Breaking News
16 Δεκεμβρίου 2017

Με αποκλεισμό από τις διεθνείς διοργανώσεις και κατ΄ επέκταση από το Μουντιάλ της Ρωσίας απειλείται η Ισπανία, εξαιτίας της παρέμβασης που επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση της χώρας στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία.


Οι «φούριας ρόχας» πήραν την πρώτη θέση του 7ου ομίλου και προκρίθηκαν απευθείας στους τελικούς της διοργάνωσης, η οποία θα διεξαχθεί το προσεχές καλοκαίρι στα γήπεδα της Ρωσίας.
Η παρέμβαση, όμως, της Πολιτείας στα κοινά της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας θέτει εν αμφιβόλω τη συμμετοχή της Εθνικής ομάδας στην γιορτή του ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση της χώρας της Ιβηρικής ζητούν από την ΠΟ την απομάκρυνση του προέδρου, Άνχελ Μαρία Βιγιάρ και παράλληλα την επανάληψη των εκλογών του περασμένου Μαΐου, γεγονός που δεν συνάδει με τους κανονισμούς της FIFA. Η παγκόσμια συνομοσπονδία με τη σειρά της απειλεί με αποκλεισμό το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας, εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση.
Το θέμα αποκάλυψε ο ισπανικός Τύπος με την «El Pais», να παραθέτει την επιστολή της FIFA σε εξαιρετικά αυστηρό ύφος και την προειδοποίηση που αφορά την αποβολή της ΠΟ της Ισπανίας, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις διοργανώσεις που έχει κάτω από την «ομπρέλα» της η παγκόσμια συνομοσπονδία. 
Το Ανώτατο Αθλητικό Δικαστήριο της χώρας είχε ζητήσει την επανάληψη των εκλογών για την προεδρία της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, που έγιναν τον Μάιο του 2017, με τον Άνχελ Μαρία Βιγιάρ να εκλέγεται. Ο τελευταίος τον περασμένο Αύγουστο οδηγήθηκε σε αποπομπή λόγω της ανάμιξής του σε σκάνδαλο διαφθοράς. 
Την τελική απόφαση για την επανάληψη ή όχι των εκλογών θα λάβει το Συμβούλιο Επικρατείας της Ισπανίας, κάτι το οποίο όμως συνιστά παραβίαση του αυτοδιοίκητου, το οποίο προβλέπουν οι κανονισμοί της FIFA. Η ΠΟ της Ισπανίας έχει ενημερώσει σχετικά την FIFA, με αποτέλεσμα να σταλεί η προειδοποίηση. 
Το έγγραφο αυτό έχει θορυβήσει όχι μόνο τους ποδοσφαιρικούς, αλλά και τους κυβερνητικούς παράγοντες της χώρας της Ιβηρικής και επίκειται έκτακτη συνάντηση του Xoυάν Λουίς Λαρέα, ο οποίος εκτελεί χρέη προέδρου της Ομοσπονδίας, με τον υπουργό Παιδείας και Αθλητισμού, Ινίγο Μέντεθ ντε Βίγο, σε μια προσπάθεια να επιλυθεί άμεσα το θέμα και ακολούθως να ενημερωθεί σχετικά η FIFA. 

ΑΠΕ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics