Breaking News
24 Μαΐου 2018

Συνεδρίασε σήμερα με πλήρη σύνθεση η Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου, παρουσία και των εκπροσώπων της Επιτροπής Παρακολούθησης της ΕΠΟ, Ιβάν Βέλα και Μάριου Γεωργίου.

 

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βαγγέλης Γραμμένος, ενημέρωσε τους εκπροσώπους της Super League για τις επαφές του με FIFA και την UEFA για θέματα που αφορούν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο και περιλαμβάνονται στην πρόσφατη επιστολή της γενικής γραμματέως της παγκόσμιας συνομοσπονδίας, Φάτμα Σαμούρα.

Η ενημέρωση επικεντρώθηκε σε πρωτοβουλίες για την καταπολέμηση της βίας, την αντιμετώπιση της χειραγώγησης αγώνων, τη λειτουργία των δικαστικών οργάνων και τη διάρθρωση της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας. Αναφορικά με τα θέματα που συζητήθηκαν, αποφασίστηκε να προωθηθεί εισήγηση προς έγκριση στην Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο. για κάποια σημαντικά θέματα.

Ως προς την αδειοδότηση των ομάδων της Super League, συζητήθηκε το αίτημα της διοργανώτριας αρχής για αλλαγή της ποινής για τις μη αδειοδοτημένες ΠΑΕ που μετέχουν στο πρωτάθλημά της και αποφασίστηκε να προωθηθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή προς συζήτηση και λήψη οριστικής απόφασης.

Για την αδειοδότηση ομάδων της Football League, για τις αγωνιστικές περιόδους 2018-19 και 2019-20, ως διαδικασία αδειοδότησης των υποβιβασθεισών από τη Super League ΠΑΕ ορίζεται η διαδικασία αδειοδότησης των ΠΑΕ της Footbal lLeague.

Ορίζεται επίσης διαδικασία δύο σταδίων επιτήρησης, η οποία λήγει τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο κάθε τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Η μη εκπλήρωση των κριτηρίων επιτήρησης στο πρώτο στάδιο (Φεβρουάριος) τιμωρείται με αφαίρεση τριών βαθμών στον τρέχον πρωτάθλημα, και στο δεύτερο στάδιο (Απρίλιος) με αφαίρεση τριών βαθμών στο επόμενο πρωτάθλημα.

Ως προς την τροποποίηση κανονισμών, επειδή δεν έχει οριστικοποιηθεί το τελικό κείμενο εισήγησης επί των προτεινομένων τροποποιήσεων, καθώς η κοινή επιτροπή αναμόρφωσης των κανονισμών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα το έργο της, το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου στη συνεδρίαση της Επιτροπής του προσεχούς Ιουνίου και πριν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, προς έγκριση, και την επικείμενη τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ, για οριστική επικύρωση.

Αναφορικά με την περίοδο χάριτος για προσφυγές ποδοσφαιριστών, στο σχετικό αίτημά της αποφασίστηκε να μην γίνει οποιαδήποτε εισήγηση στην Ε.Ε., δεδομένου ότι συνιστά σαφώς αλλαγή του υφισταμένου κανονισμού (Κ.Ι.Μ.Π.) εν μέσω της αγωνιστικής περιόδου και αυτό απαγορεύεται ρητά από το καταστατικό της Ομοσπονδίας. Ωστόσο, το θέμα θα αποτελέσει αντικείμενο της επιτροπής αναμόρφωσης κανονισμών, ενόψει των επικείμενων τροποποιήσεων.

Οι προτάσεις της ΕΠΣ Αθηνών για διεξαγωγή και συνέχιση αγώνων σε περίπτωση τραυματισμού αξιωματούχου αγώνα από ρίψη αντικειμένου και για ορισμό των ιατρών αγώνων από την υγειονομική επιτροπή της εκάστοτε διοργανώτριας αρχής, αποτελούν αντικείμενο της επιτροπής αναμόρφωσης κανονισμών και οι τελικές εισηγήσεις θα εισαχθούν προς έγκριση στην επικείμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics