Breaking News
15 Μαΐου 2020

Τη ματαίωση μίας ακόμη καθιερωμένης και σημαντικής διοργάνωσης στην επιτραπέζια αντισφαίριση προκάλεσε η πανδημία του κορωνοϊού.

Οι Γάλλοι, που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από τις συνέπειες του Covid-19, ανακοίνωσαν ότι ακυρώνουν για φέτος το Euromini Championship, το πανευρωπαϊκής εμβέλειας τουρνουά για παιδιά έως 12 ετών, που οργανώνουν κάθε χρόνο στα τέλη καλοκαιριού στο Schiltigheim της Αλσατίας. Η δυσάρεστη, αλλά αναμενόμενη εξέλιξη, ενδιαφέρει και την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση υπό την έννοια ότι σταθερά τα τελευταία χρόνια μετέχουν στους συγκεκριμένους αγώνες επίλεκτοι παμπαίδες και επίλεκτες παγκορασίδες της χώρας μας. Το Euromini Championship του 2020 θα ήταν το 16ο στη σειρά και θα διεξαγόταν από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου. Η γαλλική ομοσπονδία του αθλήματος (FFTT) έκανε ήδη γνωστό ότι το πρωτάθλημα μετατίθεται για το 2021 και συγκεκριμένα για το τριήμερο από τις 27 έως τις 29 Αυγούστου.

Ειδοποίησε σχετικά με e-mail όλες τις εθνικές ομοσπονδίες της Ευρώπης και ανέφερε: «Με το παρόν σημείωμα ενημερώνουμε με λύπηότι λόγω της σημερινής κατάστασης σε όλο τον κόσμο, όπως και λόγω των πολύ αυστηρών κανόνων, που έχει θέσει η κυβέρνησή μας, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε τη φετινή 16η έκδοση του Eurominichamps,που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στο Schiltigheim από τις 28 έωςτις 30 Αυγούστου 2020.

Ωστόσο να προσθέσουμε ότι έχουμε ήδη κλείσει ραντεβούμαζί σας για το επόμενοέτος στο χρονικό διάστημα 27-29 Αυγούστου 2021. Ελπίζουμε να κυλήσουν μέχρι τότε καλύτερα τα πράγματα».

Να σημειωθεί ότι την ηλεκτρονική επιστολή υπογράφει η παλιά πρωταθλήτρια Κλοντ Μπερζερέ ως υπεύθυνη του τμήματος διεθνών σχέσεων της γαλλικής ομοσπονδίας. Η Μπερζερέ ήταν παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1977 στο διπλό μικτό με τον επίσης Γάλλο Ζακ Σεκρετέν. Έχει ένα ακόμη χάλκινο μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στο ίδιο αγώνισμα και τρία χάλκινα σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα (από διπλό γυναικών και διπλό μικτό), ενώ αναδείχτηκε έξι φορές πρωταθλήτρια Γαλλίας στο απλό γυναικών. Σταμάτησε την καριέρα της το 1982, εν συνεχεία έγινε ομοσπονδιακή προπονήτρια και από τα τέλη της δεκαετίας εκείνης άρχισε ν’ ασχολείται με διοικητικές θέσεις στο άθλημα.

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics