Breaking News
15 Οκτωβρίου 2018

Με πλασάρισμα στις θέσεις 9-16 του ομαδικού ολοκληρώθηκε σήμερα η ελληνική συμμετοχή στο Ολυμπιακό τουρνουά νέων του Μπουένος Άιρες.

Ο Γιάννης Σγουρόπουλος και η Λευκορωσίδα συμπαίκτρια του Ναντέζντα Μπογκντάνοβα αποκλείστηκαν φυσιολογικά στον 1ο γύρο από το νούμερο 1 φαβορί του ομαδικού, την Ιαπωνία, την οποία συγκροτούν δύο τοπ αθλητές του παγκοσμίου στερεώματος, ο Τομοκάζου Χαριμότο και η Μίου Χιράνο. Η Mix Europe 3 έχασε 2-0 και χωρίς να πάρει σετ, πάντως είχε την ευκαιρία να δώσει δύο ατομικά ματς, που αποτελούν και ουσιαστική εμπειρία για το μέλλον. Πέρα από τη σημασία της συμμετοχής στη σπουδαία διοργάνωση, ήταν σαφώς θετικός απολογισμός για τον αθλητή του Κώστα Βατσακλή η είσοδος στην πρώτη 8άδα του απλού νέων, όπως και η πρόκριση στην τελική 16άδα του ομαδικού.

Το ελληνολευκορωσικό δίδυμο είχε προκριθεί χτες στα νοκ άουτ με τη 2η θέση από το γκρουπ Β. Θ’ αντιμετώπιζε σίγουρα νικητή άλλου γκρουπ και η κλήρωση δεν βοήθησε καθόλου γιατί το έφερε αντιμέτωπο με την πανίσχυρη Ιαπωνία. Σγουρόπουλος και Μπογκντάνοβα προσπάθησαν χωρίς άγχος για το καλύτερο, ώσπου υποτάχθηκαν στην ανωτερότητα των αντιπάλων με 2-0 (σ.σ. στο ταμπλό δεν γίνονται απαραίτητα και τα τρία επί μέρους ματς, αλλά βγαίνει ο νικητής όταν η μία από τις δύο ομάδες φτάνει στις δύο νίκες). Ο δις πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων αναμετρήθηκε πρώτη φορά με τον φημισμένο Χαριμότο, που βρίσκεται στο νούμερο 8 της παγκόσμιας κατάταξης ανδρών. Τον 15άχρονο αθλητή-φαινόμενο, που έχει κατακτήσει ήδη τίτλο σε WorldTourκαι το καλοκαίρι του 2017 είχε πλασαριστεί στις θέσεις 5-8 του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο Σγουρόπουλος προσπάθησε να πιέσει κατά διαστήματα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει πολλά πράγματα.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ιαπωνία-Mix Europe 3 2-0:

Μίου Χιράνο-Ναντέζντα Μπογκντάνοβα 3-0 (11-5, 11-5, 11-6)

Τομοκάζου Χαριμότο-Γιάννης Σγουρόπουλος 3-0 (11-6, 11-1, 11-8)

Να προστεθεί ότι η 18χρονη Χιράνο είναι επίσης πρωταγωνίστρια από καιρό σε διεθνείς διοργανώσεις της μεγάλης κατηγορίας, αρκεί ν’ αναφέρουμε ότι φιγουράρει στο νούμερο 9 της παγκόσμιας κατάταξης γυναικών. Τόσο ο Χαριμότο όσο και η Χιράνο αναδείχτηκαν πριν λίγες ημέρες στο Μπουένος Άιρες 2οιΟλυμπιονίκες του απλού και στους τελικούς κάμφθηκαν από Κινέζους.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics