Breaking News
14 Ιανουαρίου 2019

Στην επιτραπέζια αντισφαίριση το καλωσόρισμα στο 2019 έγινε στην Πεύκη από τους μικρούς σε ηλικία αθλητές και με τον πιο γλυκό τρόπο.

Μ’ ένα ακόμα αναπτυξιακό πρωτάθλημα, που Magoufanas open_2019_aponomi_neanidesήταν εντυπωσιακό σε μαζικότητα και άφησε θετικότατες εντυπώσεις σε οργάνωση, θέαμα και συναγωνισμό. Στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της πόλης η Αθλητική Ένωση Αθηνά Μαγκουφάνας 2004 πραγματοποίησε χτες και σήμερα το 5ο πανελλήνιας εμβέλειας τουρνουά της και το 6ο στη φετινή σειρά του θεσμού. Συγκέντρωσε 193 αθλητές και αθλήτριες (καθώς καταγράφηκαν τέσσερις απουσίες της τελευταίας στιγμής) και σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α και το ΠΕ.Α.Π. του δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης τούς δημιούργησε τις κατάλληλες συνθήκες για ν’ απολαύσουν παιχνίδια και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους. Για πολλοστή φορά το σωματείο της Μαγκουφάνας εμφάνισε φροντίδα και αγάπη για τις μικρές ηλικίες και απέδειξε ότι δίκαια έχει καθιερωθεί στο άθλημα η ετήσια αθλητική της εκδήλωση. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν o Γεράσιμος Πετρής στους εφήβους, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις νεανίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παίδες, η Ευγενία Καραθανάση στις κορασίδες, o Ανδρέας Βαμιανάκης στους παμπαίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες και ο Γιάννης Κιοσέλογλου στους μίνι παμπαίδες.

Οι 193 συμμετοχές προέρχονταν από 57 σωματεία όλης της χώρας. Στη βόρεια πλευρά της Αθήνας μετακινήθηκαν αθλητές από την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, την Κορινθία, τη Χίο, τη Φλώρινα, Magoufanas open_2019_aponomi_mini_pampaidesτην Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τα Ιωάννινα. Απουσίασαν δύο παίδες, μία κορασίδα και μία παγκορασίδα. Συνολικά και τις δύο μέρες η αγωνιστική δράση ξεπέρασε τις 20 ώρες. Στην ιστοσελίδα http://www.ttscore.io/customer/24 είναι αναρτημένα όλα τα αποτελέσματα.

Magoufanas open_2019_aponomi_agoriaΣτους νέους κοντραρίστηκαν στον τελικό οι δύο δυνατοί …Γεράσιμοι της κατηγορίας, ο Χατζηλυγερούδης και ο Πετρής. Ο δεύτερος ήταν ανώτερος σήμερα, νίκησε το 1ο φαβορί της κατηγορίας με 3-0 σετ και πήρε ένα ακόμα κύπελλο φέτος μετά την Κοζάνη και την Πάτρα (11-4, 11-6, 11-8). Να σημειωθεί ότι στα προημιτελικά ο Νίκος Κορδαλής έκαμψε το νούμερο 2 της κατηγορίας, τον Γιάννη Δαμιανή με 3-2 σετ. Επίσης, στα πέντε σετ κρίθηκε ο «μικρός» τελικός όπου ο Ζήσης Δουκέρης ξεπέρασε τον Κορδαλή.

Στις νεάνιδες διεκδίκησαν το χρυσό μετάλλιο τα δύο πρώτα φαβορί. Η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου από τη θέση 1 και η Ευαγγελία Τρωαδίτη από τη θέση 2 έδωσαν συναρπαστικό τελικό, γεμάτο όμορφες στιγμές. Νικήτρια αναδείχτηκε με 3-1 η Γραμματοπούλου (πρώτος τίτλος φέτος), παίρνοντας μάλιστα όλα τα σετ στην παράταση (5-11, 15-13, 12-10, 15-13).

Στους παίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης πανηγύρισε την 4η πρωτιά του φέτος. Στον τελικό το νούμερο 1 φαβορί κατέβαλλε τον Νικηφόρο Μύρο με 3-0 σετ (11-7 11-9, 11-8). Από την άλλη πλευρά η επιτυχία του αθλητή από την Αλεξανδρούπολη είναι ότι έφτασε ξανά στον τελικό μετά το όπεν της Πάτρας. Αξιοσημείωτο επίσης, ότι πρώτη φορά μπήκε στα μετάλλια ο Διονύσης Τιμαμόπουλος από την Καβάλα, ο οποίος στην 8άδα απέκλεισε με 3-1 σετ το 2ο φαβορί, τον Σωκράτη Γιαννούτσο.

Magoufanas open_2019_aponomi_korasidesΣτις κορασίδες ανέβηκε πρώτη φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου η Ευγενία Καραθανάση. Η αθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού προηγήθηκε 2-0 σετ της Μαρίας Δημητρίου, δέχτηκε την ισοφάριση ώσπου επικράτησε στις λεπτομέρειες με 3-2 (11-5, 11-8, 8-11, 6-11, 11-8). Η Δημητρίου πρωτοεμφανίστηκε σε τελικό της κατηγορίας και στα ημιτελικά απέκλεισε με 3-0 σετ το 1ο φαβορί, την Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη. Επίσης, η Βασιλεία Χάλαρη απέκλεισε στην 8άδα με 3-2 σετ το νούμερο 2 της κατηγορίας σε αυτούς τους αγώνες, τη Νεφέλη Καφάτου.

Στους παμπαίδες πήγαν στον τελικό το νούμερο 1 και το νούμερο 2 της κατηγορίας, ο Ανδρέας Βαμιανάκης και ο Κώστας Σωτηρίου αντίστοιχα. Ο Βαμιανάκης ήταν καλύτερος στα πιο κρίσιμα σημεία και με νίκη 3-0 πήρε τον πρώτο του τίτλο στον θεσμό (11-8, 11-8, 14-12). Νωρίτερα, είχε αποκλείσει και τον νικητή των δύο αμέσων προηγούμενων τουρνουά, τον Γιάννη Μαστρογιάννη.

Magoufanas open_2019_aponomi_pagorasidesΣτις παγκορασίδες η Λεμονιά Γκαϊντατζή έδειξε και πάλι ότι είναι ασυναγώνιστη. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων αντιμετώπισε στον τελικό την Κρητικιά Ζωή Καζάκου, με την οποία είναι συμπαίκτριες φέτος στην Καβάλα και επιβλήθηκε με 3-0 σετ (11-9, 11-8, 11-3). Στο 3-2 εξάλλου, έφτασε και σε αυτή την κατηγορία ο αγώνας για τις θέσεις 3-4. Η Χρυσούλα Καμπουράκη νίκησε τη Βασιλική Μπουλά.

Στους μίνι παμπαίδες ο Γιάννης Κιοσέλογλου χάρηκε την τρίτη φετινή πρωτιά του. Στον τελικό το 1ο φαβορί κατέβαλλε το 2ο , τον μαθητή της Β’ δημοτικού Γιώργο Σασσάνη με 3-0 σετ (11-5, 11-8, 12-10).

Magoufanas open_2019_plaketa_XristodoulatouΤο μεσημέρι του Σαββάτου έγινε μικρή διακοπή στο αγωνιστικό πρόγραμμα για ν’ απονείμει η Αθηνά Μαγκουφάνας δύο τιμητικές πλακέτες. Αρχικά, το διοικητικό Magoufanas open_2019_plaketa_Stilianesiσυμβούλιο του σωματείου βράβευσε τιμής ένεκεν τον επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδας και πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Χρήστο Χριστοδουλάτο. «Στον ζωντανό θρύλο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης Χρήστο Χριστοδουλάτο πρωταθλητή Ελλάδας 1959-1979, πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. 1982-2012», ανέφερε η πλακέτα. Η επόμενη κίνηση αφορούσε άνθρωπο, που συνέβαλε στη δημιουργία της Α.Ε. Αθηνά και δυστυχώς έφυγε πρόωρα από τη ζωή πέρσι. Δόθηκε πλακέτα τιμής ένεκεν «στη μνήμη του ιδρυτικού μέλους του σωματείου Φώντα Στυλιανέση». Παρών στο γυμναστήριο ήταν το Σάββατο και ο πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Σήμερα τις απονομές των επάθλων έκαναν ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.ΕΠ.Α Παναγιώτης Τζόβολος στους νέους , ο δήμαρχος Λυκόβρυσης-Πέυκης Τάσος Μαυρίδης στις νεάνιδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Α.Ε. Αθηνα Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος, στους παίδες ο πρόεδρος της Α' βάθμιας εκπαίδευσης Γιώργος Τσόλας , στις κορασίδες η δημοτική σύμβουλος της πόλης Ευανθία Παπαδημούλη, στους παμπαίδες ο επίσης δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Κωνσαντός στις παγκορασίδες και ο πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π Λυκόβρυσης -Πεύκης Χρήστος Φωτίδης στους μίνι παμπαίδες.

Οι διοργανωτές τοποθέτησαν 15 τραπέζια κι άφησαν ελεύθερη μία γωνία στο μπροστινό μέρος του γυμναστηρίου. Εκεί έβαλαν λίγες καρέκλες και δημιούργησαν έναν ακόμα χώρο ξεκούρασης πέρα από τις κερκίδες. Από πίσω είχαν μεγάλο μπάνερ με τους χορηγούς. Στα παιδιά πρόσφεραν από μία σακουλίτσα με μπουκαλάκι νερό, μπανάνα και κρουασάν, ενώ είχαν σνακ για τη γραμματεία και τους διαιτητές. Ακριβώς έξω από το γυμναστήριο δούλεψε καντίνα, όπως κάθε χρόνο. Πολύτιμη φυσικά, ήταν και σε αυτό το τουρνουά της πόλης η βοήθεια των εθελοντών.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γεράσιμος Πετρής (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Ε.Α. Βόχας)

3. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)

4. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Σάρισες Φλώρινας)

2. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

3. Μαίρη Κουκουτού (Τελαμώνας Σαλαμίνας)

4. Στέλλα Γαβαλά (ΑΛΦΑ Καλλιθέας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

2. Νικηφόρος Μύρος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

3. Ευστάθιος Μανωλόπουλος (Α.Σ. Το Γυμνάσιο)

4. Διονύσης Τιμαμόπουλος (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

4. Βασιλεία Χάλαρη (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

Magoufanas open_2019_aponomi_pampaidesΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ανδρέας Βαμιανάκης (Ο.Α. Χανίων)

2. Κώστας Σωτηρίου (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Α.Σ. Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

4. Σάββας Βατσακλής (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

3. Χρυσούλα Καμπουράκη (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Γιάννης Κιοσέλογλου (Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου)

2. Γιώργος Σασσάνης (Α.Σ. Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Δημήτρης Γεωργαλλίδης (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 2004)

4. Αντώνης Κοντόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

Πολύτιμη ήταν, όπως κάθε χρόνο, η βοήθεια των χορηγών. Μέγας χορηγός του τουρνουά ήταν ο Φούρνος Βενέτη, ενώ τη διοργάνωση στήριξαν ακόμα επτά επιχειρήσεις, που είναι οι ακόλουθες:

Νερά Κρήτης

Άλιος

Κατραμάδος Ενεργειακή Ο.Ε.

Νερό Βίκος

Φροντιστήριο Εισαγωγικών Εξετάσεων Ανοδικό

Coco-Mat sleep on nature

Φρεσκούλης
httf.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics