Breaking News
24 Μαΐου 2018

Ολοκληρώθηκε απόψε στο Τσέτνιεβο η πρώτη αγωνιστική μέρα στο δυνατό όπεν νέων της Πολωνίας και ο Γιάννης Σγουρόπουλος είχε τον καλύτερο απολογισμό.

Έδωσε μόνο νοκ άουτ παιχνίδια και αφού προχώρησε στα προημιτελικά του διπλού νέων με τρεις διαδοχικές νίκες, το βράδυ, στο κλείσιμο του προγράμματος, προκρίθηκε και στους «32» του απλού νέων. Στο διπλό έχει συμπαίκτη τον Μεντάρδας Στανκεβίτσιους από τη Λιθουανία και είναι 5ο φαβορί. Στο απλό είναι 6ο φαβορί και απέφυγε τα προκριματικά γκρουπ. Το τουρνουά της Πολωνίας εντάσσεται στο World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) και είναι της κατηγορίας Premium.

Στο απλό ο πρωταθλητής Ευρώπης του αγωνίσματος περίμενε την ολοκλήρωση της προκριματικής διαδικασίας για να παίξει το βράδυ στον 1ο γύρο. Η κλήρωση τον έφερε αντίπαλο με τον Λευκορώσο Ουλαντισλάου Ρουκλιάτσου, ο οποίος είχε προκριθεί στο ταμπλό με τη 2η θέση από το 21ο γκρουπ. Ο Σγουρόπουλος επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του και νίκησε με 4-0 σετ (11-9, 11-5, 11-6, 11-9). Για τον γύρο των «32», αύριο το πρωί, συναντά τον Πορτογάλο Βίτορ Αμορίμ.

Στο διπλό νέων οι Σγουρόπουλος/Στανκεβίτσιους (που έχουν συνεργαστεί ξανά σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών) αντιμετώπισαν στον γύρο των «64» τους Δανούς Τορ Κρίστενσεν/Ντάνιελ Σίμονσεν. Έκαναν πολύ καλή αρχή και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ (11-3, 11-8, 11-8). Στους «32» είχαν πιο δύσκολη αναμέτρηση απέναντι στους Πολωνούς Κάσπερ Πέτας/Λούκας Βατσόβιακ, αλλά ξεπέρασαν την αντίστασή τους με 3-1 σετ (11-9, 11-7, 10-12, 11-9) και λίγο αργότερα, στη 16άδα, έκαμψαν και τους Σουηδούς Μπρούνο Νέταρπ/Τζόναθαν Τάιμον με 3-0 (12-10, 11-4, 11-5). Νωρίς αύριο το μεσημέρι θα διεκδικήσουν την είσοδο στην 4άδα και τα μετάλλια σε αναμέτρηση με τους Κινέζους Κάο Γιαντάο/Ζενγκ Μπέισουν.

Την Παρασκευή αρχίζει το ομαδικό. Στους νέους η μικτή Ιαπωνίας/Ελλάδας είναι επικεφαλής στο 3ο γκρουπ και θα έχει αντιπάλους τη μικτή Ρωσία/Παναμά, τη μικτή Βραζιλίας/Αργεντινής/Πολωνίας και την Ουκρανία. Στα νοκ άουτ προχωρά μόνο η νικήτρια ομάδα σε κάθε ένα από τα 7 γκρουπ, που έχουν σχηματιστεί.

Στις κορασίδες η Ελλάδα βρίσκεται στο 8ο και τελευταίο γκρουπ και θα συναντήσει τη μικτή Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής/Ουαλίας, τη Σλοβακία και την Πολωνία 4. Και στα κορίτσια η ομάδα, που θα πάρει την 1η θέση στον όμιλό της θα περάσει στον προημιτελικό γύρο.

Το Σάββατο διεξάγονται και τα προκριματικά γκρουπ του απλού κορασίδων. Η Παπαδημητρίου έχει τεθεί επικεφαλής στο 5ο γκρουπ. Θα βρει μπροστά της τη Ρουμάνα Νατάλια Ιανάου και την Πολωνή Σουζάνα Σούλεκ.

Η Γραμματοπούλου είναι επίσης επικεφαλής στο 20ο γκρουπ. Έχει αντιπάλους την Αλίνα Ζαβάρκινα από τη Ρωσία και τη Ναταλία Μπογκντάνοβιτς από την Πολωνία. Συνολικά έγιναν 23 γκρουπ και οι δύο πρώτες αθλήτριες από το κάθε ένα θα προκριθούν στο κυρίως ταμπλό.

Επίσης το Σάββατο παίρνει σειρά και το διπλό κορασίδων. Η Γραμματοπούλου και η Παπαδημητρίου έχουν περάσει χωρίς αγώνα στον γύρο των «32» κι εκεί θ’ αναμετρηθούν με τις Σλοβάκες Αντριάνα Ιλάσοβα/Ρενάτα Λασένοβα.

* Η Ρωσία πέρασε στην κορυφή του 7ου προκριματικού γκρουπ των ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στον οποίο μετέχει και η Ελλάδα. Στην 3η (και τελευταία για τον 1ο γύρο) αγωνιστική νίκησε άνετα εντός έδρας το Λουξεμβούργο με 3-0 και έφτασε τους 4 βαθμούς. Η εθνική μας, που είχε ρεπό χτες, ακολουθεί με 3 βαθμούς και το ευρωπαϊκό δουκάτο είναι τελευταίο με 2. Θυμίζουμε ότι οι δύο πρώτες ομάδες από τα γκρουπ του επιπέδου Α θα προκριθούν στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2019. Όλη η Ευρώπη στο μεταξύ, είχε αγώνες προχτές σε επίπεδο εθνικών ομάδων και στο επίπεδο Β των γυναικών η Ελλάδα έκαμψε για το 6ο γκρουπ τη Νορβηγία στο Τρόντχαϊμ με 3-1. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής στις κατηγορίες των εθνικών μας ομάδων είναι τα ακόλουθα: Στο επίπεδο Α των ανδρών: Βέλγιο-Ρουμανία 3-0, Δανία-Ισπανία 2-3, Λευκορωσία-Σλοβακία 3-2 και Τουρκία-Πολωνία 0-3

Στο επίπεδο Β των γυναικών: Φινλανδία-Ισραήλ 1-3, Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Σλοβακία 0-3, Εσθονία-Δανία 3-0 και Σκωτία-Βουλγαρία 0-3.

* Μία ανάσα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος Τσεχίας βρίσκεται η Οστράβα ΤΤC2016 του Παναγιώτη Γκιώνη. Τη Δεύτερα και την Τρίτη κυριάρχησε στους δύο πρώτους τελικούς με τη Νίνο Πράχα και θέλει μία ακόμα νίκη για να πανηγυρίσει τον τίτλο. Ο πρώτος τελικός έγινε στην Πράγα. Η Οστράβα επιβλήθηκε εκτός έδρας της Νίνο με 4-0. Από τη θέση 1 ο Γκιώνης έκαμψε τον Νταβίντ Ρίτσπις με 3-0 σετ και τον Γιάκαμπ Κλέπρλικ με 3-1. Χτες στην Οστράβα διεξήχθη ο δεύτερος τελικός. Η πρωταθλήτρια Τσεχίας ήταν και πάλι ασυναγώνιστη και σημείωσε νέα νίκη με 4-0. Ο Έλληνας άσος έδωσε ξανά δύο ματς και νίκησε τον Γιάκαμπ Κλέπρλικ με 3-0 και τον Άντονιν Γκάβλας επίσης με 3-0. Αύριο η Οστράβα δίνει στην έδρα της και τον τρίτο τελικό και πολύ πιθανό να …τελειώσει άμεσα τη δουλειά.

* Στην Ολλανδία η Ταβέρζο του Καλλίνικου Κρεάνγκα παρέδωσε τα σκήπτρα στην Ιτάς DTK '70. Στον συναρπαστικό τελικό του περασμένου Σαββάτου για τα πλέι οφ της ολλανδικής λίγκας ηττήθηκε με 3-2. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής τοποθετήθηκε στη θέση 1 και στο πρώτο του παιχνίδι κατέβαλλε τον Μπάρι Βίζερς με 3-0 σετ. Στην πορεία η Ταβέρζο προηγήθηκε 2-1 με οριακή νίκη του Πολωνού Γιάκαμπ Φολβάρσκι επί του Κεν Χάγκερατς και αμέσως μετά ο Κρεάνγκα είχε την ευκαιρία να χαρίσει τη νίκη και τον τίτλο στην ομάδα του. Έδωσε ντέρμπι με τον πολύ αξιόλογο Βέλγο και πρώην διεθνή Γιανίκ Βόστες και λύγισε με 3-2 σετ. Έχασε το 1ο σετ με 11-9, κυριάρχησε στα επόμενα με 11-3 και 11-1, αλλά η εικόνα του ματς άλλαξε πάλι και ο Βόστες πήρε δύο σετ στην παράταση (16-14 και 13-11)! Ο αγώνας πήγε στο 2-2, στο φινάλε ο Βίζερς νίκησε με 3-1 τον Γάλλο Ντοριάν Νικόλ και η Ιτάς αναδείχτηκε πρωταθλήτρια.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics