Breaking News
22 Φεβρουαρίου 2021

Η ιστιοπλοΐα είναι ένα από τα λίγα αθλήματα που δεν έχει περιορισμούς, μπορούν να το απολαύσουν όλοι, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία.

 

Τα οφέλη που αποκομίζουν τα άτομα με αναπηρία από την ενασχόληση με το άθλημα είναι πολλαπλά, μεταξύ αυτών η κοινωνική τους ένταξη και η ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους.

Ήδη κάποιοι όμιλοι στη χώρα υλοποιούν προγράμματα για ομάδες ιστιοπλοΐας για άτομα με αναπηρία.

Οι πρωτοβουλίες αυτές πρέπει να υποστηριχθούν, αλλά και να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να ακολουθήσουν κι άλλοι όμιλοι το παράδειγμά τους.

Οι προτάσεις του Φρέσκου Ανέμου είναι:

> Η επιδίωξη στενότερης συνεργασίας με τη World Sailing

H World Sailing επιδιώκει τη μεγαλύτερη συμμετοχή των ΑμεΑ στην ιστιοπλοΐα και για την επίτευξη του σκοπού αυτού υλοποιεί συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο και υποστηρίζει σχετικά προγράμματα στις χώρες μέλη της.
Πρόθεση του «Φρέσκου Ανέμου» είναι να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να αυξηθεί η συμμετοχή των ΑμεΑ στο άθλημα, γι’ αυτό και θα αξιοποιηθεί κάθε δυνατό μέσον.

> Η υποστήριξη των ομίλων που επιθυμούν να γίνουν προσβάσιμοι για άτομα με αναπηρίες
Μέσα από συνέργειες, δικτύωση με φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και από την υποστήριξη για εξεύρεση προγραμμάτων και χρηματοδότησης, οι όμιλοι που ενδιαφέρονται θα βοηθηθούν για να είναι σε θέση να υλοποιούν προγράμματα εκμάθησης ιστιοπλοΐας σε άτομα με αναπηρία.

> Ο συντονισμός των Ομίλων που έχουν προσβάσιμες εγκαταστάσεις
Οι όμιλοι που έχουν ήδη προσβάσιμες εγκαταστάσεις και υλοποιούν σχετικά εκπαιδευτικά προγράμματα μπορούν να αποτελέσουν το φωτεινό παράδειγμα.

Δημιουργώντας ένα δίκτυο που θα απαρτίζεται από τους Ομίλους αυτούς, θα είναι εφικτή η διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων, αλλά και δράσεων ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης του πληθυσμού με στόχο την προσέλκυση εθελοντών, υποστηρικτών σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, κ.α.

> Η ένταξη ενότητας ΑμεΑ στην εκπαίδευση των προπονητών
Η άρτια εκπαίδευση των προπονητών είναι βασική επιδίωξη του «Φρέσκου Ανέμου».

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ενδιαφερομένων θα εμπλουτιστεί σε πολλά επίπεδα, συμπεριλαμβανομένης της ενότητας αυτής, για την χρήση του εξοπλισμού, αλλά και την προσέγγιση των αθλητών με αναπηρία σε ψυχολογικό επίπεδο, και όχι μόνο.

> Η δικτύωση με συλλόγους ατόμων με αναπηρίες
Εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, θα μπορούν να διοργανωθούν και επισκέψεις σε ειδικά σχολεία: Πέρα από τους δασκάλους, οι όμιλοι θα μπορούν να απευθυνθούν και στους ίδιους τους γονείς παιδιών με αναπηρία. Επιπλέον, θα διοργανώνονται εκδηλώσεις όπου ο όμιλος θα είναι επισκέψιμος και τα ΑμεΑ θα μπορούν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα.

> Η διενέργεια/υποστήριξη δράσεων δημοσιότητας
Η επικοινωνιακή στρατηγική από την διοίκηση της ΕΙΟ για την ενημέρωση/ευαισθητοποίηση του πληθυσμού σχετικά με την ιστιοπλοΐα για ΑμεΑ θα πλαισιώσει κατάλληλα το έργο και τις δράσεις των ομίλων.

Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής του «Φρέσκου Ανέμου», Γιάννης Παπαδημητρίου:
«Η πανδημία μας επηρέασε όλους, αλλά για τα άτομα με αναπηρία οι προκλήσεις ήταν περισσότερες. Με την επανεκκίνηση της ιστιοπλοΐας θα έχουμε την ευκαιρία να θέσουμε τις βάσεις για να γίνει το άθλημα πιο συμπεριληπτικό. Η ιστιοπλοΐα δεν κάνει διακρίσεις και αυτό πρέπει να το κάνουμε γνωστό σε όλους».

Διαβάστε επίσης:

Ισπανία: Απίστευτη γκάφα που… έσβησε χρυσό μετάλλιο! [vid]

Όλα τα ζώδια 22/02

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics