Breaking News
18 Νοεμβρίου 2018

Οι εκτιμήσεις, που έκαναν λόγο για συναρπαστικό πρωτάθλημα στην Α1 εθνική κατηγορία γυναικών, επιβεβαιώνονται από την αρχή. Στη σημερινή πρώτη μέρα της διοργάνωσης, στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, ο Α.Σ. Πέρα Αθηνών πέτυχε σπουδαία νίκη εναντίον του Δ.Α.Ο. Ταύρου, ο οποίος ήταν 2ος πέρσι και πρωταθλητής στις δύο αμέσως προηγούμενες χρονιές.

Στον συναρπαστικό αγώνα της πρεμιέρας, στον οποίο πήραν μέρος τέσσερις ξένες αθλήτριες, επικράτησε με 4-2, έδειξε ότι μπορεί να έχει βλέψεις για πολύ ψηλά και αμέσως μεγάλωσε αμέσως το ενδιαφέρον για την υπόθεση του τίτλου. Ο πρωταθλητής Ολυμπιακός άρχισε με δύο νίκες, ενώ καταγράφηκαν αρκετά ακόμα αμφίρροπα και θεαματικά ματς. Στην Α1 των ανδρών ο πρωτοπόρος Ολυμπιακός αύξησε εύκολα το αήττητο, ενώ και η Α.Ε.Κ., που είναι έναν βαθμό πίσω δικαίωσε τα προγνωστικά. Κινδύνεψε από το Πέρα ο 3ος της κατάταξης Παναθηναϊκός ώσπου πήρε τη νίκη με 4-2, ενώ κρίθηκαν στις λεπτομέρειες ενδιαφέροντα ματς για τις χαμηλές θέσεις. Συναρπαστική εξέλιξη είχαν οι αγώνες Α.Ο. Πεύκης-Ίφιτος Πατρών στους άνδρες και Γ.Α.Ο. Πειραιά-Σάρισες Φλώρινας στις γυναίκες, που κάλυψε σε live streaming το Sportshero (https://www.youtube.com/watch?v=Pq-WxHRKlgQ&fbclid=IwAR1j3ijNIyDOjjL90tTzLO0zZ8p2SlmHPPS_WD2bWflzqMYipfV1skjnu5w), ενώ αύριο στις 10:00 θα μεταδοθεί ζωντανά το ντέρμπι Ολυμπιακού-Δ.Α.Ο. Ταύρου στην γυναικών (https://www.youtube.com/watch?v=vJ7TEBuaBNQ&fbclid=IwAR3cfcfb1-L5N0VwnTfbZ65nuK_w9FoNd82iTAQ2Nxb6o0tjJzl_jMCiVmI το λινκ). Το αθλητικό σάιτ επίσης, βιντεοσκόπησε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος των αγώνων χρησιμοποιώντας συνολικά επτά κάμερες και το ίδιο θα γίνει και την Κυριακή!

Στην Α1 των ανδρών ο Ολυμπιακός πρόσθεσε εύκολα 4 βαθμούς στο ενεργητικό του. Κανένα ρόλο δεν έπαιξε το ότι αγωνίστηκε χωρίς τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον, άλλωστε παρουσιάστηκε σε πολύ καλή κατάσταση και ο 19χρονος Γιώργος Σταματούρος. Για τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών ξεχώρισε η νίκη με 3-1 σετ επί του Βούλγαρου Τεοντόρ Αλεξαντρόφ του Α.Ο. Ταταύλα.

Τα προγνωστικά δικαίωσε απόλυτα και η Α.Ε.Κ., που σημείωσε επίσης δύο ευρείες νίκες. Δεν είχε στη σύνθεσή της τον Ούγγρο Ντανιέλ Κοσίμπα. Ζωηρές δυσκολίες συνάντησε ο 3ος της κατάταξης Παναθηναϊκός στο ματς της 7ης αγωνιστικής με το Πέρα. Τα υψηλά εμπόδια «έχτισε» βασικά ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης. Αμέσως μετά την πετυχημένη παρουσία του στο όπεν της Λευκορωσίας ο 21χρονος αμυντικός εμφανίστηκε σε φόρμα και στο φαληρικό στάδιο και νίκησε τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους με 3-0 (τον Κωνσταντίνο) και με 3-1 σετ (τον Γιώργο). Πίεσε ως ένα σημείο και ο πολύπειρος Ντανιέλ Τσιόκας, αλλά με την επιστροφή του Βούλγαρου Ντένισλαβ Κοτζαμπάσεφ ο Παναθηναϊκός είχε και πάλι ολοκληρωμένη τριάδα και πήρε τη νίκη με 4-2.

A1 November_2018_Ifitos-PefkiΣτο πρώτο ωράριο της ημέρας καταγράφηκαν δύο μεγάλα ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες, που παλεύουν είτε για την 4άδα, είτε για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής. Τα Χανιά έκαμψαν τη Φιλία Ορεστιάδας με 4-3 και ο Ίφιτος Πατρών την Πεύκη με 4-2 στο ματς που είχε απευθείας μετάδοση στο διαδίκτυο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ο.Α. Χανίων-Φιλία Ορεστιάδας 4-3:

Αντώνης Μαλινάκης-Γιάννης Γεωργαντάς 3-0 (11-7, 11-7, 15-13)

Κώστας Μουτσάκης-Ανέστης Καριοφυλλίδης 1-3 (5-11, 8-11, 13-11, 7-11)

Νίκος Αντωνιάδης-Γιώργος Κανάσης 3-1 (11-3, 11-9, 5-11, 11-8)

Μαλινάκης-Καριοφυλλίδης 1-3 (4-11, 7-11, 11-6, 7-11)

Αντωνιάδης-Γεωργαντάς 3-0 (11-8, 11-4, 11-8)

Μουτσάκης-Κανάσης 0-3 (9-11, 9-11, 10-12)

Μαλινάκης/Αντωνιάδης-Καριοφυλλίδης/Κανάσης 3-0 (11-6, 11-9, 11-6)

Στην Α1 γυναικών το ενισχυμένο Πέρα ήθελε να δείξει από την αρχή ότι μπορεί να εγείρει υψηλές απαιτήσεις και το έκανε με τον πλέον δυναμικό τρόπο. Κατέβαλλε με 4-2 τον Δ.Α.Ο.Τ., ο οποίος προβάλλει ως ένα από τα πρώτα φαβορί για τον τίτλο. Η Σέρβα Μόνικα Κνέζεβιτς-Μόλναρ …στεναχώρησε την πρώην ομάδα της όταν νίκησε στην έναρξη την πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Κατερίνα Τόλιου, η Βουλγάρα Ντετελίνα Πέτροβα σημείωσε δύο θετικά αποτελέσματα κι έκανε εντυπωσιακό ντεμπούτο με τη φανέλα του Πέρα, ενώ η Γεωργοπούλου απέδειξε ξανά γιατί είναι σταθερή και μεγάλη αξία στην Α1 όταν λύγισε τη Λιθουανή Λίνα Μισικονίτε. Πολύ δυνατή, όπως αναμενόταν, για τον Δ.Α.Ο.Τ., η Αιγύπτια Ντίνα Μεσρέφ, όμως δεν ήταν αρκετές οι δικές της νίκες. Πολύ νωρίς βέβαια για να κριθεί οτιδήποτε από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, αλλά ίσως τώρα ν’ αποκτά μεγαλύτερη σημασία το αυριανό ντέρμπι του Δ.Α.Ο.Τ. με τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Πέρα-Δ.Α.Ο. Ταύρου 4-2:

Μόνικα Κνέζεβιτς-Κατερίνα Τόλιου 3-2 (11-6, 11-9, 9-11, 8-11, 11-8)

Όλγα Γεωργοπούλου-Ντίνα Μεσρέφ 1-3 (11-7, 3-11, 6-11, 4-11)

Ντετελίνα Πέτροβα-Λίνα Μισικονίτε 3-0 (11-8, 11-9, 11-9)

Κνέζεβιτς-Μεσρέφ 0-3 (11-13, 9-11, 10-12)

Πέτροβα-Τόλιου 3-2 (11-8, 11-3, 6-11, 4-11, 11-9)

Γεωργοπούλου-Μισικονίτε 3-1 (11-8, 1-11, 11-7, 11-8)

Ο Ολυμπιακός ήταν αχτύπητος με την παρουσία της Ισπανίδας Σάρα Ραμίρεζ και της Σλοβένας Άλεξ Γκάλιτς και άρχισε με δύο νίκες 4-0. Ενδεικτικό ότι πέτυχε το τέλειο και στην αναμέτρηση με τον ισχυρό Φοίνικα, τον οποίο ενίσχυσε και η Ολλανδέζα Γιάνα Τιμίνα. Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση είχαμε και το δυσάρεστο γεγονός της ημέρας. Η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα τραυματίστηκε στο αριστερό πόδι προς το τέλος του αγώνα της με τη Μαρία Χριστοφοράκη (ήταν στο 10-9 στο 3ο σετ και γενικά στο φινάλε της συνάντησης), έπεσε κάτω σφαδάζοντας από τους πόνους κι έπειτα από λίγα λεπτά κι αφού της παρασχέθηκε φροντίδα μεταφέρθηκε στο ιατρείο του σταδίου. Η πρώτη εκτίμηση ήταν για εξάρθρωση επιγονατίδας και επιβεβαιώθηκε το βράδυ όταν η αθλήτρια του Φοίνικα μετέβη στο Ιατρικό Κέντρο για μαγνητική τομογραφία. Το πρόβλημα στο γόνατο δεν είναι τωρινό γι’ αυτό οι γιατροί συνέστησαν στην πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού γυναικών ν’ αγωνίζεται πάντα με μπαταρισμένο πόδι και τώρα να μείνει για δύο βδομάδες εκτός τραπεζιών.

A1 November_2018_Kanari-TsekouraΣυγκινήσεις πρόσφερε νωρίτερα η αναμέτρηση του Φοίνικα με τον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Πήγε στο διπλό κι εκεί η Τσεκούρα με την Αλίκη Κιούφη νίκησαν με 3-2 τις Χριστιάνα Κανάρη/Καλίνα Χρίστοβα σώζοντας ματς πόιντς στο 5ο σετ. Πολύ θετική εκκίνηση έκαναν για την ομάδα της Καβάλας η Βουλγάρα Χρίστοβα (δύο νίκες) και η Ρόζα Χοβσεπιάν (μία) ενώ από τον Φοίνικα είχε δύο νίκες η Τσεκούρα και μία η Τιμίνα.

Στο διπλό κρίθηκαν και οι δύο αγώνες του Γ.Α.Ο. Πειραιά! Το πρωί κάμφθηκε 4-3 από τον Α.Ο. Ταταύλα και το απόγευμα ξεπέρασε με αυτό το σκορ τις Σάρισες Φλώρινας. Στη συνάντηση με τα Ταταύλα η Ελισάβετ Τέρπου έκαμψε με 3-2 τη Βουλγάρα προπέρσινη πρωταθλήτρια Ευρώπης του διπλού νεανίδων Μαρία Γιόβκοβα, αλλά στο διπλό με την Ελένη Σοφρά έχασαν 3-2 από τις Γιόβκοβα και Ιωάννα Γερασιμάτου. Στη 2η αγωνιστική η ομάδα του Πειραιά είχε στην τριάδα και τη Μικαέλα Κάρλσον. Στο φινάλε η Σουηδέζα με την Τέρπου έχαναν 5-9 στο 5ο σετ από τις 14χρονες Μαλαματένια Παπαδημητρίου και Χρυσή Φωτιάδου αλλά με 6 πόντους στη σειρά έκαναν σπουδαία ανατροπή για τη νίκη. Στον αγώνα, που καλύφθηκε ιντερνετικά, πρωταγωνίστησαν νεαρές αθλήτριες. Η Παπαδημητρίου πέτυχε δύο νίκες -η δεύτερη επί της Τέρπου- και η Φωτιάδου μία. Για τον Γ.Α.Ο.Π. οι τρεις αθλήτριες είχαν από μία νίκη (στη θέση 3 τοποθετήθηκε η Σοφρά). Σήμερα επανεμφανίστηκε σε επίσημα ματς

Η δράση στο Σ.Ε.Φ. ολοκληρώθηκε το βράδυ, μετά την ώρα σύνταξης του κειμένου, με την 4η αγωνιστική της Α2 ανδρών. Δεν ήταν ακόμα συγκεντρωμένα όλα τα αποτελέσματα κι έτσι θα υπάρξει εκτενής αναφορά στο αυριανό δελτίο Τύπου.

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα στην Α1:

Στους άνδρες:

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός 0-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Παναθηναϊκός 2-4

Ο.Α. Χανίων-Φιλία Ορεστιάδας 4-3

Άρης Νικαίας-Α.Ε.Κ. 0-4

Α.Ο. Πεύκης-Ίφιτος Πατρών 2-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ε.Κ. 1-4

Παναθηναϊκός-Α.Ο. Πεύκης 4-0

Ο.Α. Χανίων-Ολυμπιακός 0-4

Άρης Νικαίας-Α.Ο. Ταταύλα 2-4

Φιλία Ορεστιάδας-Ίφιτος Πατρών 1-4

Στις γυναίκες:

Ολυμπιακός-Σάρισες Φλώρινας 4-0

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Ο. Ταταύλα 3-4

Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου 4-2

Α.Σ.Ε.Α Καβάλας-Φοίνικας Πειραιά 3-4

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ.Ε.Α Καβάλας 4-1

Α.Ο. Ταταύλα-Πέρα Αθηνών 0-4

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Σάρισες Φλώρινας 4-3

Φοίνικας Πειραιά-Ολυμπιακός 0-4

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 8 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός 16

2. Α.Ε.Κ. 15

3. Παναθηναϊκός 14

4. Ίφιτος Πατρών 12

-. Φιλία Ορεστιάδας 12

-. Πέρα Αθηνών 12

7. Α.Ο. Ταταύλα 11

--------------------------------------------

-. Ο.Α. Χανίων 11

9. Α.Ο. Πεύκης 9

--------------------------------------

10. Άρης Νικαίας 8

Η ΒΑΘΜΟΓΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 2 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜΟΙ

1. Ολυμπιακός 4

-. Πέρα Αθηνών 4

3. Δ.Α.Ο. Ταύρου 3

-. Γ.Α.Ο. Πειραιά 3

-. Α.Ο. Ταταύλα 3

-. Φοίνικας Πειραιά 3

7. Α.Σ.Ε.Α Καβάλας 2

-. Σάρισες Φλώρινας 2

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics