Breaking News
10 Απριλίου 2021

Σίγουρα το πιο σημαντικό στη ζωή είναι να μην περνάει μέρα χωρίς χαμόγελο… Ακόμα και όταν έχετε δυσκολίες προσπαθήστε να βρίσκετε πράγματα μέσα στη μέρα να σας κάνουν να περνάτε ευχάριστα και σας βοηθούν να περιορίζετε το άγχος σας.

Όπως και να το κάνουμε, το άγχος υπάρχει στην καθημερινότητα και σίγουρα είναι μια από τις βασικές αιτίες που μπορούν να κάνουν έναν άνθρωπο να φαίνεται μεγαλύτερος ηλικιακά. Από εκεί και πέρα, για να δείχνετε νεότεροι, υπάρχουν απλά ‘’μυστικά ή κόλπα’’ που μπορείτε να μάθετε και να εφαρμόσετε!

Νερό και ενυδάτωση

Η κατανάλωση νερού και άλλων υγρών κατά τη διάρκεια της ημέρας είναι κάτι παραπάνω από απαραίτητη... Καλό είναι να καταναλώνουμε 2 με 2.5L νερό ημερησίως, αν και αυτή η ποσότητα μπορεί να ποικίλει ανάλογα με το φύλο, τη φυσική δραστηριότητα, το περιβάλλον και φυσικά τις ανάγκες του κάθε οργανισμού. Το νερό παίζει βασικό ρόλο στη φυσιολογική λειτουργία των οργάνων του οργανισμού, στη μεταφορά θρεπτικών συστατικών, στη διαδικασία της πέψης και της αποβολής περιττωμάτων από τον οργανισμό.

Το δέρμα λοιπόν είναι και αυτό ένα όργανο που αποτελείται από κύτταρα. Όταν δεν ενυδατώνουμε σωστά τον οργανισμό μας, η επιδερμίδα μας φαίνεται ταλαιπωρημένη και κουρασμένη με αποτέλεσμα να φαινόμαστε και μεγαλύτεροι από την πραγματική μας ηλικία. Πιείτε λοιπόν το νεράκι σας και κάντε το αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής σας διατροφής.

Καταναλώστε πολλά λαχανικά

Με βάση τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, καλό είναι να τρώμε τουλάχιστον 400 γρ. λαχανικών την ημέρα. Όχι μόνο είναι πλούσια σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά, φυτικές ίνες και μεταλλικά στοιχεία, αλλά έχει βρεθεί ότι η κατανάλωσή τους μειώνει την πιθανότητα εμφάνισης καρδιαγγειακών ασθενειών και κάποιων συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Σίγουρα οι βιταμίνες C, Κ, τα καροτενοειδή, το λυκοπένιο και το σύμπλεγμα βιταμινών B, όχι μόνο είναι απαραίτητα συστατικά για τη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού και νευρικού μας συστήματος, αλλά και για τη λάμψη της επιδερμίδας. Φυσικά όπως καταλαβαίνετε μια λαμπερή επιδερμίδα είναι απαραίτητη για να φαινόμαστε νεότεροι. Μάλιστα, σχετική έρευνα έδειξε ότι η κατανάλωση περισσότερων λαχανικών και φρούτων είχε σαν αποτέλεσμα να βελτιώσει σημαντικά την όψη της επιδερμίδας σε μόλις 6 εβδομάδες. Νομίζω αυτό είναι αρκετό για να σας πείσω να αυξήσετε τα λαχανικά και τα φρούτα που καταναλώνετε!

Κόψτε το κάπνισμα

Για τα αρνητικά του καπνίσματος και για τις ασθένειες που μπορεί να προκαλέσει στον ανθρώπινο οργανισμό νομίζω γνωρίζετε ήδη. Το ότι δημιουργεί περισσότερες ρυτίδες -ειδικά γύρω από την περιοχή του στόματος-, και το ότι καταστρέφει τα κύτταρα της επιδερμίδας και την κάνει να δείχνει θαμπή και κιτρινωπή, είναι πράγματα που σίγουρα δεν μας κάνουν να φαινόμαστε νεότεροι. Για αυτό αν είστε καπνιστές ξανασκεφτείτε το… Πόσο πιο λαμπερή θα είναι η επιδερμίδα σας χωρίς την επιβάρυνση των τοξικών ουσιών του τσιγάρου;

Ξεκινήστε ένα ημερολόγιο διατροφής

Το ότι είναι σημαντικό να τρώμε ολοκληρωμένα θρεπτικά γεύματα με πρωτεΐνη, υδατάνθρακα και ΄΄καλά΄΄ λιπαρά είναι κάτι που έχουμε αναφέρει πολλές φορές. Αν σημειώνετε αναλυτικά αυτά που τρώτε στην καθημερινότητά σας, θα μπορείτε να αναγνωρίζετε τις τροφές που σας ενοχλούν, και να βλέπετε ακριβώς ποιες μέρες φάγατε παραπάνω ή ποιες μέρες δεν φάγατε τόσο θρεπτικά φαγητά. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορείτε να διορθώσετε και να βελτιώσετε τη διατροφή σας, τρώγοντας περισσότερες θρεπτικές τροφές, πλούσιες σε αντιοξειδωτικά. Τα αντιοξειδωτικά αυτά θα έχουν σαν αποτέλεσμα τη γενικότερη βελτίωση της υγείας αλλά και την όψη της επιδερμίδας σας, μια και προστατεύουν από το οξειδωτικό στρες.

Υπάρχουν μάλιστα θετικές ενδείξεις πως αν προσθέσουμε στη διατροφή μας τα ΄΄καλά΄΄ πολυακόρεστα Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία συναντάμε συνήθως στα λιπαρά ψάρια, στους σπόρους και στους ξηρούς καρπούς, βελτιώνεται η όψη της επιδερμίδας, μειώνονται η φωτογήρανση και τα εγκαύματα από τον ήλιο. Επιπλέον, φαίνεται να βοηθάνε σε περιπτώσεις ακμής και ψωρίασης. Σίγουρα πάντως είναι απαραίτητο να γίνουν κι άλλες έρευνες για να έχουμε μια πιο ξεκάθαρη εικόνα.

Κάντε γυμναστική και παίξτε με τα παιδιά σας

Σας έχω πει αμέτρητες φορές ποια είναι τα οφέλη και τα πλεονεκτήματα της γυμναστικής στην υγεία αλλά και στην ψυχολογία μας. Φυσικά, αν είστε άτομο που ασκείται θα τα έχετε διαπιστώσει και οι ίδιοι... Αυτό που ισχύει πάντως είναι ότι πέρα από την αντοχή, τη δύναμη και την ευλυγισία που προσφέρει η συστηματική φυσική δραστηριότητα, φαίνεται να μας προσφέρει και αντι-γηραντικές ιδιότητες.

Ακόμη, η συναναστροφή με μικρότερα άτομα και πόσο μάλλον με τα παιδιά, τα ανίψια ή τα βαφτιστήρια σας, θα είναι κάτι που όχι μόνο θα σας φέρει χαρά και θα σας κάνει να ξεχάσετε τα πιο σοβαρά προβλήματα των μεγάλων, αλλά και κάτι που θα σας κάνει να δείχνετε χαρούμενοι, λαμπεροί και φυσικά νεότεροι -αυτό θα μπορεί σίγουρα να το επιβεβαιώσει καλύτερα και κάποιος ψυχολόγος.

Προσέξτε τον ήλιο

Το ότι ο ήλιος και η ακτινοβολία του, ειδικά τώρα το καλοκαίρι, μπορούν να επιβαρύνουν την επιδερμίδα και να αυξήσουν τη γήρανση του δέρματος, είναι κάτι πολύ γνωστό. Για αυτό καλό είναι να τα προσέχετε και να μην ξεχνάτε να παίρνετε το αντιηλιακό μαζί σας στην παραλία.

Όπως καταλαβαίνετε είναι αρκετά αυτά που μπορείτε να κάνετε, για να διατηρηθείτε νέοι και κυρίως υγιείς. Μην το καθυστερείτε λοιπόν, ξεκινήστε σήμερα κιόλας!

Άκης

Το άρθρο γράφεται με τη συνεργασία/επιμέλεια της επιστημονικής συνεργάτιδας-διατροφολόγου Άννας Μαρίας Βολανάκη, MSc, BDA, SENr, INDI.

 akispetretzikis.com  
Διαβάστε επίσης

Κωπηλασία – Ευρωπαϊκό: Στον τελικό και ο Ντούσκος

Βαζαίος: Πρωτιά και ο τρίτος Έλληνας κάτω από τα 49’’

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics