Breaking News
13 Ιουνίου 2019

Κατάθεση ψυχής από Εθνική χάντμπολ Ανδρών που άξιζε τη νίκη με την Ισλανδία, τελικό σκορ 28-28. Στη Στρούμιτσα για την πρόκριση στο EURO 2020.



Μετά από μία τεράστια εμφάνιση, από τις καλύτερες στην ιστορία της η Εθνική χάντμπολ Ανδρών αναδείχθηκε ισόπαλη 28-28 με την Ισλανδία στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης Κοζάνης στην 5η αγωνιστική του 3ου προκριματικού ομίλου για το EURO 2020.

H Εθνική μας παραλίγο να «σοκάρει» για δεύτερη φορά τον χαντμπολικό κόσμο μετά την νίκη επί των Σκοπίων τον Οκτώβριο, αφού έφτασε να προηγείται με δύο γκολ 25 δευτερόλεπτα πριν το φινάλε, αλλά οι Ισλανδοί πήραν τον βαθμό με γκολ του Γκούναρσον στο 59:36 και 59:58, έπειτα από λάθος του Κεδέρη στην ελληνική επίθεση.
Η Εθνική πλέον θέλει μόνο νίκη στη Στρούμιτσα την Κυριακή (19:00) στην αυλαία των προκριματικών για να περάσει στα τελικά της διοργάνωσης.

Η Εθνική… κοίταξε στα μάτια την Ισλανδία και τους παγκόσμιους αστέρες παίκτες της, παρά τις σοβαρές βασικές απουσίες (Μάλλιος, Τσίλης, Λιάπης) και άξιζε τη νίκη, ενώ ακόμα σημαντικότερο είναι πως ρόλο στο παιχνίδι είχαν πολλά νέα παιδιά που αντεπεξήλθαν σε υψηλό επίπεδο.

Μεγάλο ματς έκαναν ο Πέτρος Μπουκοβίνας, ο Δημήτρης Τζηράς και ο Μπάμπης Δομπρής, ενώ και η ελληνική άμυνα στάθηκε εξαιρετικά με τους Κανδύλα και Παπαδιονυσίου στο κέντρο.

Το ματς

Στο πρώτο μέρος η ομάδα του Γιάννη Αρβανίτη ήταν ανταγωνιστική και δεν επέτρεψε στους Ισλανδούς να ανοίξουν την ψαλίδα στο σκορ. Με τον Παπαδιονυσίου να κάνει εξαιρετικό ξεκίνημα με 3/3 σουτ από τα έξι μέτρα, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν στο 6-6 στο 11:40. Ακολούθησε ένα σερί 4-0 των Ισλανδών, με την Εθνική μας να μένει χωρίς γκολ για έξι λεπτά. Με δύο αναπάντητα γκολ από Δομπρή και Κεδέρη η Εθνική ξαναμπήκε στο ματς μειώνοντας σε 8-10 στο 22′. Οι Ισλανδοί ξέφυγαν και πάλι με τέσσερα γκολ (10-14 στο 27′), αλλά και πάλι οι παίκτες του Αρβανίτη μείωσαν σε 12-14 για να μπουν στα αποδυτήρια με τη διαφορά στα τρία τέρματα (12-15).

Αν και ξεκίνησαν με παίκτη λιγότερο λόγω αποβολής του Καραμπουρνιώτη στο 29:58, οι διεθνείς μπήκαν δυνατά στο δεύτερο μέρος και με ένα σερί 4-0 προηγήθηκαν σε 16-15 στο 34:30 με τέρμα του Μυλωνά. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ξεκίνησε το… θρίλερ, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Μυλωνάς, ο Δομπρής, ο Καλόμοιρος, ο Τζηράς, ο Παπαδιονυσίου, ο Κεδέρης, ο Κανδύλας, ο Ηλιόπουλος και όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά πάλεψαν ως ίσοι προς ίσους απέναντι στα μεγάλα ονόματα των Ισλανδών.

Η τακτική απέδιδε περίφημα, ο Μπουκοβίνας έκανε ένα φοβερό τριαντάλεπτο στην εστία με μεγάλες αποκρούσεις σε τετ α τετ και πέναλτι, το πάθος είχε πλημμυρίσει το γήπεδο και στο 58:40 το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρέθηκε να κρατάει τη νίκη καθώς με γκολ του Κεδέρη ξέφυγε με 28-26. Ο Γκούναρσον, που έκανε και τη μεγαλύτερη ζημιά στην Εθνική μας με εννιά γκολ, μείωσε με πέναλτι στο 59:36. Το τεχνικό επιτελείο πήρε τάιμ άουτ για να σχεδιάσει την τελευταία επίθεση στο 59:48, όμως από λάθος του Κεδέρη οι Ισλανδοί πήραν την κατοχή και ισοφάρισαν και πάλι με τον Γκούναρσον, δύο δεύτερα πριν το τέλος και με τους διεθνείς να μη μπορούν να πιστέψουν ότι δεν πήραν μία τεράστια νίκη.

Ακόμη κι έτσι, όμως, η στεναχώρια για την ισοπαλία απέναντι σε μία μεγάλη δύναμη του αθλήματος, αποτελεί επιβράβευση για τα βήματα προόδου, που με τα αποτελέσματα απέναντι σε Σκόπια και Ισλανδία, απέδειξε ότι έκανε η Εθνική ομάδα. Πλέον μπροστά στους διεθνείς υπάρχει ο τελευταίος αγώνας του ομίλου στη Στρούμιτσα, το απόγευμα της Κυριακής.

Τα πεντάλεπτα: 2-4, 4-6, 6-7, 6-10, 10-13, 12-15 (ημχ), 16-16, 17-19, 21-21, 23-23, 24-24, 28-28.

Ελλάδα (Αρβανίτης): Μπάγιος, Νικολαΐδης, Μυλωνάς 3, Κρητικός, Πασσιάς, Μπουκοβίνας, Κεδέρης 4, Καραμπουρνιώτης, Δομπρής 4, Τζηράς 9, Χερουβείμ, Κανδύλας, Ηλιόπουλος 2, Παπαδιονυσίου 4, Καλόμοιρος 2, Παπαντωνόπουλος.

Ισλανδία (Γκούντμουντσον): Πάλμαρσον 5, Έλισον, Σίγκουρντσον 7, Γκίσλασον, Γκούντμουντσον 1, Ίνγκασον, Χαλγκριμσον, Γκούναρσον 9, Γκούσταφσον, Μπιοργκβινσον, Άρνασον, Γκούντγιονσον, Θράσταρσον, Γιόνσον 4, Έιναρσον 2, Σμάρασον.

Διαιτητές: Πάντζιτς - Σατόρντιτσα. Δίλεπτα: 4-1. Πέναλτι: 5/5 - 1/3

* Στη βαθμολογία του ομίλου τα Σκόπια έχουν 7 βαθμούς, η Ισλανδία 6, η Τουρκία 4 και η Ελλάδα ακολουθεί με 3.

"Έχουμε κάνει βήμα μπροστά"

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Γιάννης Αρβανίτης, λίγα λεπτά μετά το τέλος του ματς με τους Ισλανδούς δήλωσε: "Εντυπωσιακό συναίσθημα. Είμαστε στεναχωρημένοι που μας πήρε βαθμό η Ισλανδία. Αν το συζητάγαμε πριν το ματς θα ήταν σαν ανέκδοτο. Ήμασταν 2 γκολ μπροστά 40 δευτερόλεπτα, είχαμε το ματς στα χέρια μας, δεν το διαχειριστήκαμε, χάντμπολ είναι, μαθαίνουμε από αυτά. Για μένα είναι σημαντικό ότι έχουμε κάνει βήμα μπροστά, αντιμετωπίζουμε στα ίσια αυτές τις ομάδες. Αν η νίκη που χρειαζόμαστε για να περάσουμε δεν έρθει μέσα στα Σκόπια, σίγουρα θα την βρούμε κάποια στιγμή μπροστά μας. Είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος, είδαμε νέα παιδιά σήμερα που στάθηκαν πάρα πολύ καλά".

sport24.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics