Breaking News
11 Αυγούστου 2022

To μεγάλο ραντεβού της Ελληνικής Ιππασίας για το φετινό καλοκαίρι είναι προ των πυλών. Η κορυφαία ιππική διοργάνωση, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022, θα διεξαχθεί από τις 8 έως και τις 14 Αυγούστου στο Herning της Δανίας και η Ελληνική Ιππασία θα είναι παρούσα με 3 αθλητές.

 

Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στην Υπερπήδηση Εμποδίων με την Ιόλη Μυτιληναίου που θα ιππεύσει τον 11χρονο L’Artiste de Toxandra.

Η 25χρονη Ιόλη στην πρώτη της συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ξεκινάει την προσπάθειά της την Τετάρτη, 10 Αυγούστου, ενώ ο Τελικός του Ατομικού Αγωνίσματος είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή, 14η Αυγούστου. Στην υπερπήδηση εμποδίων θα πάρουν μέρος 183 ιππείς από 34 χώρες του κόσμου.

Ακόμη για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελληνικής Ιππασίας δύο αθλητές θα αγωνιστούν στο paradressage. Ο λόγος για τον Μιχάλη Καλαράκη που θα ιππεύσει τον 15χρονο Tony και η Δήμητρα Ελένη Παντεχάκη που θα ιππεύσει την 14χρονη Miss Olimpia. Οι δύο αθλητές του παραντρεσάζ θα αγωνιστούν στην κατηγορία τους, Grade I την Πέμπτη, 11 και το Σάββατο, 13 Αυγούστου. Στο paradressage θα συμμετέχουν 83 αθλητές από 28 χώρες του κόσμου.

Οι Παγκόσμιοι Ιππικοί Αγώνες ή Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η κορυφαία διοργάνωση στο άθλημα της ιππασίας και διεξάγεται κάθε τέσσερα χρόνια, δύο χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η φετινή διοργάνωση στο Herning θα φιλοξενήσει τέσσερα ιππικά αθλήματα, την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία, το paradressage και τη γυμνιππευτική (vaulting).

Η προηγούμενη διοργάνωση είχε γίνει στο Tryon των Ηνωμένων Πολιτειών το 2018 και είχε φιλοξενήσει και τα οχτώ ιππικά αθλήματα, την υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία, το ιππικό τρίαθλο, την ιππική αντοχή, τη γυμνιππευτική (vaulting), την αμαξοδήγηση, το paradressage και τη χαλιναγώγηση (reining). Στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα έχουν στο παρελθόν συμμετάσχει Έλληνες αθλητές στην υπερπήδηση εμποδίων, την ιππική δεξιοτεχνία, το ιππικό τρίαθλο, ενώ τελευταίες Ελληνικές συμμετοχές ήταν στην Νορμανδία το 2014 με την Έφη Κουτσάφτη στο άθλημα της ιππικής αντοχής και την Αθηνά Ωνάση στην υπερπήδηση εμποδίων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 2022 αποτελεί έναν από τους σταθμούς στην πορεία της Ελληνικής Ιππασίας για πρόκριση στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024. Το πρόγραμμα Προ-Ολυμπιακής Προετοιμασίας της ΕΟΙ υποστηρίζεται από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και το πρόγραμμα προετοιμασίας για τους Παραολυμπιακούς υποστηρίζεται από την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή (ΕΠΕ).

Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιππασίας θα είναι παρών και ο ΓΓ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ιππασίας, κ. Γιώργος Δημαράς, υπό τις ιδιότητές του μέλους του ΔΣ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ιππασίας - FEI και του 1ου Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ιππασίας - EEF.

Καλή επιτυχία στους αθλητές μας!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Χρήσιμες συναντήσεις του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου στην Κρήτη

 

 

 

 

Χρήσιμες συναντήσεις του προέδρου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Κώστα Παπαγεωργίου στην Κρήτη

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics