Breaking News
04 Νοεμβρίου 2018

Η επιλογή του σωστού προγράμματος διατροφής παίζει βασικό ρόλο στην προσπάθεια να χάσετε περιττά κιλά.

Για να φτάσετε στο επιθυμητό αποτέλεσμα είναι πολύ σημαντικό να ελέγχετε τις ποσότητες των θερμίδων που καταναλώνετε αλλά και την ποιότητά τους.

Η συνιστώμενη πρόσληψη θερμίδων εξαρτάται από μια ποικιλία παραγόντων – το ύψος, την ηλικία, το φύλο, το μέγεθος, τον τρόπο ζωής, κλπ. Στις ΗΠΑ η συνιστώμενη ποσότητα θερμίδων που μπορεί ημερησίως να προσλαμβάνει ένας άνδρας είναι 2.700 και οι γυναίκες 2.200.

Αν κάποιοι από εσάς ξεπερνάτε την συνιστώμενη ποσότητα θερμίδων, θα πρέπει να αλλάξετε διατροφικές συνήθειες και να κάνετε κάποιες αλλαγές στην καθημερινή σας ρουτίνα.

Ακολουθούν τρόποι για να περιορίσετε τις θερμίδες και να χάσετε περιττό βάρος:

Προσθέστε ποικιλία λαχανικών στο γεύμα σας
Είτε πρόκειται για αμυλούχα λαχανικά (κολοκύθια, πατάτες), είτε για εκείνα που δεν έχουν μεγάλη ποσότητα σε άμυλο, όλα είναι καλοδεχούμενα. Με αυτά παίρνετε περισσότερες φυτικές ίνες που σας κάνουν να αισθάνεστε χορτασμένοι πιο γρήγορα και έτσι καταναλώνετε μικρότερες ποσότητες φαγητού και λιγότερες θερμίδες. Επίσης οι φυτικές ίνες συμβάλουν στην αποτοξίνωση του οργανισμού και αποτελούν πλούσια πηγή ενέργειας.

Επιλέξτε ωμά λαχανικά ως σνακ
Όταν νιώθετε μια λιγούρα συχνά καταφεύγετε σε σνακ με μεγάλη ποσότητα ζάχαρης που μόνο καλό δεν κάνουν στην υγεία σας. Μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με αγγούρι, σέλινο ή μικρές ντομάτες τα οποία θα φυλάσσετε στο ψυγείο και θα τα καναναλώνετε όταν θέλετε να φάτε κάτι γρήγορο.



Επιλέξτε φρούτα χωρίς πολλή ζάχαρη
Επιλέξτε χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη θρεπτικά φρούτα, όπως γκρέιπφρουτ, πράσινα μήλα, αβοκάντο και μούρα. Τα φρούτα αυτά θα βοηθήσουν μεταξύ άλλων στην ανάπτυξη καλών βακτηρίων στο έντερο.

Αντικαταστήστε το αλκοόλ και τα ζαχαρούχα ροφήματα με ανθρακούχο νερό
Το ανθρακούχο νερό έχει λιγότερο νάτριο από την σόδα και παράλληλα διαθέτει ανόργανα άλατα που βοηθούν να νιώθετε χορτάτοι.

Πιείτε πράσινο λιποδιαλυτικό τσάι
Εχει παρατηρηθεί πως το πράσινο τσάι μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης και τα τριγλυκερίδια. Επίσης έχει καλύτερα αποτελέσματα από αρκετά συμπληρώματα που λαμβάνονται για την απώλεια βάρους.

Ετοιμάστε θρεπτικά γεύματα για όλη την εβδομάδα
Μαγειρέψτε μια μεγάλη μερίδα από γεύματα πλούσια σε υδατάνθρακες, λίπη και πρωτεΐνες και μοιράστε τα σε μερίδες τις οποίες θα καταναλώσετε μέσα στην εβδομάδα. Το ριζότο με κόκκινο ρύζι και λαχανικά είναι μια καλή πρόταση.

Προσθέστε σπόρους chia στα smoothies
Oι σπόροι αυτοί σας χορταίνουν γρήγορα και έτσι δεν επιθυμείτε την κατανάλωση επιπλέον θερμίδων. Είναι χαμηλοί σε θερμίδες και αποτελούν μια πλούσια πηγή ενέργειας.

Φάτε 5 κουταλιές από το αγαπημένο σας επιδόρπιο
Απολαύστε το αγαπημένο σας γλυκό με μέτρο. 5 μεγάλες κουταλιές αρκούν για να ικανοποιήσετε την ανάγκη για κάτι γλυκό χωρίς να το παρακάνετε.

Προγραμματίστε 8 ώρες ποιοτικού ύπνου
Μελέτες έχουν δείξει πως την επόμενη ημέρα ενός κακού ύπνου μπορούμε να φάμε 385 θερμίδες παραπάνω από το συνηθισμένο. Όταν νιώθουμε κόπωση συνήθως τρώμε περισσότερο για να πάρουμε ενέργεια. Κοιμηθήτε τουλάχιστον 7-8 ώρες το βράδυ και βρείτε λίγο χρόνο για ξεκούραση μέσα στην ημέρα.
runnfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics