Breaking News
03 Φεβρουαρίου 2019

ΟΦΗ και Ξάνθη είχαν ευκαιρίες για γκολ, αλλά δεν κατάφεραν να σκοράρουν και μοιραία αναδείχθηκαν ισόπαλοι (0-0).

Πέταξαν από δύο βαθμούς Κρητικοί (στο ντεμπούτο του Βέρα) και Θρακιώτες στην προσπάθειά τους για παραμονή και πεντάδα, αντίστοιχα.

Ο ΟΦΗ υποδέχθηκε την Ξάνθη στο Ηράκλειο για την πρώτη χρονικά αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Super League για την Κυριακή, αλλά αυτή δεν ανέδειξε νικητή. Τόσο οι γηπεδούχοι - στο ντεμπούτο του Χάιμε Βέρα στην τεχνική τους ηγεσία - όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν κλασικές ευκαιρίες για να φθάσουν στο γκολ, αλλά δεν τα κατάφεραν είτε (κυρίως) λόγω αστοχίας, είτε λόγω των επεμβάσεων των Στρέζου και Ζίβκοβιτς.

Η ουσία είναι ότι άφησαν δύο βαθμούς στην προσπάθεια που κάνουν για να παραμείνουν την κατηγορία και να μπουν στην πεντάδα αντίστοιχα. Δείτε τα τρία πράγματα που μάθαμε από το ματς.

1. ΤΟ ΔΙΣ ΕΞΑΜΑΡΤΕΙΝ ΤΟΥ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ
Ο ΟΦΗ προχώρησε σε επτά προσθήκες κατά την τρέχουσα (χειμερινή) μεταγραφική περίοδο. Τον Ρικάρντο Βαζ δεν τον έχουμε δει ακόμη, τον Βαγιεμπάχ Σακόρ για ένα μισάωρο σήμερα στο ντεμπούτο του, τον Κώστα Γιαννούλη τον γνωρίζουμε, τον Έρικ Πέρσον τον έχουμε δει, ο Αντίλ Ναμπί μας εξέπληξε ευχάριστα κόντρα στον Παναιτωλικό.

Η πιο ουσιαστική προσθήκη εκ πρώτης όψεως - από τα ματς που έχει παίξει δηλαδή κόντρα σε ΠΑΟΚ, Ατρόμητο και Ξάνθη - είναι ο Γιώργος Γιακουμάκης. Ήταν μεταγραφή σε θέση που πονούσε η ομάδα του Ηρακλείου.

Έχει την κίνηση, έχει το ξεπέταγμα. Δεν έχει μέχρι τώρα το γκολ. Στο πρώτο ημίχρονο έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες. Η πρώτη στο 16ο λεπτό, όταν ο Κοροβέσης έκανε τη σέντρα με το αριστερό από δεξιά, η άμυνα της Ξάνθης δεν αντιλήφθηκε σωστά τη φάση, ο Γιακουμάκης εξ επαφής αστόχησε. Στο 25ο λεπτό έκανε εξαιρετική κίνηση, μπήκε δεξιά εντός περιοχής, επιχείρησε να κρεμάσει τον Ζίβκοβιτς, αλλά και πάλι η εκτέλεση δεν ήταν ανάλογη της έμπνευσης.

2. ΓΕΝΤΡΙΣΕΚ ΑΠΟΝΤΟΣ... NO GOAL
Λείπει ο Έρικ Γέντισεκ, λείπει και το γκολ από την επίθεση της Ξάνθης. Το κενό που έχει αφήσει ο τραυματίας 32χρονος Σλοβάκος φορ δεν έχει αναπληρωθεί από συμπαίκτη του. Ο Ματίας Κάστρο ήταν καλά κλεισμένος από την άμυνα της Ξάνθης, έως εκ τούτου εντελώς απενεργοποιημένος.

Στο 17ο λεπτό μετά τη σέντρα του Ντίρεσταμ από δεξιά, απομάκρυνε ο Μιχόγιεβιτς, ο Μπρίτο έπιασε το σουτ εντός περιοχής με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Στρέζου. Στο 58ο ο Καντά έκανε το σουτ εντός περιοχής με το αριστερό, η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι της περιοχής του Στρέζου.

3. ΒΕΡΑ - ΙΣΙΣ ΕΔΩΣΑΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ
Μπορεί το ντεμπούτο τους στον πάγκο του ΟΦΗ να μη συνδυάστηκε με επιτυχία, αλλά οι Χάιμε Βέρα και Αλεχάντρο Ίσις πέρασαν τη φιλοσοφία που θα δούμε στον ΟΦΗ μέχρι το τέλος της σεζόν. Η ομάδα πρέπει να παίζει από θέση οδηγού τα ματς τουλάχιστον στην έδρα της.

Ο "Όμιλος" έβγαλε μια επιθετική δραστηριότητα από το πρώτο ημίχρονο. Σε κάποιο διάστημα αυτή παρουσίασε κάμψη, αλλά μέχρι το τέλος ο ΟΦΗ ήταν αυτός που είχε τη διάθεση να επιτεθεί κι όχι να περιμένει.

Στο 86ο λεπτό ο Ναμπί εκτέλεσε φάουλ, αλλά ο Ζίβκοβιτς απομάκρυνε σε κόρνερ. Αυτό βέβαια, εμπεριείχε και ρίσκα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η ομάδα της Θράκης βγήκε στην αντεπίθεση, ο Σαρπόνγκ έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Κάστρο έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Στρέζος ήταν σε ετοιμότητα. Ακόμη και οι αλλαγές των δύο Χιλιανών συνετέλεσαν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Γήπεδο: Γεντί Κουλέ

Διαιτητής: Τάσος Παπαπέτρου

Βοηθοί: Ράινχαρτ Μπάουξμπάουμ, Γιώργος Παλαμίδας

ΟΦΗ (Χάιμε Βέρα): Στρέζος, Δεληγιαννίδης, Ποτουρίδης, Μιχόγεβιτς, Γιαννούλης (68' Ντίνας), Νάστος, Μεγιάδο (61' Σακόρ), Κοροβέσης, Ναμπί, Νέιρα (76' Βουό), Γιακουμάκης.

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Ντίνις Αλμέιδα, Λισγάρας, Ντίρεσταμ, Κασάδο, Μελιόπουλος (53' Κασά Καμαρά), Μελισσόπουλος (58' Μπαριέντος), Καντά, Μπρίτο (63' Σαρπόνγκ), Κάστρο, Κοβάτσεβιτς.

Γκολ: -

Κάρτες: 39' Μεγιάδο, 87' Βουό, 90+2' Νάστος / 35' Κάστρο, 75' Μπαριέντος, 79' Αλμέιδα, 84' Ντίρεσταμ
sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics