Breaking News
09 Αυγούστου 2022

Με Κρομμυδάκη, Γιαλαμά στο ευρωπαϊκό της Ρώμης

 

Με τις Ιφιγένεια Κρομμυδάκη και Κρυσταλένια Γιαλαμά να βρίσκονται και πάλι στην αποστολή αναχώρησε η Εθνική ομάδα καλλιτεχνικής κολύμβησης για την Ρώμη όπου θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.
KTEO Κρήτης
Οι δύο πρωταθλήτριες του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και του Ωρίωνα Ηρακλείου αντίστοιχα θ’ αγωνιστούν σε τεχνικό και ελεύθερο ομαδικό, highlight και κόμπο, διεκδικώντας μαζί με τα άλλα κορίτσια της Εθνικής μας τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.

Το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξεκινά την Πέμπτη 11 Αυγούστου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 του μήνα.

Η ενημέρωση από την ΚΟΕ έχει ως εξής:

Στην “αιώνια πόλη” τα κορίτσια της Εθνικής ομάδας για το Ευρωπαϊκό

 

Με “μπούσουλα” την εκπληκτική εμφάνιση στο πρόσφατο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, με τα δύο ιστορικά μετάλλια της Ευαγγελίας Πλατανιώτη και τα άλλα πολύ καλά πλασαρίσματα, ταξίδεψε τα ξημερώματα της Τρίτης (9/8) στη Ρώμη η Εθνική μας ομάδα Καλλιτεχνικής Κολύμβησης που θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών (11-15/8).
Στην αποστολή για την “αιώνια πόλη” μετέχουν οι αθλήτριες: Ζωή Αγραφιώτη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Μαρία Αλζιγκούζη – Κομηνέα (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Κρυσταλένια Γιαλαμά (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ζωή Καράγγελου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Κόμπο, αναπληρωματική Highlight), Μαρία Καραπαναγιώτου (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Δανάη Καριώρη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ιφιγένεια Κρομμυδάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Σοφία Μαλκογεώργου (Ντουέτο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Ανδριάνα Μισίκεβιτς (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο), Λυδία Φωτεινή Παπαναστασίου (αναπληρωματική Κόμπο, Highlight), Ευαγγελία Πλατανιώτη (Σόλο Τεχνικό και Ελεύθερο, Ντουέτο Τεχνικό και ελεύθερο, αναπλ. Highlight και Κόμπο), Ελένη Φραγκάκη (Ομαδικό Τεχνικό και Ελεύθερο, Highlight, Κόμπο).

Την ομάδα συνοδεύουν η ομοσπονδιακή τεχνικός Αναστασία Γκούτσεβα, η συνεργάτιδά της Βιβή Λιθαδιώτη, η φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Φιλοθέη Μπάνη, οι διεθνείς κριτές Ελένη Κουγιά και Πανδώρα Καρακούση. Η υπεύθυνη έφορος του αθλήματος και ειδική γραμματέας της ΚΟΕ Δέσποινα Καράμπελα, ως μέλος της Τεχνικής Επιτροπής Καλλιτεχνικής Κολύμβησης της FINA, έχει ταξιδέψει από χθες Δευτέρα στη Ρώμη.

Τα μετάλλια της Καλλιτεχνικής στο Ευρωπαϊκό

Η Ελλάδα έχει 16 συμμετοχές σε Ευρωπαϊκό Γυναικών Καλλιτεχνικής με πρώτη το 1991. Τα 8 μετάλλια (3 ασημένια και 5 χάλκινα) που έχουν κατακτηθεί:

1991 (Αθήνα): 2η Θαλασσινίδου (Σόλο)
1995 (Βιέννη): 3η Θαλασσινίδου (Σόλο)
2004 (Μαδρίτη): 3η Εθνική Ομάδα (Κόμπο)
2006 (Βουδαπέστη): 3η Ανθοπούλου (Σόλο), 3ες Φτούλη – Μακρυγιάννη (Ντουέτο)
2021 (Βουδαπέστη): 2η Πλατανιώτη (Τεχνικό Σόλο), 2η Εθνική Ομάδα (Κόμπο), 3η Πλατανιώτη (Ελεύθερο Σόλο)

athlitiko.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Με Κρομμυδάκη, Γιαλαμά σ

 

 

 

 

Μετά τον Τοράρινσον έφθασε στο Ηράκλειο ο Σόνι Στέφενς

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics