Breaking News
02 Αυγούστου 2020

Όλα έτοιμα για την έναρξη του ιστιοπλοϊκού αγώνα «Κύπελλο Βορείου Αιγαίου» που διοργανώνει όπως κάθε χρόνο ο Ναυτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης.

 

Η διοργάνωση που θα διαρκέσει από τις 2 – 8 Αυγούστου θα αποτελέσει το Πανελλήνιο Κύπελλο ORC.

Ο συγκεκριμένος αγώνας του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης που είναι θεσμός για την ελληνική ιστιοπλοΐα ανοικτής θάλασσας, έχει τις ρίζες του πολλά χρόνια πριν και αναβιώνει τα επτά τελευταία χρόνια στη Μαρίνα Πόρτο Καρράς. Αυτή τη δύσκολη για όλους χρονιά το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε με τη σύμφωνη γνώμη της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας τη διεξαγωγή των αγώνων στη Θεσσαλονίκη.

Το επίπεδο των συμμετοχών αναμένεται και φέτος να είναι υψηλό, δεδομένου ότι ήδη έχουν δηλώσει το παρών σημαντικοί ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους νικητές παγκοσμίων, πανευρωπαϊκών, πανελληνίων πρωταθλημάτων, αλλά και Ολυμπιονίκες.

Για τη φετινή διοργάνωση μίλησαν ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης Άκης Τσαλίκης και οι Ολυμπιονίκες Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής που θα συμμετέχουν στον αγώνα.

Άκης Τσαλίκης (Πρόεδρος Ν.Ο.Θ):

«Είναι μια πολύ σημαντική διοργάνωση για τον ΝΟΘ καθώς τα τελευταία χρόνια οι εγκαταστάσεις του έχουν φιλοξενήσει παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα ιστιοπλοΐας, αλλά μέχρι σήμερα δεν είχε πραγματοποιηθεί κάποιος σημαντικός αγώνας ανοικτής θαλάσσης. Για την ασφάλεια όλων θα τηρηθεί αυστηρά το εγκεκριμένο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού Υγειονομικό Πρωτόκολλο της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για την πρωτοεμφανιζόμενη κατηγορία Sportboat καθώς θα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τους αθλητές της ιστιοπλοΐας τριγώνου να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα ανοιχτής Θάλασσας σε μια υψηλού επιπέδου διοργάνωση με αντιπάλους Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές».

Παναγιώτης Μάντης:

«Αποτελεί θεσμό για την ιστιοπλοΐα ανοιχτής θαλάσσης. Λόγω του covid-19 αυτή τη χρονιά θα φιλοξενηθεί στο Ναυτικό Όμιλο Θεσσαλονίκης αφού μέχρι τώρα γινόταν υπό την αιγίδα του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης στο Porto Carras. Θα είναι ένας αγώνας με πολύ υψηλό επίπεδο καθώς αναμένεται να αναμετρηθούν τα σκάφη της βόρειας Ελλάδας με τα σκάφη της Κεντρικής Ελλάδας και να αναδείξουν τον πρωταθλητή αλλά και τον νικητή του κυπέλλου Βορείου Αιαγαίου».

Παύλος Καγιαλής:

«Ο αγώνας θα είναι ιδιαίτερος καθώς γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι τον Αύγουστο στη Θεσσαλονίκη επικρατεί πολύ ζέστη και υγρασία. Λογικά θα έχει μπουκαδούρες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα αλλά θα είναι ιδιαίτερος ο αγώνας λότγω της ζέστης αλλά και λόγω του μεγάλου ανταγωνισμού που θα έχουμε».

Τα σκάφη και οι αγωνιζόμενοι θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης. Οι αγώνες θα διεξαχθούν από την Κυριακή 2 Αυγούστου έως το Σάββατο 8 Αυγούστου 2020, για τις κατηγορίες πιστοποιητικών ORCi και ORC Club και θα περιλαμβάνουν διαδρομές ελεγχόμενου στίβου (όρτσα-πρύμα, τρίγωνο) και παράκτιες διαδρομές στο Θερμαϊκό κόλπο, ένα θαλάσσιο στίβο ο οποίος θεωρείται ιδανικός για την τέλεση μεγάλων ιστιοπλοϊκών διοργανώσεων.

Το επίπεδο των συμμετοχών αναμένεται και φέτος να είναι υψηλό, δεδομένου ότι ήδη έχουν δηλώσει το παρών σημαντικοί ιστιοπλόοι από όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους νικητές παγκοσμίων, πανευρωπαϊκών, πανελληνίων πρωταθλημάτων, αλλά και Ολυμπιονίκες.
sfina.gr/

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics