Breaking News
20 Απριλίου 2019

Η άνοιξη είναι εδώ με τον καιρό να μας κάνει σκαμπανεβασματα και τις διατροφικές …αμαρτίες του χειμώνα να έχουν περάσει.

 Επιλέξτε αυτές τις θρεπτικές εποχικές τροφές, συνδυάστε τις με κάποιες άλλες αποδεδειγμένα αποτελεσματικές που είναι διαθέσιμες όλο το χρόνο και υποδεχθείτε το καλοκαίρι που πλησιάζει με λιγότερα κιλά και ανανεωμένη διάθεση.


Τα οφέλη της κατανάλωσης των εποχικών φρούτων και λαχανικών είναι διπλά: είναι απόλυτα φρέσκα και στις περισσότερες περιπτώσεις καλλιεργημένα τοπικά, πράγμα που σημαίνει ότι είναι και σε οικονομική τιμή. Βάλτε στο καθημερινό σας διαιτολόγιο όσα περισσότερα μπορείτε από αυτά που σας προτείνουμε παρακάτω και χάσετε με υγιεινό τρόπο τα παραπανίσια κιλά του χειμώνα.

Ραπανάκια
Το λαμπερό κόκκινο χρώμα τους είναι κάτι περισσότερο από απλώς διακοσμητικό. Οι ανθοκυανίνες που περιέχουν έχει αποδειχθεί ότι καίνε το λίπος και μειώνουν τον κίνδυνο διαβήτη, τη χοληστερόλη, την αντίσταση στην ινσουλίνη και τη φλεγμονή.

Σπαράγγια
Είναι πλούσια σε ασβέστιο, χαλκό, φολικό οξύ και σίδηρο, αλλά και βιταμίνες A, C, E, K και B6. Έχουν διουρητική δράση και βοηθούν στην απομάκρυνση των τοξινών από τον οργανισμό. Οι διαλυτές και αδιάλυτες ίνες που περιέχουν σας κρατούν χορτάτους περισσότερη ώρα. Με μόνο 27 θερμίδες ανά φλιτζάνι και τρία γραμμάρια πρωτεΐνης, είναι ένα λαχανικό που μπορείτε να απολαύσετε με μηδενική ενοχή.

Βερίκοκα
Τα βερίκοκα, τα βρίσκουμε από τα τέλη Απριλίου έως τα μέσα Ιουλίου , είναι πλούσια σε κάλιο, βιταμίνη C και Α και έχουν 3 γρ. ινών και μόνο 79 θερμίδες ανά φλιτζάνι.

Αρακάς
Γεμάτος με μια εκπληκτική ποσότητα πρωτεΐνης - 9 γραμμάρια ανά φλιτζάνι αλλά και αρκετές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, είναι ένα θρεπτικό χρυσωρυχείο.

Φράουλες
Εξαιρετική επιλογή για το κάψιμο του λίπους και την ανοιξιάτικη δίαιτά σας. Με μόνο 50 θερμίδες ανά φλιτζάνι, παρέχουν επίσης 3 γραμμάρια ινών και βιταμίνη C που αυξάνει το μεταβολισμό.

Γαρίδες
Ενώ τα ψάρια προτιμώνται πάντα στην απώλεια βάρους, μην παραβλέπετε τα οστρακοειδή που παραγκωνίζονται συχνά από το σολομό ή τον τόνο. 85 γρ. γαρίδες στον ατμό περιέχουν μόνο 84 θερμίδες και 17 γρ. πρωτεΐνης και είναι εξαιρετική πηγή του αντιοξειδωτικού και καρδιοπροστατευτικού σεληνίου αλλά και ω-3 λιπαρών. Αποφύγετέ τις μόνο αν έχετε θέμα με την χοληστερόλη σας.

Γιαούρτι
Καθώς ο καιρός ζεσταίνει, ένα δροσερό μπολ με γιαούρτι συνδυασμένο με λίγη βρώμη και μούρα ή φράουλες είναι ένα δροσιστικό πρωινό που θα σας κρατήσει χορτάτους. Πλούσιο σε κάλιο, πρωτεΐνη, ψευδάργυρο και βιταμίνες Β6 και Β12, είναι ένα τέλειο σνακ που βοηθά στην απώλεια βάρους.

Ζυμαρικά ολικής άλεσης
Απολαύστε τα αλλά με υγιεινό τρόπο. Συνδυάστε τα με λίγα σοταρισμένα σπαράγγια ή σπανάκι, ακόμη και με λίγες ψητές γαρίδες. Μας προσφέρουν βιταμίνες Β, χαλκό, σελήνιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και φυσικά ίνες και αποτελούν στη σωστή ποσότητα ένα ισορροπημένο γεύμα.

Ψητές πατάτες
Απενοχοποιήστε τις και απολαύστε τις, καθώς μια μεσαίου μεγέθους ψημένη πατάτα έχει περίπου 110 θερμίδες, περιέχει το κάλιο και τις ίνες που είναι επωφελείς για τη μείωση της αρτηριακής πίεσης αλλά και βιταμίνες Β6 και C που προάγουν τη λειτουργία του εγκεφάλου. Απλά επιλέξετε υγιεινές γαρνιτούρες.

Αυγά
Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από την πρωτεΐνη του αυγού για να ενεργοποιήσετε τον οργανισμό σας. Μελέτη έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν δύο αυγά στο πρωινό τους ακολουθώντας μια δίαιτα με χαμηλότερες θερμίδες έχασαν κατά 65% περισσότερο βάρος και μείωσαν την περιφέρεια της μέσης κατά 34%, σε σύγκριση με όσους κατανάλωναν υδατάνθρακες. Συνδυάστε τα με άλλες σούπερ-τροφές, όπως τα σπαράγγια, τα κολοκυθάκια και τις ντομάτες.

Τσάι ιβίσκου
Τα φλαβονοειδή που περιέχει εξουδετερώνουν το φούσκωμα, ρυθμίζοντας τον τρόπο που η αλδοστερόνη, η ορμόνη που ρυθμίζει την ισορροπία νερού και ηλεκτρολυτών, επηρεάζει το σώμα.

Κεράσια
Εξαιρετικό σνακ χαμηλών θερμίδων, πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση και ισχυρά αντιοξειδωτικά που ενισχύουν την ανοσία και την καταπολέμηση των βλαβερών ελεύθερων ριζών που επιβραδύνουν, εκτός άλλων, και την απώλεια βάρους.

Τοματίνια
Πλούσια σε νερό και με λίγες θερμίδες είναι εξαιρετικά σε σαλάτες, σε συνταγές ή οποτεδήποτε χρειάζεστε ένα σνακ.

Αγγούρια
Στην εποχή τους από αργά την άνοιξη, τα αγγούρια είναι η τέλεια διαιτητική τροφή. Χαμηλά σε θερμίδες και γεμάτα με νερό, περιέχουν θείο και πυρίτιο, τα οποία μπορούν να λειτουργήσουν ως φυσικά διουρητικά. Προσθέστε τα σε σάντουιτς και σαλάτες ή γεμίστε τα με τόνο από κονσέρβα και μυρωδικά.

Μελιτζάνες
Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε διαιτητικές ίνες, κάλιο, μαγγάνιο, χαλκό, θειαμίνη, βιταμίνη Β6, φυλλικό οξύ, μαγνήσιο και νιασίνη που συμβάλλουν στην καύση των πρωτεϊνών, των λιπών και των υδατανθράκων για ενέργεια του οργανισμού.

Σπανάκι
Πλούσιο σε πρωτεΐνες που χτίζουν μυς, κορεσμένες ίνες και βιταμίνες Α, C και K, το σπανάκι είναι ένα από τα πιο υγιεινά πράσινα λαχανικά. Περιέχει επίσης ισχυρές ενώσεις καταστολής της όρεξης που ονομάζονται θυλακοειδή.

Αγκινάρες
Μια μαγειρεμένη μεσαία αγκινάρα περιέχει 10,7 γρ. ινών και είναι από τις καλύτερες διαιτητικές τροφές.

Τσάι από τσουκνίδα
Ισχυρό διουρητικό που βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από τις τοξίνες μετά από ένα χειμώνα γεμάτο με λιπαρά γεύματα.

Κόκκινο μαρούλι
Φάτε όσο θέλετε!. Ένα φλιτζάνι έχει μόνο 4 θερμίδες και είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α και Κ. Συνδυάστε τα φύλλα του με λίγα υγιή λιπαρά όπως το αβοκάντο για να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να απορροφήσει τις λιποδιαλυτές βιταμίνες.

Κάρδαμο
Αυτό το μικροσκοπικό βότανο είναι μια βόμβα βιταμινών και μετάλλων και ο σύμμαχός σας για μια επίπεδη κοιλιά. Περιέχει μόνο 2 θερμίδες ανά μισό φλιτζάνι και μπορείτε να το προσθέσετε σε σαλάτες, σούπες ή smoothies.

Παπάγια
Η παπάγια είναι γνωστή για το ένζυμο που συμβάλλει στην πέψη, την παπαΐνη, που αντιμετωπίζει τα ενοχλητικά φουσκώματα, καταπολεμά τις φλεγμονές και βοηθά τη γαστρεντερική οδό να διασπάσει τις πρωτεΐνες. Η μεγάλη της περιεκτικότητα σε ίνες προσφέρει αίσθημα κορεσμού που διαρκεί.

Λαχανάκια Βρυξελλών
Προσθέστε λαχανάκια Βρυξελλών στο εβδομαδιαίο διαιτολόγιό σας και θα δείτε να μειώνεται η περίμετρος της μέσης σας σε ελάχιστο χρόνο. Μόνο ένα φλιτζάνι λαχανάκια Βρυξελλών περιέχει πάνω από 3 γραμμάρια ινών και αρκετή βιταμίνη C.

Γογγύλια
Με εντυπωσιακό θρεπτικό προφίλ, ιδιαίτερα φυτικές ίνες που θα σας βοηθήσουν να παραμείνετε χορτάτοι ενώ, παράλληλα, ρυθμίζει το πεπτικό σας σύστημα. Αντικαθιστούν επάξια τις πατάτες με λιγότερες θερμίδες και υδατάνθρακες.

Κουνουπίδι
Αντικαταστήστε το ρύζι με αυτό το σούπερ λαχανικό που αποτελεί από τις καλύτερες πηγές για την απώλεια βάρους. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και ως βάση της σπιτικής σας πίτσας στη θέση της ζύμης!

Αμύγδαλα
Πλούσια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών, τα οποία έχουν αποδειχθεί ότι συμβάλλουν στη μείωση του κινδύνου καρδιακών παθήσεων μειώνοντας τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Έρευνες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν μια χούφτα αμύγδαλα την ημέρα τείνουν να έχουν πιο υγιές σωματικό βάρος και να ζουν περισσότερο από τους ανθρώπους που δεν το κάνουν.

Πιπεριές
Με μόνο 35 θερμίδες περίπου η καθεμιά, προσφέρουν έναν πλούτο θρεπτικών συστατικών. Προσθέστε τις σε ζυμαρικά ολικής, μαζί με τυρί χαμηλών λιπαρών, τοματίνια και ελαιόλαδο και απολαύστε χωρίς ενοχές.

Ανανάς
Ανακουφίζει από τα φουσκώματα και ενισχύει την πέψη. Προσθέστε τον σε smoothies και σαλάτες ή απλά απολαύστε τον μόνο του ως ένα τέλειο σνακ.

Βρώμη
Από όλα τα δημητριακά, η βρώμη αξίζει τον τίτλο του "superfood" καθώς είναι πλούσια σε πολύτιμα θρεπτικά συστατικά. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα μπολ με βρώμη και φρούτα και δείτε τον μεταβολισμό σας να απογειώνεται. Οι φυτικές ίνες και οι υγιείς υδατάνθρακες που περιέχει συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού για μεγάλο χρονικό διάστημα, διατηρώντας παράλληλα το σάκχαρό σας σε σωστά επίπεδα και αυξάνοντας την ενέργειά σας κατακόρυφα.

Πηγή: itrofi

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics