Breaking News
13 Οκτωβρίου 2018

 

Σήμερα θα κριθεί η τύχη των Γιάννη Σγουρόπουλου και Ναντέζντα Μπογκντάνοβα στον όμιλο του ομαδικού στο Ολυμπιακό τουρνουά νέων του Μπουένος Άιρες.

Η Παρασκευή (σ.σ. γύρω στη 1 ώρα μετά τα μεσάνυχτα για ώρα Ελλάδας) έκλεισε με ήττα 2-1 από την κινεζική Ταϊπέι κι έτσι με 1 νίκη και 1 ήττα στο 2ο γκρουπ το ελληνολευκορωσικό δίδυμο θα γνωρίζει το Σάββατο αν θα έρθει η κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων στο γκρουπ και κατά συνέπεια η πρόκριση στο ταμπλό των «16». Το βράδυ της Παρασκευής αντιμετώπισαν το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τους Λιν Γιουν Τζου και Σου Πέι Λινγκ και παίζοντας ελεύθερα διεκδίκησαν γερά τις πιθανότητές τους. Μπορεί ο Σγουρόπουλος στο δικό του ατομικό παιχνίδι να μην κατάφερε ν’ αντισταθεί στον Λιν Γιουν, από τον οποίο είχε χάσει και στα προημιτελικά του απλού, ωστόσο η Μπογκντάνοβα πέτυχε δύσκολη νίκη στην αρχή και αργότερα οι δυο τους στο διπλό ήταν ανταγωνιστικοί. Το δίδυμο πάντως (που αναφέρεται ως Mix Europe 3), έχει πολύ καλές ελπίδες για την πρόκριση στην επόμενη φάση. Με νίκη στο φινάλε των ομίλων περνάει σίγουρα στα νοκ άουτ, ενώ αυτό μπορεί να συμβεί υπό προϋποθέσεις και σε περίπτωση ήττας. Στις 19:00 ώρα Ελλάδας είναι αντίπαλοι οι Νάθαελ Έλις Χαμντούν/Λι Κα Γε από την Τυνησία και το Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα (Mix Intercontinental 1).

Στην αναμέτρηση με την Ταϊπέι η Μπογκντάνοβα σημείωσε σπουδαία νίκη επί της Ασιάτισσας αθλήτριας στα 4 σετ. Ακολούθως ο Σγουρόπουλος αναμετρήθηκε για δεύτερη φορά μέσα στην εβδομάδα με τον Λιν Γιουν. Τώρα δεν του πήγε τίποτα καλά από την αρχή, ο Λιν επέβαλλε πλήρως το παιχνίδι του και γράφτηκε εύκολα το 3-0 σετ. Στο διπλό τα παιδιά από την Ελλάδα και τη Λευκορωσία πίεσαν, πήραν το 1ο σετ, όμως έχασαν με πολύ μικρή διαφορά το 2ο και το 3ο σετ και τελικά το ματς.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ταϊπέι-MixEurope 3 2-1:

Σου Πέι Λινγκ-Ναντέζντα Μπογκντάνοβα 1-3 (9-11, 11-6, 10-12, 9-11)

Λιν Γιουν Τζου-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (11-4, 11-4, 11-3)

Λιν Γιουν/Σου Πέι-Σγουρόπουλος/Μπογκντάνοβα 3-1 (9-11, 11-9, 11-8, 11-5)

Την ίδια ώρα, στον άλλο αγώνα του 2ου γκρουπ, ο Γιαν Μαρί Νάιρε και η Αννίκα Λάντστρομ από τις Φιλιππίνες και τη Φινλανδία αντίστοιχα (MixIntercontinental 1), νίκησαν με 2-1 τους Νάθαελ Έλις Χαμντούν/Λι Κα Γε από την Τυνησία και το Χονγκ Κονγκ αντίστοιχα (Mix Intercontinental 1).

Στη βαθμολογία η Ταϊπέι προηγείται με 4 βαθμούς και ακολουθούν με 3 η Mix Europe 3 και η Mix Intercontinental 2. Αυτό που δίνει σοβαρό πλεονέκτημα στην ελληνολευκορωσική ομάδα σε περίπτωση ισοβαθμίας είναι ότι χτες επιβλήθηκε με 3-0 της Mix Intercontinental 2. Αν νικήσει στον επίλογο των γκρουπ τους Χαμντούν και Λι Κα τότε θα πάρει σίγουρα το εισιτήριο για τη φάση των νοκ άουτ, έστω ως 2η (ο αγώνας αρχίζει στις 19:00 ώρα Ελλάδας). Αν χάσει με σκορ 2-1 τότε σε περίπτωση ισοβαθμίας με τη Mix Intercontinental 1 και τη Mix Intercontinental 2 στους 4 βαθμούς θα ευνοηθεί με καλύτερο συντελεστή από τα μεταξύ τους ματς και θα πάρει τη 2η θέση του γκρουπ. Αν χάσει 3-0 θ’ αποκλειστεί από τη συνέχεια. Μένει έξω από τη 16άδα επίσης, αν χάσει με οποιοδήποτε σκορ και την ίδια ώρα η Mix Intercontinental 2 ξεπεράσει την Ταϊπέι…Γενικά είναι έτσι μπερδεμένη η κατάσταση, που θεωρητικά δεν έχει σίγουρη πρόκριση στη 16άδα ούτε η Ταϊπέι των δύο νικών. Αν χάσει το Σάββατο με 3-0 από τους Νάιρε/Λάντσρομ θα υστερήσει σε τριπλή ισοβαθμία με τη MixIntercontinental 2 και τη MixEurope 3…

ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΟΓΚΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΚΙΩΝΗ ΣΤΟ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ

Σε άλλο αγωνιστικό πεδίο στο μεταξύ, από το καλό στο καλύτερο πηγαίνει η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Μετά το επιβλητικό 3-0 της πρεμιέρας εναντίον της Ρόσκλιντε, χτες βράδυ κατέβαλλε στην Πολωνία με το ίδιο σκορ και το 1ο φαβορί του 3ου γκρουπ, τη γερμανική Σααρμπρίκεν! Η συνάντηση ήταν για τη 2η αγωνιστική των γκρουπ κι επικρατώντας σε τρία αμφίρροπα επί μέρους ματς θα ‘λεγε κάποιος ότι έκανε το τέλειο παιχνίδι. Η Μπογκόρια προηγείται τώρα με 4 βαθμούς και φυσικά έχει αυξήσει σημαντικά τις ελπίδες της για την κατάληψη μίας εκ των δύο πρώτων θέσεων του γκρουπ και την πρόκριση στην τελική 8άδα.

Ο Γκιώνης (νούμερο 70 στο τρέχον ranking list) τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας του και έκαμψε με 3-1 σετ τον Σλοβένο Ντάρκο Γιόργκιτς (Νο 56), που το καλοκαίρι στην Ταραγόνα αναδείχτηκε «χρυσός» Μεσογειονίκης τόσο στο απλό όσο και στο ομαδικό ανδρών.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπογκόρια-Σααρμπρίκεν 3-0:

Παναγιώτης Γκιώνης-Ντάρκο Γιόργκιτς 3-1 (11-7, 5-11, 11-7, 11-9)

Μάρεκ Μπαντόβσκι-Πάτρικ Φρανζίσκα 3-2 (7-11, 11-6, 12-10, 5-11, 11-5)

Πάβελ Σίρουτσεκ-Λιάο Τσεν Τινγκ 3-1 (9-11, 11-4, 11-6, 11-7)

Στο άλλο ματς του 3ου γκρουπ η Ανζέ νίκησε στη Γαλλία τη Ρόσκιλντε από τη Δανία με 3-1 και είναι μαζί με τη Σααρμπρίκεν στη 2η θέση με 3 βαθμούς. Στην 3η αγωνιστική, στις 26 Οκτωβρίου, η Μπογκόρια θα τεθεί αντιμέτωπη με την Ανζέ στη Γαλλία και ο Γκιώνης θα βρεθεί σε γνωστά λημέρια και απέναντι στην πρώην ομάδα.

Τέλος, η σουηδική Έσλοβ του Γιάννη Σγουρόπουλου δεν έχει ματς αυτή την εβδομάδα για το 4ο γκρουπ στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Είναι προγραμματισμένο να παίξει στη Γερμανία με τη Μιλχάουζεν στις 19 του μήνα. Χτες έγινε το άλλο ματς του γκρουπ πάντως και η ρωσική Φάκελ Όρενμπουργκ συνέτριψε την Ενεμπόν με 3-0.

 

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics