Breaking News
15 Οκτωβρίου 2019

Μία ακόμη πρωτόγνωρη διάκριση, μία ακόμη απόδειξη της αξίας του στο διεθνές στερέωμα, ένα ακόμη σημάδι ότι μπορεί να διεκδικήσει γερά την πρόκριση στους Παραολυμπιακούς Finland

Open_AMEA_Marios_kai_Xronis_meta_aponomiΑγώνες του Τόκιο. Για τον Μάριο Χατζηκυριάκο ο λόγος, τον νεαρό πρωταθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης στα άτομα με αναπηρίες, ο οποίος πήρε χτες την πρωτιά στο ομαδικό της κλάσης 6 (της πρώτης για τους ορθίους) στο όπεν Α.Με.Α. της Φινλανδίας, που έγινε από τις 11 έως τις 13 του μήνα στο Παγιουλάχτι. Αγωνίστηκε μαζί με τον Βρετανό Μάρτιν Ρόμπερτ Πέρι, ενώ τυπικά στη μικτή ομάδα ήταν και ο Βόσνιος Χάρις Εμίνοβιτς. Ο Χατζηκυριάκος έφτασε στο πρώτο του χρυσίο μετάλλιο σε διεθνές τουρνουά, το κατάφερε λίγες εβδομάδες μετά από την κατάκτηση της 2ης θέσης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας και το ίδια ο αγώνισμα (με συμπαίκτη τον Γιώργο Μουχθή) και αναμένεται να έχει όφελος και στην παγκόσμια κατάταξη. Στο απλό πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8. Από τον πάγκο τον καθοδήγησε ο προπονητής του Πολυχρόνης Πολίτσης.

Finland Open_AMEA_2019_Marios_paizeiΤο τουρνουά, που είναι ενταγμένο στο καλεντάρι του Para Table Tennis της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.), άρχισε με το ατομικό. Ο αθλητής του Π.Α.Σ.Κ.Α. αγωνίστηκε στο 3ο γκρουπ της κλάσης 6. Μπορούσε και την πρωτιά, που σίγουρα θα του εξασφάλιζε πιο βατό αντίπαλο στα νοκ άουτ, αλλά έχασε οριακά από τον (συμπαίκτη του αργότερα στο ομαδικό) Μάρτιν Πέρι και τελικά προκρίθηκε ως 2ος. Απέναντι στον Βρετανό ο Χατζηκυριάκος βρέθηκε μπροστά με 2-0 σετ, αλλά δέχτηκε ανατροπή και τελικά κάμφθηκε στην παράταση του 5ου σετ (11-5, 12-10, 2-11, 8-11, 10-12). Στη συνέχεια κατέβαλλε τον Νορβηγό Τορ Άντερς Ράσμουσεν με 3-0 σετ (11-6, 11-1, 11-6) και πέρασε στο ταμπλό των «8».

Η κλήρωση τον έφερε αντιμέτωπο με το 1ο φαβορί της κατηγορίας, τον Βρετανό Ντέιβιντ Πολ Γουέτεριλ. Διεκδίκησε γερά τη νίκη και την είσοδο στα μετάλλια, ώσπου γνώρισε την ήττα με 3-1 σετ και αποκλείστηκε (6-11, 12-10, 10-12, 7-11)

Στο ομαδικό, το Σάββατο και την Κυριακή, η κλάση 6 είχε λίγες συμμετοχές (5) και γι’ αυτό σχηματίστηκε ενιαίος όμιλος και μέσα από το σύστημα «ένας προς όλους» θα έβγαινε ο νικητής. Η μικτή Μ. Βρετανίας/Ελλάδας ήταν νούμερο 1 φαβορί και το επιβεβαίωσε, καθώς επιβλήθηκε με 2-0 σε όλα τα παιχνίδια της! Ξεπέρασε κατά σειρά με αυτό το σκορ τη Φινλανδία, τη Ρωσία, τη μικτή Ισραήλ/Νορβηγία και τη μικτή Γερμανία/Τσεχία.

Finland Open_AMEA_2019_aponomiΧατζηκυριάκος και Πέρι έπαιξαν μαζί στο διπλό, που αποτελούσε την εκκίνηση σε κάθε ματς. Από κει και πέρα ο 18άχρονος πρωταθλητής είχε νίκη και σε ατομικό παιχνίδι στις αναμετρήσεις με τη Φινλανδία και το Ισραήλ. Στην τελευταία περίπτωση σημείωσε σπουδαία νίκη κόντρα στον Μποπρόφ, που βρίσκεται στο νούμερο 20 του κόσμου με 3-2 σετ. Ο Εμίνοβιτς δεν είχε συμμετοχή.

Το απόγευμα της Κυριακής έγινε η απονομή των επάθλων και τα… επινίκια για τον Χατζηκυριάκο περιλάμβαναν έξοδο για μπύρα με αφορμή τα αυριανά γενέθλια του προπονητή του, αλλά και βόλτα σε κοντινή λίμνη!

Η Ελλάδα είχε παρουσία και στο κομμάτι της διαιτησίας, καθώς η Μαρία Τσίπου από τη Θεσσαλονίκη ήταν επιδιαιτήτρια. Να σημειωθεί επίσης, ότι το τουρνουά ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του Φινλανδού πρωταθλητή επιτραπέζιας αντισφαίρισης Α.Με.Α. Μάτι Λαουνόνεν, ο οποίος έφυγε ξαφνικά από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο. Ήταν 75 ετών και αγωνιζόταν ακόμη!

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics