Breaking News
10 Οκτωβρίου 2017

Οι Ισλανδοί βγήκαν στους δρόμους και έμειναν μέχρι τα ξημερώματα, γιορτάζοντας την πρώτη συμμετοχή της εθνικής τους ομάδας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ισλανδία, η μικρότερη χώρα που έχει φτάσει ποτέ σε τελική φάση της κορυφαίας διοργάνωσης, κατάφερε την πρόκριση κερδίζοντας 2-0 το Κόσοβο.
«Αστειεύεστε; Πάμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο!», φώναξε ο τοπικός τηλεοπτικός σχολιαστής, με το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα ενώ πυροτεχνήματα σκέπασαν το εθνικό στάδιο Laugardalsvollur. Πολλοί άνθρωποι περίμεναν στο κέντρο του Ρέικιαβικ για να φτάσουν οι Ισλανδοί παίκτες με το πούλμαν και όταν οι ήρωές τους εμφανίστηκαν ξετυλίχθηκαν μοναδικές στιγμές. Ο Eμσιε Γκάουτι, ένας από τους πιο γνωστούς ράπερς της Ισλανδίας, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις με την εθνική ομάδα, τραγουδώντας το «Reykjav?k er okkar» («το Ρέικιαβικ είναι δικό μας»).
Στο αμερικανικό μπαρ, το μεγαλύτερο αθλητικό μπαρ στο κέντρο του Ρέικιαβικ, φώναζαν: «Η Ισλανδία στο Παγκόσμιο Κύπελλο». Ούτε η δυνατή βροχή μπόρεσε να λειτουργήσει αποτρεπτικά στη μεγάλη γιορτή.
«Η πιο μικρή χώρα που θα φτάσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο, αυτό είναι σουρεαλιστικό», δήλωσε ο φίλαθλος Γκούναρ Ατλι Θόροντσεν. «Πρέπει να κλείσω το εισιτήριό μου για τη Ρωσία αμέσως», πρόσθεσε.
Η Ισλανδία έχει πληθυσμό περίπου 350.000 κατοίκων ενώ η προηγούμενη μικρότερη χώρα που έχει φτάσει σε Παγκόσμιο Κύπελλο ήταν το Τρινιντάντ και το Τομπάγκο το 2006, η οποία είχε 1,3 εκατομμύρια ανθρώπους.
Νωρίτερα, ο αρχηγός της ομάδας Αρον Γκούναρσον, είχε προσπαθήσει από το στάδιο, κάνοντας τον παραδοσιακό χαιρετισμό των Βίκινγκ, να προετοιμάσει τους φιλάθλους και να τους παρασύρει μαζί του. Στις εξέδρες, αλλά και στα μπαρ, τους δρόμους, όπου έβλεπαν το παιχνίδι, οι φίλαθλοι τον μιμήθηκαν. Είναι σίγουρο ότι θα είναι από τις σκηνές που θα χαρακτηρίσει το Μουντιάλ της επόμενης χρονιάς τη Ρωσία, όπως συνέβη άλλωστε και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Γαλλία πέρυσι, όπου η Ισλανδία νίκησε την Αυστρία και την Αγγλία για να φτάσει στα προημιτελικά.
«Το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο Πελέ, ο Μαραντόνα και ο Άρον Γκούναρσον», είπε ο μάνατζερ της εθνικής ομάδας Χέιμιρ Χάλγκριμσον, στην τηλεόραση, ενώ πίσω του οι παίκτες τραγουδούσαν το τραγούδι «Feroalok», τον ύμνο της ομάδας, που σημαίνει: «Είμαι σπίτι».
Ο Γκούναρσον δεν είχε καμία αμφιβολία ότι η Ισλανδία θα προκρινόταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Ισλανδία βρίσκεται στην 22η θέση σε παγκόσμια κατάταξη τον περασμένο μήνα.
«Αφού χάσαμε από την Κροατία (στα play-off του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014) στόχος μας ήταν να προκριθούμε την επόμενη φορά. Κατά τη γνώμη μου ήμασταν στον πιο δύσκολο όμιλο, αλλά αποφασίσαμε ότι θα τα καταφέρουμε. Δεν ενδιαφερόμασταν για τα play off».
Μέσα στα μπαρ, το εκκεντρικό πλήθος, φορώντας τις φανέλες με τα χρώματα, κόκκινο, λευκό και μπλε, χοροπηδούσε. Ακόμα και οι τουρίστες φάνηκαν ενθουσιασμένοι. «Είμαστε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, είναι εξωπραγματικό, ακόμα δεν το πιστεύω», φώναζε ένας Ισλανδός.
Τα μπαρ του Ρέικιαβικ συνήθως κλείνουν στις δύο το βράδυ τις καθημερινές, αλλά αυτή την φορά έμειναν ανοικτά μέχρι τα ξημερώματα
amna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics