Breaking News
25 Απριλίου 2019

Στις θέσεις 17-32 του απλού ανδρών πλασαρίστηκε τελικά ο Παναγιώτης Γκιώνης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα, που συνεχίζεται για 4η μέρα στη Βουδαπέστη.

Είχε αφάνταστα δύσκολο έργο απέναντι στον Κινέζο Λιανγκ Τζινκούν, κατέθεσε ψυχή και πίεσε σε μεγάλο βαθμό, ώσπου γνώρισε την ήττα με 4-1 σετ και αποκλείστηκε. Στην πρώτη του αναμέτρηση με τον Λιανγκ, ο 39χρονος πρωταθλητής μας δεν μπήκε καλά στο τραπέζι, αλλά έπιασε απόδοση από το 2ο σετ κι έπειτα. Ισοφάρισε σε 1-1 κι αργότερα μπορούσε να πάρει το 3ο ή το 4ο σετ και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση της έκπληξης. Το νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης και του αγωνίσματος όμως, ο νικητής του φετινού Challenge Plus όπεν της Πορτογαλίας, βρήκε τις λύσεις κι αφού ξέφυγε από την ασφυκτική πίεση στο 4ο σετ, έβγαλε τέλειο παιχνίδι στο επόμενο σετ και διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Ο Γκιώνης άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σ’ ένα ακόμα Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με την πορεία του θα πάρει πόντους στην παγκόσμια κατάταξη κι έδειξε ότι παραμένει απολύτως ανταγωνιστικός στο διεθνές στερέωμα. Με την ήττα του «χάλκινου» πρωταθλητή Ευρώπης του 2013 ολοκληρώθηκε η ελληνική αγωνιστική παρουσία στη Βουδαπέστη, που περιλάμβανε κι άλλα αποτελέσματα που έκαναν αίσθηση (στα γκρουπ από τον Κ. Κωνσταντινόπουλο και σε νοκ άουτ προκριματικό από τον Σγουρόπουλο), όπως και τις προκρίσεις στο κυρίως ταμπλό τριών αγωνισμάτων. Του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό ανδρών, της Κατερίνας Τόλιου στο απλό γυναικών και της Κωνσταντίνας Παρίδη και της Κατερίνας Τόλιου στο διπλό γυναικών. Στην κορυφαία διοργάνωση μετείχαν ακόμα οι πρωτοεμφανιζόμενοι Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Μαρία Χριστοφοράκη. Στην τεχνική καθοδήγηση ήταν οι ομοσπονδιακοί προπονητές Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Ο Γκιώνης (νούμερο 46 αυτόν τον μήνα στον παγκόσμιο πίνακα αξιολόγησης) ήταν ξεκάθαρο αουτσάιντερ στο σημερινό ματς, αλλά ήθελε πολύ να πιέσει και να κυνηγήσει το καλύτερο, όπως έχει ξανακάνει στο παρελθόν με Κινέζους πρωταθλητές. Προερχόταν από το κουραστικό ματς εναντίον του Λιν Γιουν από την Ταϊπέι, όμως μετρούσε περισσότερο η δυνατή ψυχολογία, που του χάρισε με την ανατροπή από 1-3.

Ο αθλητής του Κώστα Βατσακλή δεν άρχισε καλά και μέχρι να «βρει» επιιετικά χτυπήματα και σερβίς του Λιανγκ έχασε εύκολα το 1ο σετ. Στη συνέχεια όμως, κατάφερε να γίνει πραγματικά ανταγωνιστικός. Έπαιξε κυρίως με σταθερές άμυνες από το backhand και προσπαθούσε να μπερδέψει τον αντίπαλο με φάλστο-άφαλτσο κι αφού ισοφάρισε σε 1-1 και διεκδίκησε και το προβάδισμα, φάνηκε ότι πίστευε όλο και περισσότερο στην υπέρβαση. Στο 3ο σετ το σκορ ήταν 7-7 και ο Γκιώνης έχασε τέσσερις πόντους στη σειρά. Στο 4ο σετ ισοφάρισε από 5-8 σε 9-9 παίζοντας εκπληκτικά ράλι κι έκανε μόνο ένα λάθος στο σετ μπολ, που του στοίχισε. Ο Κινέζος έπαιξε και πιο ελεύθερα μόλις έφτασε στο 3-1 και με καλό σερβίς και επιθέσεις σε δύσκολα σημεία διαμόρφωσε σχετικά εύκολα το 4-1 σετ (2-11, 11-9, 7-11, 9-11, 4-11). Μέσα στο 2019 ο Λιανγκ είχε πρωτιά και στο διπλό ανδρών του ουγγρικού World Tour και σημαντική άνοδο στην παγκόσμια κατάταξη.

Ο ΓΚΟΖΙ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΣΟΥ ΣΙΝ-ΕΞΩ ΚΑΙ Ο ΟΒΤΣΑΡΟΦ

Από τον 3ο γύρο «έσκασαν» οι πρώτες εκπλήξεις στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Μεγαλύτερη αυτή που δημιούργησε ο Σιμόν Γκοζί. Ο Γάλλος πραγματοποίησε τρομερή εμφάνιση απέναντι στον Σου Σιν, το 2ο φαβορί του απλού ανδρών και τον απέκλεισε από τη συνέχεια με σκορ 4-2! Ο Κινέζος προηγήθηκε με 2-1 και ο πρώην δευτεραθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών κατάφερε να πάρει τρία σετ στη σειρά και μέσα σε αποθέωση από τους χιλιάδες φιλάθλους να φτάσει σε ιστορική νίκη! Κάτι ακόμα πολύ σημαντικό είναι ότι αυτό το αποτέλεσμα αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε και στη Βουδαπέστη τελικό μεταξύ Κινέζων! Ο Σου Σιν αποκλείστηκε στη βάση του ταμπλό και στη δική του πλευρά δεν ήταν άλλος Κινέζος! Επίσης, στον γύρο των «32» αποκλείστηκε και ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ, πρώην νούμερο 1 του κόσμου και ο Ευρωπαίος με τα περισσότερα ολυμπιακά μετάλλια. Τον απέκλεισε με 4-3 σετ ο Κροάτης Τόμισλαβ Πουκάρ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics