Breaking News
08 Αυγούστου 2018

Οι υψηλές θερμοκρασίες στην Ευρώπη αποθαρρύνουν φέτος τους Γερμανούς να κάνουν κρατήσεις τελευταίας στιγμής σε Μεσογειακούς προορισμούς, προτιμώντας τις ακτές της Βαλτικής και της Βόρειας Θάλασσας, σύμφωνα με εταιρίες ερευνών και τους τουρ οπερέιτορ της χώρας.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις οργανωμένων διακοπών στη Γερμανία παρουσιάζουν αύξηση 13% μέχρι και τα τέλη Ιουνίου, χάρη στις ισχυρές κρατήσεις πριν και μετά τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη έρευνα της GfK. Ωστόσο, η αύξηση αυτή επιβραδύνθηκε στο 4% τον Ιούνιο καθώς οι κρατήσεις τελευταίας στιγμής περιορίστηκαν σημαντικά.Ορισμένοι τουρ οπερέιτορ επιβεβαιώνουν ότι το κύμα καύσωνα στην Ευρώπη ευθύνεται για την επιβράδυνση αυτή, καθώς οι Γερμανοί είτε καθυστερούν την κράτηση διακοπών, είτε προτιμούν προορισμό του εσωτερικού, όπου οι θερμοκρασίες ξεπερνούν τους 30 βαθμούς Κελσίου. Ο διευθύνων σύμβουλος του Thomas Cook, Peter Fankhauser, παραδέχθηκε ότι οι πωλήσεις πακέτων διακοπών έχουν επιβραδυνθεί σημαντικά. Στον Alltours καταγράφουν μικρή μείωση στις πωλήσεις τελευταίας στιγμής καθώς οι Γερμανοί προτιμούν τα θέρετρα της Βόρειας Θάλασσας και όχι προορισμούς όπως η Μαγιόρκα. Ο FTI επισημαίνει ότι υπάρχει ισχυρή ζήτηση για εσωτερικό τουρισμό και ηπειρωτικών περιοχών όπως η βόρεια Ιταλία.Η ζήτηση, σύμφωνα με τους αναλυτές της GfK, παραδοσιακά είναι υψηλότερη για το εσωτερικό όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και επισημαίνουν ότι οι εφετινές κρατήσεις last minute στη Μεσόγειο είναι πιθανό να μην είναι ικανοποιητικές.Σύμφωνα με την Γερμανική Ομοσπονδία Τουριστικής Βιομηχανίας (BTW), η οποία εκπροσωπεί τον εισερχόμενο και εξερχόμενο τουρισμό, οι Γερμανοί θα ταξιδέψουν περισσότερο και θα δαπανήσουν περισσότερα στις διακοπές τους φέτος, με τις ημέρες διακοπών να ανεβαίνουν κατά 30 εκατ. σε σχέση με το περυσινό σύνολο των 1,68 δισ. Οι ημέρες διακοπών παρουσίαζαν αύξηση ήδη από το πρώτο τετράμηνο του 2018, της τάξης του 2,6%.Φέτος, οι Γερμανοί επιδιώκουν μεγαλύτερες δαπάνες για ιδιωτικά ταξίδια και εκδρομές σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές, δήλωσε ο πρόεδρος της BTW, Michael Frenzel. Ωστόσο, είναι πιθανό να ταξιδέψουν περισσότερο στο εσωτερικό της χώρας τους.Ο αριθμός των ημερήσιων εκδρομών, οι οποίες στη συντριπτική πλειοψηφία γίνονται εντός Γερμανίας και αντιπροσωπεύουν το ένα τρίτο του συνόλου των ιδιωτικών ταξιδίων, παρουσιάζει αύξηση 5% ήδη από το πρώτο 4μηνο του 2018.
tornosnews.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics