Breaking News
10 Οκτωβρίου 2018

Μαγειρεύετε το μοσχαράκι σας και με το μύλο τρίβετε από πάνω μαύρο πιπεράκι.

Τι πιο φυσιολογικό. Αν δείτε κάποιον, ωστόσο, να τρίβει μαύρο πιπέρι πάνω από τη μπουγάδα του, μην παραξενευτείτε. Γιατί το μπαχαρικό αυτό έχει και άλλες χρήσεις και μάλιστα πολύ ενδιαφέρουσες.


Τι θα λέγατε αν κάποιος προσπαθούσε να σας πείσει ότι το μαύρο πιπέρι μπορείτε το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα ρούχα σας; Σίγουρα θα τον λέγατε τρελό, ωστόσο, είναι γεγονός ότι το συγκεκριμένο μπαχαρικό έχει και άλλες χρήσεις εκτός από το να κάνει πιο πικάντικα τα φαγητά μας.
Βάλτε το στο πλυντήριο: Τα αγαπημένα σας χρωματιστά πουκάμισα έχουν γίνει θαμπά και βαρετά από τα πολλά πλυσίματα; Την επόμενη φορά, πασπαλίστε τη μπουγάδα σας με ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι πριν εκτελέσετε την πλύση. Τα χρώματα θα ζωντανέψουν, τα ρούχα θα Καθαρίσουν καλύτερα και θα γίνουν πιο φωτεινά.

Καταπολέμηση βήχα και βλεννών:
Με ένα φλιτζάνι ρόφημα από μαύρο πιπέρι και μέλι μπορείτε να καταπραΰνετε τον βήχα και να απαλλαγείτε από τα φλέματα. Πρόκειται για μια θεραπεία ριζωμένη στη Νέα Αγγλία, αλλά και την παραδοσιακή κινεζική ιατρική. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και 2 κουταλιές της σούπας μέλι σε ένα φλιτζάνι. Γεμίστε με βραστό νερό και ανακατέψτε καλά για 15 λεπτά.

Κόψτε το τσιγάρο:
Το 2013 σε μελέτη που δημοσιεύθηκε στο "Journal of Alternative and Complementary Medicine" βρεθεί ότι όταν η νικοτίνη εισπνέεται από τους καπνιστές, η αίσθησή της θυμίζει την γεύση του αιθέριου έλαιου του Mαύρου Πιπεριού. Ταυτόχρονα ένιωσαν αυτό το κάψιμο στο λαιμό η οποία μοιάζει με αυτή του καπνού. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θέλετε να καπνίσετε, βάλτε λίγο έλαιο σε ένα βαμβάκι και μυρίστε το.

Ξεβουλώστε τη μύτη σας:
Το πιπέρι είναι ένα φυσικό αποσυμφορητικό. Περιέχει χημικές ουσίες που ερεθίζουν τις μεμβράνες στη μύτη οι οποίες παράγουν βλέννα και καθαρίζουν τα ιγμόρειά σας. Προσθέστε περίπου πέντε σταγόνες έλαιο μαύρου πιπεριού (σε συνδυασμό με τον ευκάλυπτο γίνεται ακόμα πιο δραστικό) σε βραστό νερό. Μυρίστε το ζεστό μείγμα και ανακουφιστείτε.

Μασάζ για τους μύες:
Αισθάνεστε σφιγμένος μετά από μια σκληρή προπόνηση; Χαλαρώστε τους μύες σας με μασάζ χρησιμοποιώντας έλαιο μαύρου πιπεριού, το οποίο έχει θερμαντική δράση. Αυξάνει τη θερμοκρασία και την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή που θα εφαρμοστεί. Ανακατέψτε δύο σταγόνες έλαιο πιπεριού, τέσσερις δενδρολίβανο και φτιάξτε το καλύτερο καταπραϋντικό. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε δύο σταγόνες έλαιο πιπερόριζας. Εφαρμόστε το απευθείας στο δέρμα και… χαλαρώστε.

Χωνέψτε καλύτερα:
Ένα πιπεράτο γεύμα μπορεί να είναι πιο καλό για το έντερό σας. Το Μαύρο πιπέρι βοηθά την πέψη διεγείροντας την έκκριση υδροχλωρικού οξέος, ένα οξύ του στομάχου που βοηθά στη διάσπαση των τροφών στο στομάχι.

Καθαρίστε στο πρόσωπό σας:
Το μαύρο πιπέρι έχει αντιβακτηριακές και αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βοηθούν στον καθαρισμό του δέρματος. Επίσης αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος, η οποία βοηθά να φέρει μια ήπια θερμότητα στο δέρμα που ανοίγει τους πόρους και επιτρέπει ένα βαθύτερο καθαρισμό. Η υφή του πιπεριού που επίσης κάνει απολέπιση. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε ένα φλιτζάνι ζάχαρη, 1/2 φλιτζάνι λάδι άοσμο, 6 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού, και μια πρέζα πιπέρι.

Σε πληγές:
Κάποιοι θεραπευτές θεωρούν ότι το μαύρο πιπέρι έχει τη δυνατότητα να κλείνει πληγές και αμυχές. Η αλήθεια είναι ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες και επίσης φαίνεται να κάνει πήξη του αίματος, σταματώντας την αιμορραγία. Ο θρύλος λέει ότι το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στρατιώτες που χρησιμοποιούνται μαύρο πιπέρι στο πεδίο της μάχης. Θα πρέπει να πούμε, πάντως ότι σε περιπτώσεις σοβαρών κοψιμάτων και πληγών βαθιών, πρέπει να ζητάτε ιατρική βοήθεια.
itrofi.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics