Breaking News
29 Σεπτεμβρίου 2020

Μηνύματα για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2020 στέλνουν εκπρόσωποι της πολιτικής ζωής του τόπου.

 

Η φετινή Ημέρα Τουρισμού είναι αφιερωμένη σε εργαζόμενους και επιχειρηματίες του κλάδου, τονίζει σε μήνυμά του ο περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης, υπογραμμίζοντας τις πρωτοβουλίες και τη στρατηγική της Περιφέρειας Κρήτης για τον τουρισμό και τη διασύνδεσή του με τον πρωτογενή τομέα. Ο κ. Αρναουτάκης αναφέρει:

«Για την Περιφέρεια Κρήτης, η φετινή Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού αφιερώνεται σε όλους τους εργαζόμενους και επιχειρηματίες του κλάδου. Τους ανθρώπους που βρέθηκαν σε καθεστώς εργασιακής επισφάλειας και αβεβαιότητας. Ο φετινός εορτασμός είναι ιδιαίτερος. Αφενός επειδή ο παγκόσμιος τουρισμός βιώνει τις συνέπειες της πανδημίας και αφετέρου επειδή συνδέει τον τουρισμό με τον αγροτικό τομέα.

Από τη δική μας πλευρά στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις και στο μέτρο των δυνατοτήτων μας τον νευραλγικό αυτό κλάδο. Ευελπιστούμε ότι αυτή η κρίση θα δώσει τη δυνατότητα για μια δυνατή επανεκκίνηση τα επόμενα χρόνια. Μια σταθερή ανοδική πορεία για τον τουρισμό στην Κρήτη, προς όφελος όλων των εμπλεκόμενων.

Αξιοποιώντας, όμως το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού, επισημαίνουμε ότι συνεχίζουμε με σταθερά βήματα στο δρόμο για τη διασύνδεση του τουρισμού με τον πρωτογενή τομέα. Το σχέδιο μας είναι φιλόδοξο, γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της Κρήτης και του τουρισμού».

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σωκράτης Βαρδάκης, αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως φέτος η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού μας βρίσκει εν μέσω υγειονομικής κρίσης, η οποία προκάλεσε και συνεχίζει να προκαλεί βαρύ πλήγμα στον παγκόσμιο τουρισμό. Στην Ελλάδα, η φετινή τουριστική περίοδος, επηρεάστηκε αρνητικά από την πανδημία, μα ακόμα περισσότερο από τις πολιτικές επιλογές και τους λανθασμένους χειρισμούς της Κυβέρνησης, που προκάλεσαν ανεπανόρθωτη ζημιά στην ελληνική οικονομία.

Ο αριθμός ανέργων φαίνεται να μεγαλώνει και να προστίθεται σε ένα συνεχώς αυξανόμενο κατάλογο ήδη από το χειμώνα του 2019 – 20. Επιπρόσθετα, πολλές τουριστικές επιχειρήσεις έμειναν κλειστές και είναι αμφίβολο αν θα επαναλειτουργήσουν κάτω από το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Ενδεικτικό της κατάστασης αποτελούν τα επίσημα στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία το ποσοστό της ανεργίας τον Ιούνιο ανήλθε φέτος στο 18,3%, έναντι του διορθωμένου προς τα κάτω 17,1% τον Ιούνιο του 2019. Ενώ σε επίπεδο αποκεντρωμένων διοικήσεων της χώρας, στις δύο πρώτες θέσεις βρίσκονται το Αιγαίο (28,6% τον Ιούνιο 2020 από 13,8% τον Ιούνιο 2019) και η Κρήτη (20,9% από 11,4%), περιοχές στις οποίες ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης και οικονομίας.

Η ουσιαστική στήριξη του κόσμου της εργασίας και των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού δεν ήρθε ποτέ. Τα στοιχεία κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και καθιστούν άμεση την ανάγκη για σχέδιο επαναπροσδιορισμού του τουρισμού και ανάκτησης του χαμένου εδάφους».
patris.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics