Breaking News
22 Απριλίου 2020

Αλλαγές όχι μονο στη διαμονή αλλά και στη γαστρονομία των ξενοδοχείων φέρνει η κρίση του κορωνοϊού, καθώς επαγγελματίες του τουρισμού από διάφορες χώρες εκτιμούν ότι οι τουρίστες

θα αλλάξουν τις διατροφικές τους συνήθειες στα ταξίδια, δίνοντας έμφαση στην υγεία.Όπως αναφέρεται σε άρθρο της ένωσης ρώσων τουρ οπερέιτορ, ATOR, ο σεφ της αλυσίδας ξενοδοχείων Iberostar, Miguel Miller, τα ξενοδοχεία θα κληθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών οι οποίοι θα είναι πιο επιλεκτικοί και απαιτητικοί, και θα διακατέχονται από φοβίες μόλυνσης από τον ιό, θα περιορίζουν τις επαφές τους με άλλους ανθρώπους και την επαφή τους με συσκευές και επιφάνειες.

Τα μεγάλα τραπέζια θα εξαφανιστούν από τα εστιατόρια των ξενοδοχείων και θα περιοριστούν σε άλλα 5-6 ατόμων, ενώ θα τοποθετούνται και σε απόσταση τριών ή τεσσάρων μέτρων από τα υπόλοιπα.Επίσης θα είναι υποχρεωτική η προσφορά αντισηπτικών τζελ στην είσοδο ενώ είναι πιθανό όλες οι συσκευές να προσφέρονται σε ατομική προστατευτική συσκευασία. Ο κ. Miller εκτιμά ότι ο μπουφές θα είναι το πιο ευάλωτο σημείο του εστιατορίου στα ξενοδοχεία, καθώς προϋποθέτει έκθεση των πιάτων και χρήση ίδιων αντικειμένων και συσκευών από τους ταξιδιώτες.

Ερωτήματα εγείρονται και για την αυτό-εξυπηρέτηση, για το κόψιμο του ψωμιού με το ίδιο μαχαίρι και ίδιο ύφασμα, για τη χρήση της καφετιέρας ή αποχυμωτών.Έτσι, εκτιμάται ότι ο μπουφές θα αντικατασταθεί με προ-συσκευασμένα πιάτα ή θα υπάρχουν εργαζόμενοι στο εστιατόριο που θα φορούν μάσκα και γάντια και θα διανέμουν το φαγητό.

Το ψωμί ενδεχομένως να μοιράζεται κομμένο σε μερίδες ενώ όλα τα προϊόντα αρτοποιίας θα είναι συσκευασμένα.Αυτό που θα έχουν να κερδίσουν τα ξενοδοχεία, δήλωσε ο σεφ της Iberostar, είναι ότι θα μπορούν να οργανώνουν σόου γαστρονομίας, όπου το φαγητό θα μαγειρεύεται μπροστά στον πελάτη, σύμφωνα με τις γαστρονομικές προτιμήσεις του.Οι νέες απαιτήσεις θα οδηγήσουν στην αύξηση το προσωπικού, την αύξηση των χώρων εστιατορίου και προετοιμασίας φαγητού, αυξάνοντας σημαντικά το κόστος στα ξενοδοχεία μεσαίας κατηγορίας και τα οικονομικά.

Οι διαδικασίες αυτές είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμες στα ξενοδοχεία 4-5 αστέρων.Σύμφωνα με τον Τούρκο πρόεδρο του World Tourism Forum Institute, Bulut Bagchi, ο παραδοσιακός μπουφές θα εξαφανιστεί. Λόγω των αναγκών κοινωνικής αποστασιοποίησης και υγιεινής, είναι αδύνατον 2.000 άνθρωποι από τα 800 δωμάτια ενός ξενοδοχείου να οδηγηθούν στο ίδιο ανοικτό μπουφέ. Το κόνσεπτ αυτό, εκτιμά ο κ. Bagchi, θα αντικατασταθεί από τα εστιατόρια a la carte, τα οποία θα συμπεριληφθούν στα πακέτα all inclusive.

Έτσι, τονίζει, θα υπάρχουν και λιγότερα απορρίμματα τροφίμων.Παρά τις νέες συνθήκες στις οποίες θα πρέπει να προσαρμοστούν τα ξενοδοχεία, ο πρόεδρος ΔΣ της Rixos Hotels, Fettam Taminji, δεν πιστεύει ότι η πανδημία θα τα αναγκάσει να εγκαταλείψουν το all in και τον μπουφέ, καθώς τα πεντάστερα ξενοδοχεία, όπως επισημαίνει, έχουν ήδη τα υψηλότερα πρότυπα υγιεινής.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics