Breaking News
30 Μαρτίου 2020

Στη σκιά των δραματικών εξελίξεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού η Εκτελεστική Επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) πραγματοποίησε χτες το απόγευμα ένα ακόμα

προγραμματισμένο μίτινγκ προκειμένου να συζητήσει περαιτέρω τις επιπτώσεις του COVID-19 στο διεθνές αγωνιστικό της πρόγραμμα. Η βασική είδηση είναι ότι λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας η I.T.T.F. μεγαλώνει το χρονικό διάστημα της αναστολής αγώνων της. Ανακοίνωσε επίσημα ότι αναβάλει μέχρι τις 30 Ιουνίου 2020 όλες τις αγωνιστικές εκδηλώσεις, όπως και κάθε άλλη δραστηριότητά της, που περιλαμβάνει ταξίδια. Ως εκ τούτου αναβάλλεται για δεύτερη φορά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών. Κανονικά θα είχε τελειώσει… χτες στο Μπουσάν της Κορέας. Εξαιτίας της πανδημίας είχε μετατεθεί για τον Ιούνιο (21-28/06) και τώρα θ’ αναζητηθούν νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του. Επίσης, η κορυφαία αρχή του ολυμπιακού αθλήματος τόνισε ότι θα τακτοποιήσει την εκκρεμότητα με τους τρόπους πρόκρισης στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση για το χρονικό διάστημα τέλεσης των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ αποφάσισε να «παγώσει» τους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης.

Να δούμε αναλυτικά το ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της I.T.T.F.:

«Λόγω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας που προκάλεσε η πανδημία COVID-19 και της αναβολής των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020, η εκτελεστική επιτροπή της I.T.T.F. κατέληξε στις ακόλουθες αποφάσεις:

# Αναστολή όλων των προγραμματισμένων αγωνιστικών events και δραστηριοτήτων της I.T.T.F., που περιλαμβάνουν διεθνείς μετακινήσεις έως τις 30 Ιουνίου 2020.

# Πρόταση νέων ημερομηνιών για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού 2020, ώστε ν’ ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

# «Πάγωμα» των ITTF Ranking lists στον Μάρτιο του 2020. Περαιτέρω αξιολόγηση όλων των επιδράσεων, που σχετίζονται με την αναβολή αγώνων, ταξιδιωτικών περιορισμών και άλλων προβλημάτων στο πρόγραμμα (σ.σ. για παράδειγμα το όπεν της Πολωνίας άρχισε και διακόπηκε) και δυνατότητα λήψης περαιτέρω αποφάσεων για πιθανές απαραίτητες προσαρμογές.

# Οι ρυθμίσεις σχετικά με τους τρόπους πρόκρισης για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 (σ.σ. ομάδες και αθλητές, που είχαν ήδη πάρει την πρόκριση διατηρούν το προνόμιο σύμφωνα και με δήλωση του προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ) θα τακτοποιηθούν μετά την απόφαση για τις ημερομηνίες των Αγώνων το 2021.

# Η I.T.T.F. εργάστηκε επίσης σκληρά για να διαχειριστεί τα οικονομικά του 2020 με την Εκτελεστική Επιτροπή να συμφωνεί στον περιορισμό των εξόδων της και υψηλόβαθμο προσωπικό να λαμβάνει μείωση μισθών. Την ίδια ώρα η I.T.T.F. εξετάζει άλλους τομείς για να μικρύνει το συνολικό κόστος.

Οι παραπάνω αποφάσεις αντικαθιστούν τις αποφάσεις που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της προηγούμενης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της I.T.T.F. στις 16 Μαρτίου 2020. Η δεύτερη σύσκεψη έγινε για να εξεταστεί εκ νέου η διαρκώς μεταβαλλόμενη κατάσταση στο παγκόσμιο στερέωμα.

Η επόμενη τέτοια συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 15 Απριλίου 2020.

Η διεθνής ομοσπονδία έχει εντατικοποιήσει την επικοινωνία με τους αθλητές μέσω της επιτροπής αθλητών της I.T.T.F. και θα συνεχίσει να παρέχει περαιτέρω ενημερώσεις για όλες τις επικείμενες αποφάσεις μπροστά στην πανδημία COVID-19. Θα επιχειρήσει κι ένα γκάλοπ, με ενημερώσεις που θα πηγαίνουν σε όλους τους αθλητές ώστε να διασφαλίζεται ότι οι αποφάσεις αντανακλούν πλήρως τις απόψεις τους».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics