αγωνίστηκε ο Δημήτρης Κορδούτης. Σε αυτή τη νέα εμπειρία του ο διεθνής έφηβος είναι στην Αντίμπ μαζί με τον Λαγογιάννη, αλλά έχει λίγες συμμετοχές προς το παρόν. Στην πρώτη φάση έπαιξε μόνο ένα παιχνίδι στη National 2 και δύο στην Ρre-national 1. Η Αντίμπ 2 πήρε την 3η θέση στο 1ο γκρουπ και συγκέντρωσε 15 βαθμούς μαζί με τη Βενέλ. Ο Κορδούτης δεν πήγε το Σάββατο στο ματς της τελευταίας αγωνιστικής και γενικά στις τρεις εμφανίσεις του σημείωσε 5 νίκες και 2 ήττες. Τώρα έχει ενημερωθεί ότι σε ολόκληρη τη δεύτερη φάση θα χρησιμοποιηθεί με την 1η ομάδα της Αντίμπ στη Νational 2, καθώς υπάρχει πλέον το δικαίωμα ν’ αγωνίζεται με τον Λαγογιάννη.

Η COS Βιλέρ 2 του Κώστα Χατζηλυγερούδη μετείχε στο τοπικό R1 και με πρωτιά στον όμιλό της ανέβηκε στην Pre-National 2 (την ονομάζουν Elite). Με 16 νίκες και 2 ήττες σε αυτό το πρώτο μισό ο Πατρινός αθλητής (που θυμίζουμε ότι ζει στη Γαλλία) είχε πολύ μεγάλη συμβολή στην πετυχημένη πορεία της ομάδας του. Πιθανότατα θα την ενισχύσει και στο άλλο μισό (και δεν θα χρησιμοποιηθεί με την COS Βιλέρ 1 στη National 3) γιατί οι υπεύθυνοι επιδιώκουν ακόμα ψηλότερη θέση στον νέο χρόνο.

Christoforaki me_France_teamΣυνέχεια με τις γυναίκες: Στη National 1 (3η κατηγορία της Γαλλίας) η Σεν Πιερέζ 2 της Μαρίας Χριστοφοράκη κατέκτησε αήττητη την κορυφή στο 1ο γκρουπ. Είχε 6 νίκες και 1 ισοπαλία και μάζεψε 20 βαθμούς. Προχτές στην 7η αγωνιστική κατέβαλε τη Βαν με 8-0 εκτός έδρας με δύο νίκες της πρωταθλήτριας Ελλάδας γυναικών του 2014. Γενικά η Χριστοφοράκη ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική στο απλό και πρωταγωνίστησε στην επιτυχία. Είχε μόνο νίκες σε 14 ματς και πολλά από τα θετικά αποτελέσματα επιτεύχθηκαν απέναντι σε αθλήτριες, που είναι αρκετές θέσεις πιο πάνω από εκείνη στο γαλλικό ranking. Το κλαμπ θα συνεχίσει κανονικά στη Νational 1 κι έχει στόχο να κλείσει τη σεζόν στην πρώτη δυάδα του νέου γκρουπ, παρόλο που δεν έχει το δικαίωμα ν’ ανέβει κατηγορία γιατί έχει και τη Σεν Πιερέζ 1, που αγωνίζεται στην ΡroΑ.

Επίσης στη National 1 η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη αναδείχτηκε νικήτρια στο 2ο γκρουπ με 17 βαθμούς. Στην 7η αγωνιστική απέσπασε ισοπαλία 7-7 από τη Νιμ. Στην επόμενη φάση θα διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία. Η νεαρή διεθνής είχε στο τελευταίο παιχνίδι δύο νίκες και μία ήττα στο απλό και ένα θετικό αποτέλεσμα στο διπλό. Η προσωπική της επίδοση συνολικά είναι 11 νίκες-8 ήττες. Να σημειωθεί ότι στη 2η χρονιά της στην Εσιρόλ έχει συμπαίκτριες τη Ζαναρντί, με την οποία είναι μαζί και στον Φοίνικα Πειραιά και τη Σουηδέζα Γιόχανσον, που παίζει στον Ολυμπιακό.

Στη National 2 (4η κατηγορία) η Ζορν της Όλγας Γεωργοπούλου αρκέστηκε στην 6η θέση του 4ου γκρουπ με 11 βαθμούς. Στο φινάλε, όπου δεν έδωσε το «παρών» η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, έχασε 8-2 εκτός έδρας από την Κρουζέιγ. Στην ίδια κατηγορία προχωρά και στην επόμενη φάση και σύμφωνα με τις δυνατότητές της ούτε για την άνοδο πάει, ούτε κινδυνεύει με υποβιβασμό. Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων κάνει μία ακόμα θαυμάσια χρονιά σε διασυλλογική διοργάνωση. Στην πρώτη φάση είχε μόνο νίκες σε 17 ματς.

Kioufi France_team_2017Στην ίδια κατηγορία επιτεύχθηκε ο στόχος της παραμονής για την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ της Αλίκης Κιούφη. Πήρε την 5η θέση στο 2ο γκρουπ με 14 βαθμούς. Στην 7η αγωνιστική επιβλήθηκε 8-0 εκτός έδρας της Μπετούν. Στο δεύτερο μισό σκοπός της ομάδας γίνεται η άνοδος. Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών βοηθά σημαντικά και φέτος την ομάδα της καθώς στο απλό έχει προσωπικό απολογισμό εννέα νίκες και μόνο μία ήττα.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics