Breaking News
16 Ιουνίου 2021

Ξεκάθαρο αίτημα της ΕΙΟ προς την ΓΓΑ
Βασίλης Μπαλατσός  


Ιστιοπλοΐα: Επανεκκίνηση από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 420 στον Ν. Ο. Παλαιού Φαλήρυ


Με επιστολή της στην Υγειονομική Επιτροπή της ΓΓΑ η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας επισημαίνει ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει να κάνει με τη συμμετοχή ιστιοπλόων σε αγώνες που έχουν προγραμματιστεί σε νησιά και σε απομακρυσμένες περιοχές.

Μετά την ανακοίνωση ότι οι δημόσιες δομές δεν θα κάνουν rapid test, οι διαγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία, όμως, σε κάποιες περιοχές της χώρας δεν υπάρχουν. Γι’ αυτό και η Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της ΕΙΟ ζητά το αυτονόητο, δηλαδή στους αγώνες που δεν υπάρχει δυνατότητα να κάνουν rapid test οι ιστιοπλόοι να χρησιμοποιούν το self test.

Η επιστολή αναφερει τα εξής:
«Προς την Υγειονομική Επιτροπή της Γ.Γ.Α.

Υπόψη κας Σινιόσογλου

Θέμα: Διεξαγωγή SELF TEST.

Αξιότιμοι,

Σε προηγούμενη μας επιστολή είχαμε επισημάνει ότι υπάρχει δυσκολία εκτέλεσης rapid σε περιοχές εκτός του κέντρου (π.χ. νησιά) και είχαμε ζητήσει να μπορούμε να κάνουμε σελφ τεστ τουλάχιστον εκεί που δεν υπάρχει η αντικειμενική δυνατότητα του rapid. Μάλιστα προκειμένου να αποφύγουμε πιθανά κρούσματα fake σελφ είχαμε προτείνει να γίνουν παρουσία του υγειονομικού υπευθύνου του αγώνα.

Πριν «ο αλέκτωρ λαλήσει τρείς» επιβεβαιωθήκαμε αφού ανακοινώθηκε οτι οι δημόσιες δομές πλέον δεν θα κάνουν rapid τεστ, αλλά αυτό θα μπορεί να γίνεται σε ιδιωτικά εργαστήρια, με αποτέλεσμα σε μέρη όπως τα νησιά που δεν υπάρχουν εργαστήρια να μην μπορούν να γίνουν rapid παρά μόνο σελφ τεστ.

Συνεπώς οι προγραμματισμένοι για το τριήμερο ιστιοπλοϊκοί αγώνες σε νησιά βάσει του πρωτοκόλλου θα πρέπει να ακυρωθούν λόγω αδυναμίας πραγματοποίησης rapid.

Προφανώς η Σκόπελος, η Αλόννησος, τα Ψαρά και τα άλλα νησιά του Αιγαίου που δεν διαθέτουν ιδιωτικά εργαστήρια θα πρέπει να εξαιρεθούν.

Είναι κρίμα διότι δεν μας δόθηκε ούτε καν ο χρόνος εξεύρευσης εναλλακτικής λύσης μια και αυτό το θέμα προέκυψε αιφνιδίως, είναι κρίμα διότι προσπαθούμε να κάνουμε ιστιοπλοΐα σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνο στα μεγάλα αστικά κέντρα που έχουμε εναλλακτικές και είναι κρίμα όταν για να μεταβεί κάποιος στα νησιά με ακτοπλοϊκή συγκοινωνία χρειάζεται σελφ, αλλά για έναν οργανωμένο αγώνα που τηρεί όλες τις προδιαγραφές χρειάζεται rapid το οποίο δεν μπορεί να κάνει.

Είναι θερμή παράκληση εγκαίρως να δοθεί η δυνατότητα εστω σε κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις να χρησιμοποιούμε σελφ εκεί που οι αντικειμενικές συνθήκες του rapid δεν το έχουν διαθέσιμο.

Με τιμή

Για την Επιτροπή Ανοικτής Θαλάσσης».
Πηγή: sports3.gr
Διαβάστε επίσης:

Όλα τα ζώδια 16/06

 

ΟΦΗ: Κοντά στην πόρτα της εξόδου ο Βαφέας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics