Breaking News
17 Οκτωβρίου 2021

Τόλης Λελεκίδης 


Ο Γιάννης Ζερβάκης νικητής στα 10χλμ. στο Run Greece στο Ηράκλειο



Την εκκίνηση στο φετινό Run Greece στο Ηράκλειο έδωσαν από κοινού ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης με την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα.

Ο Γιάννης Ζερβάκης ήταν ο νικητής στα 10χλμ. στο Run Greece που έγινε την Κυριακή στο Ηράκλειο και παράλληλα αναδείχθηκε πανελληνιονίκης.

Ο Έλληνας αθλητής κάλυψε την απόσταση στους δρόμους της πόλης της Κρήτης σε 32.29. Στις γυναίκες καλύτερη ήταν η Πολυξένη Βασιλειάδου με 39.59.

 Ν’ αναφέρουμε ότι παράλληλα με τον αγώνα της σειράς Run Greece διεξήχθη και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο. Στους άνδρες η πρώτη τριάδα με τον Ζερβάκη και τον Γιώργο Μαστοράκη που ήταν δεύτερος σε 35.14 και τον Χριστόφορο Πρωτόπαππα που ήταν τρίτος σε 35.45, πήραν και τις τρεις πρώτες θέσεις στο Πρωτάθλημα.

Στις γυναίκες πίσω από την Βασιλειάδου τερμάτισαν δεύτερη η Ειρήνη Πευκιανάκη σε 40.11 και τρίτη η Μαριάννα Τρούλη με 41.26, αλλά στο Πανελλήνιο μετά την Βασιλειάδου και την Πευκιανάκη, τερμάτισε η παλιά πρωταθλήτρια στα 400μ. Άννα Βασιλείου σε 42.03.

Στα 5χλμ. νικητής ήταν ο Γιάννης Παπαλεωνίδας σε 16.27, δεύτερος ήταν ο Αντώνης Κωστάκης σε 17.02 και τρίτος ο Μανώλης Κωνσταντουλάκης σε 17.41. Στις γυναίκες πρώτη ήταν η Μαρία Παπαγιαννάκη σε 21.03, δεύτερη η Δάφνη Βάρδα σε 21.39 και τρίτη η Μαρία Μπαρμπαγαδάκη σε 21.45.

Ο αγώνας στο Ηράκλειο, παρά την επανεκκίνηση και τις δυσκολίες στην εποχή του κορωνοϊού είχε επιτυχία.

Ήταν μια γιορτή για την πόλη, με περίπου 1.600 δρομείς να έχουν δηλώσει συμμετοχή στα 5 και 10 χιλιόμετρα.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Ηρακλείου και με μεγάλο χορηγό της διοργάνωσης την Ergo. Ήταν μια διοργάνωση άρτια συνδεδεμένη με την αλληλεγγύη, αφού τα έσοδα της πήγαν σε ειδικό λογαριασμό στο Αρκαλοχώρι, που χτυπήθηκε από ισχυρό σεισμό.

 

Στο Ηράκλειο της Κρήτης βρέθηκε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, αλλά και ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, που έδωσε το παρών στην εκδήλωση που έγινε στην γενέτειρα του. Οι δύο τους μαζί με τον αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Νίκο Συριγωνάκη, τον αντιδήμαρχο Ηρακλείου Κώστα Βαρδάβα και τον γενικό γραμματέα του ΣΕΓΑΣ, Γιώργο Γιατρουδάκη, έδωσαν την εκκίνηση στα 10χλμ. και μαζί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10χλμ. σε δημόσιο δρόμο.

Οι δρομείς τερμάτισαν στο Παγκρήτιο Στάδιο, ενώ στη διάρκεια της διαδρομής τους είχαν την συμπαράσταση όχι μόνο των πολιτών που βγήκαν να απολαύσουν την ημέρα, αλλά και μουσικών σχημάτων που με τους ήχους τους τους έδιναν τον κατάλληλο ρυθμό.
sportime.gr
Διαβάστε Επίσης

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics