Breaking News
02 Μαΐου 2019

Στα γραφεία της ΕΠΟ στο Γουδή πραγματοποιήθηκε η πρώτη σύσκεψη για τον τελικό Κυπέλλου της 11ης Μαΐου και τις συνθήκες διεξαγωγής του. Τα θέματα που απασχολούν όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές και συζητήθηκαν ήταν η παρουσία ή όχι κόσμου στο ΟΑΚΑ, αλλά και η χρήση VAR στο παιχνίδι. Τελική απόφαση για το αν θα διεξαχθεί με κόσμο ο τελικός δεν ελήφθη, καθώς η απόφαση θα ανακοινωθεί τη Δευτέρα (6/5) από τον υφυπουργό Αθλητισμού Γιώργο Βασιλειάδη.

 

Το παρών από την ΕΠΟ έδωσαν οι Αλέξης Δέδες, Μάνος Γαβριηλίδης, Σταύρος Ψαρρόπουλος, Νίκος Μπάρτζης, όπως και ο υπερσύμβουλος FIFA και UEFA, Πετρ Φούσεκ. Η Αγγελική Αρκάδη εκπροσώπησε την ΠΑΕ ΑΕΚ, μαζί με τους Νίκο Σμπαρούνη, Νίκο Χαριτάκη καθώς και τον υπεύθυνο ασφάλειας Δημήτρη Παπαναγιώτου. Πολυπρόσωπη ήταν και η αποστολή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αποτελούμενη από τους Μάκη Γκαγκάτση, Κυριάκο Κυριάκο, Ηλία Γεροντίδη και Παναγιώτη Πλιάτσικα. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της εισαγγελίας και της αστυνομίας.

Για το φλέγον θέμα της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου με θεατές, τόσο οι δύο φιναλίστ, όσο και η ΕΠΟ τάχθηκαν υπέρ αυτής της επιλογής, ενώ η αστυνομία εξέφρασε τις επιφυλάξεις της. Εξάλλου, η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ο οποίος και θα την ανακοινώσει τη Δευτέρα, μετά από σύσκεψη με εκπροσώπους της ΔΕΑΒ και της ΕΛ.ΑΣ.

Ο ΠΑΟΚ ζήτησε αλλαγή έδρας

Η πλευρά του ΠΑΟΚ έθεσε θέμα αλλαγής της έδρας του τελικού, αν αποφασιστεί να γίνει κεκλεισμένων των θυρών. Από την ΑΕΚ επισημάνθηκε ότι η έδρα του τελικού έχει αποφασιστεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ. Συγκεκριμένα, η ΑΕΚ ζήτησε ο τελικός να γίνει στο ΟΑΚΑ, με κόσμο και οκτώ θύρες για κάθε ομάδα, όπως ήταν ο αρχικός περσινός σχεδιασμός.

Η αντίδραση της ΑΕΚ στη στάση του ΠΑΟΚ ήταν η εξής: «Βρισκόμαστε δέκα μέρες πριν από τον τελικό, δεν γνωριζουμε τίποτα απολύτως, δεν έχουμε λύσει βασικά ζητήματα και δεν γίνεται να ανοίγουμε και άλλα».

Ο Αλέξης Δέδες σε εκείνο το σημείο υπογράμμισε ότι «είναι απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΕΠΟ για τελικό στο ΟΑΚΑ και μόνο η εκτελεστική μπορεί να το αλλάξει».

Ωστόσο υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα στο θέμα της αλλαγής έδρας για τον τελικό και αυτό είναι η χρήση του VAR. Η ΕΠΟ έχει αποφασίσει να κάνει πειραματική χρήση του VAR στο ΟΑΚΑ την Κυριακή στο ματς του Παναθηναϊκού με τον Παναιτωλικό. Αν όλα πάνε καλά θα λειτουργήσει και στον τελικό.

Φούσεκ: «Τελικός με κόσμο και VAR»

Στην τοποθέτησή του ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ Πετρ Φούσεκ πήρε θέση υπέρ της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου με κόσμο, τονίζοντας πως η συζήτηση για κεκλεισμένων των θυρών δείχνει πως κάτι δεν πάει καλά.

«Το γεγονός ότι και συζητάμε να διεξαχθεί ο αγώνας κεκλεισμένων είναι δείγμα ότι κάτι δεν πάει καλά. Είναι θετικό ότι ΕΠΟ και ομάδες θέλουν κόσμο. Ελπίζω ότι αστυνομία και υπουργός θα σεβαστούν την επιθυμία ΕΠΟ και ομάδων. Κάθε τελικός του κυπέλλου πρέπει να διεξάγεται με φιλάθλους. Μπορεί να μειώνεται το ρίσκο αν παίξουμε χωρίς φιλάθλους. Όμως δεν είναι απόδειξη ότι αυτό είναι βελτίωση», ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αρνητικό αντίκτυπο που θα είχε ένας τελικός χωρίς κόσμο στην ΕΠΟ. Αρχικά θα είναι οικονομικός, θα υπάρξει θέμα με την τηλεοπτική μετάδοση όπως και με τους άλλους χορηγούς, εκτός από την Cosmote.

«FIFA και UEFA σχεδιάζουν να φέρουν έναν elite διαιτητή, θα υπάρχει VAR, goal line technology και δεν θα είναι ωραίο να γίνει ο τελικός χωρίς θεατές», υπογράμμισε ο Φούσεκ.

Ο υπερσύμβουλος της ΕΠΟ διαφώνησε με το αίτημα του ΠΑΟΚ για αλλαγή έδρας του τελικού, τονίζοντας πως τέτοιες αποφάσεις δεν γίνεται να ληφθούν λίγες ημέρες πριν από τον αγώνα, αλλά λύνονται στην αρχή της χρονιάς με την προκήρυξη.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics