Breaking News
23 Μαΐου 2020


Συντάκτης: Γεωργία Μυστριώτη

Η σκοποβολή μπήκε πρόσφατα στη συλλογική συνείδησή μας, ωστόσο είναι ένα άθλημα που είναι τόσο παλιό όσο και η ανθρώπινη ιστορία, με φιλοσοφία που ανατρέπει τα όσα νομίζαμε μέχρι τώρα περί οπλοκατοχής.

Η σκοποβολή στη ζωή μας

Όταν ακούμε τη λέξη «σκοποβολή», μας έρχονται αυτόματα στο νου οι σκηνές προπόνησης ή εξιχνίασης των όπλων με τα οποία γίνονται φόνοι σε αστυνομικές σειρές όπως το NCIS. Την εικόνα αυτή ανέτρεψε με ευχάριστο τρόπο η Χρυσή Ολυμπιονίκης Άννα Κορακάκη, η οποία μας υπενθύμισε ότι η σκοποβολή είναι Ολυμπιακό άθλημα, και βοήθησε ώστε να διαμορφωθεί μια σωστότερη άποψη για το άθλημα στη συλλογική συνείδηση. Παρατηρείται γενικότερα μια αρνητική άποψη για τα όπλα στη χώρα μας, και αυτή η ορθή στάση βοηθάει ώστε η σκοποβολή να κατανοηθεί σωστά ως χόμπι, και όχι ως τρόπος αφαίρεσης της ανθρώπινης ζωής.


Μερικά βασικά για τη σκοποβολή

Όταν μιλάμε για σκοποβολή, αναφερόμαστε στην περίπτωση του σταθερού στόχου. Στην περίπτωση αυτή, ο στόχος είναι σχεδόν ακίνητος ή κινείται με μικρή ταχύτητα. Η άλλη κατηγορία είναι η σκοποβολή με πήλινο στόχο, ο οποίος εκτοξεύεται στον αέρα από ειδικές μηχανές με μεγάλη ταχύτητα. Επιπλέον, υπάρχει και η πρακτική σκοποβολή, η οποία δεν αποτελεί Ολυμπιακό Άθλημα.

Λόγω των παραμέτρων ασφαλείας, δεν υπάρχει η δυνατότητα για κάποιον που δεν ασχολείται με την σκοποβολή να ασκηθεί με όπλο. Η απόκτηση του όπλου γίνεται με προϋποθέσεις, όπως η συμμετοχή σε αγώνες και ο χρόνος εκπαίδευσης. Η χρήση του όπλου αφορά αποκλειστικά την άσκηση του αθλήματος της σκοποβολής.

Εξοπλισμός και κόστος

Για τη λήψη του κατάλληλου όπλου δίνονται οι ανάλογες οδηγίες λαμβάνοντας υπ’ όψιν παράγοντες όπως η ηλικία (σημειωτέον ότι η σκοποβολή είναι κατάλληλη για παιδιά από 10 ετών και άνω), το φύλο ή το αγώνισμα στο οποίο συμμετέχουν (σταθερός στόχος, πήλινος στόχος ή πρακτική σκοποβολή).

Η εγγραφή στον οικείο σύλλογο κοστίζει γύρω στα 200€ ετησίως, ενώ ένα κουτί φυσίγγια κυμαίνεται συνήθως γύρω στα 10-15€. Θα πρέπει να συνυπολογιστεί και το κόστος συμμετοχής σε αγώνες. Τα όπλα είναι συνήθως τυφέκια ή πιστόλια μικρού ή μεγάλου διαμετρήματος, ανάλογα με την κατηγορία.

Πού μπορώ να απευθυνθώ;

Αν θέλετε να ξεκινήσετε σκοποβολή, καλό είναι να απευθυνθείτε σε τοπικούς συλλόγους. Ρίξτε μια ματιά στη Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδος, και από εκεί και πέρα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον Σκοπευτικό Σύλλογο Αττικής ή Θεσσαλονίκης.
flowmagazine.gr/

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics