Breaking News
20 Μαΐου 2019

Η εθνική μας ομάδα των γυναικών ολοκλήρωσε με ήττα τους αγώνες της στο προκριματικό στάδιο 2 του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019, αλλά και με πλατιά χαμόγελα.

Για την ακρίβεια, η ήττα με 3-0 από τη Σλοβακία δεν άλλαξε ούτε στιγμή τα αισθήματα χαράς και περηφάνιας για την πρόκριση στα τελικά της διοργάνωσης, που θα γίνουν το φθινόπωρο στη Ναντ της Γαλλίας. Με τη νίκη 3-2 επί της Ελβετίας το Σάββατο, η Ελλάδα κατέκτησε στην Μπρατισλάβα τη 2η προνομιούχο θέση από το 4ο γκρουπ του σταδίου 2 και υλοποίησε έναν δύσκολο και βασικό της στόχο. Έκανε και το μεσημέρι μάλιστα, καλή προσπάθεια απέναντι στο φαβορί του γκρουπ τη Σλοβακία και σίγουρα μπορούσε να καταφέρει κάτι περισσότερο. Στην τελική βαθμολογία του γκρουπ η Σλοβακία πρώτευσε με 4 βαθμούς, η Ελλάδα ακολούθησε με 3, ενώ η Ελβετία περιορίστηκε στην 3η θέση με 2 βαθμούς κι έμεινε εκτός Ευρωπαϊκού. Να σημειωθεί ότι στον σημερινό αγώνα η 19χρονη Ελισάβετ Τέρπου πραγματοποίησε την πρώτη εμφάνισή της με την εθνική γυναικών. Αγωνίστηκαν ακόμα η Κατερίνα Τόλιου και η Κωνσταντίνα Παρίδη, σε αυτό το ματς έμεινε στον πάγκο η Μαρία Χριστοφοράκη και στην τεχνική καθοδήγηση ήταν ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος.

Στη σημερινή αναμέτρηση αγωνίστηκε πρώτη η Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 59 στην Ευρώπη) και αναμετρήθηκε με την κορυφαία Σλοβάκα, την Μπάρμπορα Μπαλάζοβα, η οποία φιγουράρει στο νούμερο 12 της ευρωπαϊκής κατάταξης του Μαΐου. Η πρωταθλήτριά μας έχασε 3-0, αλλά προκάλεσε δυσκολίες με την άμυνα και είναι ενδεικτικό ότι είχε τρία σετ μπολ στο 1ο σετ και δύο στο 2ο.

Στον επόμενο αγώνα η Κωνσταντίνα Παρίδη (Νο 124) έδωσε ντέρμπι με την Τατιάνα Κουκούλκοβα (Νο 52) και λύγισε στα πέντε σετ. Έδωσε συνέχεια στη χτεσινή αξιόλογη εμφάνιση κι έβγαλε πολύ επιθετικό παιχνίδι, όμως στο τελευταίο σετ έκανε κακή εκκίνηση (1-5) και τις στοίχισε.

Στο τρίτο στη σειρά ματς η Ελισάβετ Τέρπου (Νο 214) προσπάθησε στο ντεμπούτο της για το καλύτερο κόντρα στην έμπειρη Εύα Οντόροβα (Νο 106). Έχασε με 3-0, αλλά κι εκείνη μπορούσε να πιέσει περισσότερο, καθώς προηγήθηκε 9-6 στο 1ο σετ και γενικά είχε καλά διαστήματα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σλοβακία-Ελλάδα 3-0:

Μπάρμπορα Μπαλάζοβα-Κατερίνα Τόλιου 3-0 (14-12, 13-11, 11-6)

Τατιάνα Κουκούλκοβα-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-2 (8-11, 11-6, 11-2, 11-13, 11-2)

Εύα Οντόροβα-Ελισάβετ Τέρπου 3-0 (11-9, 11-6, 11-5)

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΕΡΠΟΥ

Λίγη ώρα πριν από την αναχώρηση της επιστροφής έκαναν δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η Μαρία Χριστοφοράκη και η Ελισάβετ Τέρπου

Η πολύπειρη πλέον Μαρία Χριστοφοράκη ανέφερε: «Η χαρά για την πρόκρισή μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι απερίγραπτη. Έπειτα από περίπου έναν χρόνο καταφέραμε να πάρουμε το πολυπόθητο εισιτήριο, που όλες μας θέλαμε όσο τίποτα. Ο δρόμος ήταν μακρύς. Καταφέραμε τον πρώτο στόχο μας να πάρουμε τη 2η θέση στον όμιλο του σταδίου 1 και να οδηγηθούμε εδώ, στην Μπρατισλάβα και να τα παίξουμε όλα για όλα για την πρόκριση. Η τύχη μας χαμογέλασε γιατί πέσαμε σε όμιλο, στον οποίο μπορούσαμε να παλέψουμε, καθώς είχαμε ως 3η ομάδα από την 1η κατηγορία την Ελβετία. Βέβαια είχαμε από τις δυσκολότερες πρώτες ομίλου δεύτερης κατηγορίας, αλλά αυτό δεν μας επηρέασε. Πιστεύαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε.

Για την Ελβετία ξέραμε ότι έχει μια παίκτρια, η οποία μπορούσε να μας βγάλει δύο νίκες. Παρόλα αυτά και εγώ, αλλά ειδικότερα η Κατερίνα φτάσαμε πολύ κοντά στη νίκη εναντίον της. Ωστόσο κρίσιμο ήταν το παιχνίδι της Κωνσταντίνας, γιατί μετά το 1-1 θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη έτσι ώστε σε περίπτωση ήττας της Κατερίνας να είχαμε τη δυνατότητα να πάμε το ματς στο 2-2. Φυσικά και ένα παιχνίδι στο 2-2 θεωρείται επίσης κρίσιμο, ειδικά όταν ξέρεις ότι αν κερδίσεις δίνεις σοβαρό προβάδισμα στην ομάδα για την πρόκριση. Το πείσμα, η αγωνιστικότητα, η θέληση μας, η ενθάρρυνση και το ομαδικό πνεύμα ήταν στοιχεία τα οποία έπαιξαν σημαντικό ρόλο έτσι ώστε να αποδώσουμε τα μέγιστα και να πάρουμε τη νίκη».

Tέλος, όσον αφορά στο Eυρωπαϊκό πρωτάθλημα η Χριστοφοράκη επισήμανε: «Από τη στιγμή που μειώθηκαν οι ομάδες με το νέο σύστημα αυτό συνεπάγεται ότι το έργο μας είναι δύσκολο, καθώς το επίπεδο θα είναι πάρα πολυ υψηλό. Δεν είναι και λίγο να συγκαταλέγεσαι στις 24 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Από κει και πέρα θα δουλέψουμε σκληρά έτσι ώστε να είμαστε στην καλύτερη μας κατάσταση και να παλέψουμε για ό,τι καλύτερο μπορούμε και για όσο υψηλότερο πλασάρισμα. Πιστεύω ότι αν όλες μας είμαστε σε καλή κατάσταση και παίξουμε αυτό που ξέρουμε είμαστε επικίνδυνη ομάδα, η οποία μπορεί να κάνει εκπλήξεις!»

Από την πλευρά της η πρωτοεμφανιζόμενη Ελισάβετ Τέρπου δήλωσε: «Στο πρώτο στάδιο θεωρώ ότι μπορούσαμε να κατακτήσουμε και την 1η θέση αλλά δεν αποδώσαμε με την Αγγλία σύμφωνα με τις δυνατότητες μας. Με τη Νορβηγία αποδείξαμε την ανωτερότητα μας και προκριθήκαμε στο 2ο στάδιο. Με την Ελβετία ήταν αμφίρροπο παιχνίδι, αν και θεωρώ πως ήμασταν πιο ολοκληρωμένη ομάδα. Κομβική θεωρώ την επικράτηση της Κωνσταντίνας από τη θέση 3. Με αφορμή το ντεμπούτο μου εξάλλου, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον προπονητή που επέλεξε να με συμπεριλάβει σε αυτή την αποστολή, καθώς και όλα τα κορίτσια της ομάδας. Εγώ τώρα αρχίζω να μαθαίνω από διεθνείς αγώνες και το να ‘μαι σε αποστολή δίπλα στα κορίτσια μού δίνει εμπειρίες και μαθαίνω από αυτές. Στη Γαλλία πάμε να παίξουμε ελεύθερα να βγάλουμε η κάθε μία τα στοιχεία της και με μια ευνοϊκή κλήρωση να κυνηγήσουμε το καλύτερο δυνατό».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics