Breaking News
18 Ιουλίου 2018

 

Η εθνική ομάδα των νέων φιγουράρει στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και ονειρεύεται μετάλλιο! Μπορεί να δυσκολεύτηκε να περάσει στο κυρίως ταμπλό των «16», αλλά το απόγευμα έδειξε την ποιότητά της συνολικά και με εξέλιξη, που κανένας δεν θα φανταζόταν, νίκησε με 3-2 τη Σουηδία και πέρασε στην πρώτη 8άδα.

Αύριο στις 13:20 θα συναντήσει την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2017 Γερμανία, φυσικά είναι και πάλι το αουτσάιντερ, αλλά με εμφάνιση σαν τη σημερινή γιατί να μην ελπίζει στην είσοδο στα ημιτελικά και κατ’ επέκταση στο μετάλλιο; Αρκεί να σημειωθεί ότι στον συγκλονιστικό αγώνα με τη Σουηδία, η οποία πέρσι ήταν 3η στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, υπέστη ήττα ο πρωταθλητής Ευρώπης του 2017 στο απλό Γιάννης Σγουρόπουλος, αλλά ήρθαν δύο μεγάλα αποτελέσματα από τον Μιχάλη Διαμαντόπουλο και τον Γιάννη Δαμιανή να χαρίσουν τη νίκη και να δείξουν ότι «απλώνεται» το ταλέντο και αυτής της ομάδας και δεν περιορίζεται.

Οι νέοι έκαναν μεγάλη εμφάνιση απέναντι σε μία παραδοσιακή δύναμη του αθλήματος σε όλες τις ηλικίες και την ομάδα, που από τη 2η σειρά των seeding κατέκτησε αήττητη την 1η θέση στο γκρουπ D. Ήταν κρίμα δε, που δεν είχαν την ευκαιρία να δουν στο διαδίκτυο αυτόν τον αγώνα οι Έλληνες φίλαθλοι. Το συγκρότημα του Κώστα Βατσακλή προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για δεύτερη σερί χρονιά. Πέρσι είχε μείνει εκτός μεταλλίων από τη Σουηδία με ήττα 3-2, τώρα της πήρε …ρεβάνς και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό, με τρόπο που ξάφνιασε τους πάντες στο Κλουζ Ναπόκα, αλλά και όσους έμαθαν την εξέλιξη του αγώνα! Διότι το να έρχονται οι σπουδαίες νίκες από τον εντελώς άπειρο διεθνώς Διαμαντόπουλο και τον 16άχρονο Δαμιανή, που αγωνίζεται πρώτη χρονιά με τους νέους είναι πράγματι το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο. Με καταπληκτική εμφάνιση ο 17χρονος αμυντικός έδωσε προβάδισμα στην εθνική μας με 2-1 και όταν ο Σγουρόπουλος υπέστη την πρώτη ήττα του στη διοργάνωση από τον σημερινό δευτεραθλητή κόσμου του απλού νέων Τρουλς Μέρεγκαρντ ουδείς στην ομάδα έχασε την πίστη του. Ο Δαμιανής μπήκε στο 2-2 αποφασισμένος να παίξει το καλύτερο παιχνίδι του στο τουρνουά και με νίκη-έκπληξη διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

ΔΑΜΙΑΝΗΣ: «ΕΙΧΑ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ 2-2, ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΣΤΗΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ»

«Είχα αρκετά καλή ψυχολογία στο 2-2 κι έκανα θετικές σκέψεις παρότι έχασε ο Γιάννης στο προηγούμενο ματς. Με βοήθησε η οδηγία του κύριου Κώστα να παίρνω εγώ πρώτος επίθεση, να μείνω κοντά στο τραπέζι και να κάνω διαφορετικά σερβίς. Επίσης, μου ζήτησε να κάνω τις πρώτες επιθέσεις μου στο κέντρο του τραπεζιού ή στο forehand του αντιπάλου και θεωρώ ότι κι αυτό απέδωσε. Πολύ σημαντικό βεβαίως να προσθέσω ότι στο κομμάτι της ψυχολογίας με βοήθησαν πολύ και οι συναθλητές μου από τον πάγκο, η αυτοπεποίθησή μου συνεχώς ανέβαινε κι έφτασα στη νίκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι και θα συνεχίσουμε την προσπάθεια για το καλύτερο πλασάρισμα», δήλωσε το βράδυ ο Δαμιανής με αφορμή το συναρπαστικό φινάλε.

Φυσικά με αυτή τη νίκη εξασφαλίστηκε και η παραμονή, αλλά το συμπέρασμα είναι ότι αυτό το πολύ αξιόλογο σύνολο (στο οποίο θυμίζουμε ότι ανήκει και ο Δημήτρης Στάμου) δεν ήταν για να κινδυνέψει και τώρα έδειξε τις πραγματικές του δυνατότητες.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Σουηδία 3-2:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Μάρτιν Φρις 3-1 (12-10, 11-9, 5-11, 11-6)

Γιάννης Δαμιανής-Τρουλς Μέρεγκαρντ 0-3 (2-11, 5-11, 6-11)

Μιχάλης Διαμαντόπουλος-Τζόναταν Μακ Ντόναλντ 3-2 (11-8, 11-13, 7-11, 11-7, 13-11)

Σγουρόπουλος-Μέρεγκαρντ 1-3 (10-12, 8-11, 11-6, 8-11)

Δαμιανής-Φρις 3-1 (11-7, 11-13, 11-2, 11-6)

Για τα κρίσιμα σημεία του ματς μπορούν να σημειωθούν και τα εξής:

Ο Διαμαντόπουλος προηγήθηκε 4-1 στην αρχή του 5ου σετ με τον Μακ Ντόναλντ, αλλά βρέθηκε πίσω με 5-7. Αντέδρασε πετυχημένα, ξαναπέρασε μπροστά κι έφτασε στο ματς μπολ (10-9). Δεν αξιοποίησε αυτό και άλλο ένα, αλλά αξιοποίησε το 3ο ματς μπολ και πέτυχε μία πολύ σημαντική νίκη για τον εαυτό του και την ομάδα.

Ο Σγουρόπουλος έχασε από τον Μέρεγκαρντ δύο σετ, στα οποία είχε ουσιαστικό προβάδισμα. Στο 2ο σετ προηγήθηκε με 8-4 και στο 4ο με 7-3. Ο 18χρονος πρωταθλητής μας είναι νούμερο 2 στο rankinglistνέων της Ευρώπης και ο Μέρεγκαρντ νούμερο 4. Είχαν ήδη συναντηθεί φέτος σε σημαντικές διοργανώσεις και είχαν από μία νίκη.

Ο Δαμιανής μπήκε ως ξεκάθαρο αουτσάιντερ στο τραπέζι για το ματς με τον Φρις. Όχι μόνο γιατί βρίσκεται στο νούμερο 232 της Ευρώπης όταν ο Φρις είναι στο 52, αλλά και γιατί ο συνομήλικός του Σουηδός ήταν πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό παίδων πέρσι και φιναλίστ του τελικού πρόπερσι με τον Μέρεγκαρντ.

* Το πανηγυρικό στιγμιότυπο είναι από την ιστοσελίδα της E.T.T..U. και το αποψινό βασικό θέμα. Είναι στο λινκ https://www.ettu.org/en/n/news/2018/july/great-day-for-greece-in-cluj-napoca-/ και φιλοξενεί και δηλώσεις του Μιχάλη Διαμαντόπουλου (Photo: Rémy Gros)

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics