Breaking News
18 Ιουνίου 2019

Ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης στους παμπαίδες και η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες κατέκτησαν τους τίτλους στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος, που ολοκληρώθηκε έπειτα από μεστό τριήμερο στην Καβάλα κι έκλεισε παράλληλα την αγωνιστική περίοδο 2018-2019 στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Ο 12χρονος Μηλικούδης από τη Φιλία Ορεστιάδας έφτασε στη μεγαλύτερη διάκρισή του ως νούμερο 1 του αγωνίσματος και συμπλήρωσε ιδανικά το χτεσινό χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 τον Σάββα Βατσακλή. Η 12χρονη Γκαϊντατζή του Α.Σ.Ε.Α Καβάλας δικαίωσε απόλυτα τα προγνωστικά στις παγκορασίδες, μάλιστα πανηγύρισε τη δεύτερη σερί πρωτιά στο αγώνισμα και ξανά στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας. Δεν έχασε ούτε σετ και στον τελικό κατέβαλλε την εντυπωσιακή 10χρονη από τη Χίο Βασιλική Μπουλά. Επιπλέον, η Γκαϊντατζή αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδας στο διπλό παγκορασίδων με τη συμπαίκτρια της στην Καβάλα Ζωή Καζάκου, ενώ χτες είχε ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου και στο ομαδικό. Στο διπλό παμπαίδων το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν οι Γιώργος Μαρούλης/Σάββας Βατσακλής από τη Δόξα Πεύκης.

Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διήμερο μεταδόθηκαν ζωντανά, με το πρόγραμμα facebooklive, οι τελικοί του πρωταθλήματος από τη σελίδα του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο απλό παμπαίδων ο Κωνσταντίνος Μηλικούδης προχώρησε στο καθοριστικό παιχνίδι για το χρυσό ως 1ο φαβορί, από την άλλη όμως ο Σάββας Βατσακλής έκανε πολύ καλή πορεία από τη 10η θέση των seeding. Στον θεαματικό τελικό ο αθλητής της Φιλίας προηγήθηκε 2-0 σετ. Ο Αθηναίος φιναλίστ μείωσε και το 4ο σετ κρίθηκε στην παράταση για να διαμορφωθεί έτσι το τελικό 3-1 για τον Μηλικούδη (11-7, 11-7, 5-11, 14-12). Σημειωτέον ότι ο Σάββας είναι γιος του ομοσπονδιακού τεχνικού Κώστα Βατσακλή και της πρώην αθλήτριας των Χανίων και νυν προπονήτριας στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Πεύκης Λουκίας Γιανναδάκη.

Στην πορεία του ως τον τελικό ο Μηλικούδης αναδείχτηκε νικητής στο 1ο γκρουπ όταν επικράτησε του Γιώργου Μαρούλη με 3-1 σετ, του Πέτρου Παπαναστασίου και του Μανώλη Βουμβουλάκη με 3-0. Από την κορυφή του ταμπλο ακολούθως έκαμψε τον Γιάννη Κούτρα με 3-0, τον Ευάγγελο Δερνεξή επίσης με 3-0 και στα ημιτελικά τον Γιάννη Μαστρογιάννη με 3-1 σετ.

Ο Βατσακλής προχώρησε αρχικά με τη 2η θέση από το 7ο γκρουπ όταν έχασε από τον επικεφαλής Ανδρέα Βαμιανάκη με 3-2 σετ, αλλά κατέβαλλε με 3-1 τον Κωνσταντίνο Ζησούλη και με 3-0 τον Κωνσταντίνο Αλεξούδη. Στον γύρο των «16» απέκλεισε τον Μάριο Δελάκη με 3-0 σετ, στην 8άδα τον Μάριο Κατσαπρακάκη επίσης με 3-0 και στην 4άδα το 2ο φαβορί, τον Δημήτρη Σωτηρόπουλο με 3-1.

Στο απλό παγκορασίδων η Λεμονιά Γκαϊντατζή δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα να φτάσει στην πρωτιά. Με τους τίτλους του 2018 και του 2019 στο απλό μάλιστα, ισοφάρισε την επίδοση της Έλλης Φίσερ από τη διετία 2012-2013, της σπουδαίας αθλήτριας από τη Βούλα, που δυστυχώς αναγκάστηκε να διακόψει τον πρωταθλητισμό λόγω της περιπέτειας υγείας, που αντιμετώπισε πριν από δύο χρόνια.

Επιτυχία αναμφίβολα και για τη Βασιλική Μπουλά να φτάσει στον τελικό. Ήταν 3ο φαβορί, αλλά μιλάμε για αθλήτρια της 4ης δημοτικού. Η Γκαϊντατζή πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-2, 11-9, 11-7). Στην πορεία της μέχρι το τελικό η πρωταθλήτρια από την Καβάλα αναδείχτηκε αρχικά νικήτρια στο 1ο γκρουπ όταν ξεπέρασε με 3-0 σετ την Αμαλία Γκογκάκη και την Αλεξάνδρα Μπιτχαβά. Επίσης με 3-0 νίκησε τη Γεωργία Γιάγκου στη 16άδα, τη Μαύρα Κοντοπούλου στην 8άδα και τη Γεωργία Σπανού στην 4άδα.

Η Μπουλά πρώτευσε στο 3ο γκρουπ, αλλά κινδύνευσε με αποκλεισμό. Νίκησε με 3-0 σετ την Αργυρώ Καρασουλού, έχασε με 3-2 από την Ταξιαρχούλα Ξυπολιτάκη και σε τριπλή ισοβαθμία πήρε την 1η θέση. Από τη μέση του ταμπλό απέκλεισε την Αλεξάνδρα Μπιτχαβά στη 16άδα με 3-0 σετ, την Αλεξία Μάλο με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού με 3-1 στην 8άδα και το 2ο φαβορί τη Ζωή Καζάκου με 3-2 στην 4άδα. Μάλιστα στον ημιτελικό έκανε ανατροπή από 0-2 πίσω στα σετ.

Στο διπλό παμπαίδων σημειώθηκαν αξιοσημείωτα αποτελέσματα, καθώς κανένα από τα ζευγάρια, που πήγαν στον τελικό, δεν ήταν στα 4 πρώτα φαβορί. Τον τίτλο πήραν τελικά ο Γιώργος Μαρούλης και ο Σάββας Βατσακλής και ήταν ο μοναδικός στη Καβάλα για σωματείο της Αττικής. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψαν τους Μανώλη Βουμβουλάκη/Γιάννη Κούτρα από το Ρέθυμνο και το Λουτράκι αντίστοιχα με 3-2 σετ (11-6, 11-8, 4-11, 11-13, 11-4).

Να σημειωθεί ακόμα ότι και οι δύο ημτελικοί κρίθηκαν στα πέντε σετ, μάλιστα Βατσακλής/Μαρούλης έκαναν ανατροπή από 0-2 απέναντι στο 1ο φαβορί, τους Μαστρογιάννη/Σωτηρόπουλο.

Τα δύο πρώτα φαβορί τέλος έφτασαν στον τελικό του διπλού παγκορασίδων. Η Λεμονιά Γκαϊντατζή και η Ζωή Καζάκου είχαν μία ακόμα κόντρα με τις Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού, ύστερα από τον κυριακάτικο τελικό του ομαδικού με την Καβάλα και τις Σάρισες Φλώρινας. Τα κορίτσια από τα τοπικό σωματείο είχαν τον πρώτο λόγο και το έδειξαν στην πράξη νικώντας με 3-0 (11-9, 11-3, 11-8).

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

2. Σάββας Βατσακλής (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

3. Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Α.Σ. Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

-. Γιάννης Μαστρογιάννης (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

ΑΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά Χίου)

3. Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

-. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ:

1. Γιώργος Μαρούλης/Σάββας Βατσακλής (Δόξα Πεύκης)

2. Μανώλης Βουμβουλάκης/Γιάννη Κούτρα (Ο.Ε.Α. Ρεθύμνου/Ποσειδών Λουτρακίου)

3. Γιάννης Μαστρογιάννης/Δημήτρης Σωτηρόπουλος (Φοίνικες Πάτρας/Άτλαντας Αγίας Βαρβάρας)

-. Κωνσταντίνος Μηλικούδης/Γιάννης Γακίδης (Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας)

ΔΙΠΛΟ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή/Ζωή Καζάκου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

2. Αλεξία Μάλο/Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. Χριστίνα Τζενίδη/Θεοδώρα Γιάγκου (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

-. Γεωργία Γιάγκου/Νεφέλη-Στέλλα Πέρτση (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics