Breaking News
11 Δεκεμβρίου 2017

Το σωματείο Santa Run, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς, διοργανώνει το Santa Run Chania επί επτά συναπτά χρόνια, στα Χανιά. Πρόκειται, μάλιστα, για το πρώτο Santa Run που έγινε στην Ελλάδα, το 2011.

 


Αυτή τη στιγμή, είναι αναλογικά το μεγαλύτερο σε πλήθος κόσμου και συγκέντρωση χρημάτων στην Ευρώπη. Από τις έξι προηγούμενες διοργανώσεις έχουν αποδοθεί 320.000 ευρώ στους ωφελούμενους συλλόγους από το σωματείο του Santa Run.



Όλα ξεκίνησαν πριν εφτά χρόνια, από μια παρέα νέων που αναζητούσαν ένα τρόπο να στηριχθούν οικονομικά σύλλογοι της πόλης των Χανίων, οι οποίοι φροντίζουν παιδιά με αναπηρίες ή νεοπλασματικές ασθένειες.

Έπεσε η ιδέα για το Santa Run, μια διοργάνωση που γίνεται σε πολλές πόλεις του κόσμου, την περίοδο των Χριστουγέννων, ως αγώνας δρόμου όπου οι αγωνιζόμενοι είναι ντυμένοι άγιοι Βασίληδες.

inRead invented by Teads
Όμως η χανιώτικη παρέα αναζητούσε κάτι πιο μαζικό, που να απευθύνεται σε ολόκληρη την πόλη. Έτσι εισήγαγαν στην Ελλάδα για πρώτη φορά το Santa Run Chania, μια παρωδία του γνωστού Santa Run, ως πορεία περπατήματος μέσα στην πόλη των Χανίων, όπου ναι μεν οι συμμετέχοντες είναι ντυμένοι άγιοι Βασίληδες, αλλά ούτε τρέχουν ούτε κατατάσσονται και στους σταθμούς ανεφοδιασμού αντί για ισοτονικά ποτά δέχονται κεράσματα.

Στόχος είναι μέσω των δωρεών των συμμετεχόντων να συγκεντρωθούν χρήματα για τη στήριξη τεσσάρων συλλόγων που λειτουργούν στην πόλη των Χανίων και φροντίζουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας: την ΕΛΕΠΑΠ, το Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, το Κ.Η.Φ.Α.Π. «Η Μεγαλόχαρη» και τον Ορίζοντα. Στόχος, όμως, είναι, επίσης, οι συμμετέχοντες να ασκηθούν στην αλληλεγγύη, με ανταπόδοση τη χαρά, όχι από την αδράνεια ενός περίκλειστου χώρου αλλά με την ενέργεια μιας γιορτής, την οποία μάλιστα έχουν δημιουργήσει οι ίδιοι με προεξάρχοντες τους εθελοντές.

Άλλωστε, ολόκληρη η διοργάνωση του Santa Run Chania στηρίζεται στον εθελοντισμό. Από τις επιχειρήσεις της πόλης που με τις χορηγίες τους καλύπτουν όλα τα έξοδα της διοργάνωσης, ώστε όλα τα έσοδα από τις συμμετοχές να πηγαίνουν στους τέσσερις συλλόγους, έως τα καταστήματα της διαδρομής που προσφέρουν κεράσματα στους συμμετέχοντες, και τους χανιώτες μουσικούς και djs που γεμίζουν με πολλή μουσική τους δρόμους της πόλης.
Φέτος το Santa Run στα Χανιά, θα γίνει το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου. Έλα κι εσύ στην ομάδα!

Διάλεξε αυτά που μας ενώνουν!
Δήλωσε συμμετοχή είτε στην ιστοσελίδα μας: www.santarunchania.com
είτε στο Σπίτι του Santa Run, Βολουδάκηδων 17, στα Χανιά.
Gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics