Breaking News
06 Δεκεμβρίου 2018

Τη δική του παράδοση με τις σταθερές παρουσίες στο Τοπ 16 της Ευρώπης εμφανίζει πια ο Παναγιώτης Γκιώνης.

Συμπεριλήφθηκε στις προσκλήσεις για 6ησερί χρονιά και ήδη επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο επονομαζόμενο Europe Top 16 Cup, που θα διεξαχθεί στις 2 και 3 Φεβρουαρίου στο Μοντρέ της Ελβετίας. Ο πολυετής θεσμός, πιο γνωστός ως Τοπ 12 και με ιστορία από το 1971, συγκεντρώνει κάθε χρόνο τους 16 καλύτερους αθλητές της Ευρώπης με βάση τον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής είναι μόνιμα σε υψηλή θέση στο ευρωπαϊκό ranking, πάντως τώρα δεν εξασφάλισε εύκολα τη συμμετοχή του. Στον καθοριστικό πίνακα του Δεκεμβρίου μετακινήθηκε στο νούμερο 19 στην Ευρώπη (από το 20 του περασμένου μήνα) και στη λίστα των προσκληθέντων, που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.), εμφανίζεται 15ος στη σειρά με τον 16ο αθλητή να είναι η επιλογή της διοργανώτριας χώρας. Ψηλότερα από τον Γκιώνη στην ευρωπαϊκή κατάταξη είναι συνολικά 6 Γερμανοί, όμως μέχρι δύο αθλητές από κάθε χώρα έχουν δικαίωμα ν’ αγωνιστούν στο Τοπ 16.

Η καθιερωμένη διοργάνωση γίνεται υπό την αιγίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.) κι έχει βασικό χορηγό κινεζική εταιρεία. Δίνει και προκρίσεις για το επίσης ετήσιο Παγκόσμιο Κύπελλο, ενώ προσφέρει και σημαντικά οικονομικά έπαθλα. Στoπανέμορφο ελβετικό θέρετρο, που φιλοξένησε και την περσινή διοργάνωση, θα διεξαχθούν παράλληλα οι αντίστοιχοι αγώνες των γυναικών.

Σταθερά στους τοπ αθλητές της γηραιάς ηπείρου ο πολύπειρος αμυντικός ήθελε πολύ και αυτή τη συμμετοχή, καθώς είναι σημαντικά ατομικά ματς και στην ολυμπιακή προετοιμασία για το Τόκιο 2020. Το 2015 είχε κατακτήσει την 3η θέση και θα προσπαθήσει και τώρα για ένα καλό πλασάρισμα. Έχει καιρό βέβαια, ν’ ασχοληθεί με το Τοπ 16 και τώρα ρίχνει το βάρος στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς αύριο με την ομάδα του, την πολωνική Μπογκόρια, κυνηγά την πρόκριση στην 8άδα.

Στην κορυφή των προσκλήσεων για το EuropeTOP 16 Cup βρίσκονται ο Γερμανός Τίμο Μπολ στους άνδρες και η Σοφία Πολκάνοβα από την Αυστρία στις γυναίκες. Ανακοινώθηκαν και πολλοί αναπληρωματικοί, επίσης με βάση τους πίνακες αξιολόγησης του Δεκεμβρίου 2018, αλλά με τη σημείωση ότι αθλητής (ή αθλήτρια) από χώρα, που έχει ήδη δύο συμμετέχοντες (ή συμμετέχουσες) μπορεί ν’ αντικαταστήσει μόνο συμπατριώτη του.

Η λίστα των προσκληθέντων:

1. Τίμο Μπολ (Γερμανία)

2. Ντιμίτρι Οβτσάροφ (Γερμανία)

3. Ματίας Φαλκ (Σουηδία)

4. Λίαμ Πίτσφορντ (Αγγλία)

5. Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία)

6. Τζόναθαν Γκροθ (Δανία)

7. Σιμόν Γκοζί (Γαλλία)

8. Κρίστιαν Κάρλσον (Σουηδία)

9. Μάρκος Φρέιτας (Πορτογαλία)

10. Εμμανουέλ Λεμπεσόν (Γαλλία)

11. Ντάνιελ Χάμπεσον (Αυστρία)

12. Τιάγκο Απολόνια (Πορτογαλία)

13. Κου Λέι (Ουκρανία)

14. Οβίντιου Ιονέσκου (Ρουμανία)

15. Παναγιώτης Γκιώνης (Ελλάδα)

16. Λιονέλ Βέμπερ (Ελβετία)

Αναπληρωματικοί:

17. Πάτρικ Φρανζίσκα (Γερμανία)

18. Ρούβεν Φίλους (Γερμανία)

19. Ρικάρντο Βάλτερ (Γερμανία)

20. Μπένεντικτ Ντούντα (Γερμανία)

21. Μπόγιαν Τόκιτς (Σλοβενία)

22. Ρόμπερτ Γκάρντος (Αυστρία)

23. Αλβάρο Ρόμπλες (Ισπανία)

24. Μπάστιαν Στέγκερ (Γερμανία)

25. Γιον Πέρσον (Σουηδία)

26. Κιρίλ Σκάτσκοφ (Ρωσία)

* Αντίπαλο από τα προκριματικά του απλού περιμένει ο Γιάννης Σγουρόπουλος για την αυριανή έναρξη του κυρίως ταμπλό στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων, στο Μπέντιγκο της Αυστραλίας. Είναι 4ο φαβορί του αγωνίσματος και η κλήρωση των seeding τον έστειλε στο κάτω μέρος του ταμπλό, στη βάση του οποίου είναι το 2ο φαβορί, ο Ινδός Μανάβ Βικάς Τακάρ. Στις 11:15 ώρα Ελλάδας, την Παρασκευή, θα παίξει για τον γύρο των «32» (η σχετική κλήρωση μετά το τέλος των γκρουπ) κι αν νικήσει, τότε ο πρώτος παίκτης από τα seeding, που πιθανότατα θα συναντήσει στη 16άδα, θα είναι ο Κινέζος Σου Γινγκμπίν.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics