Breaking News
30 Ιουνίου 2019

Ανάμεσα στα άλλα που μπορεί να κάνει κάποιος για να ενισχύσει την μνήμη του και γενικότερα να «φρεσκάρει» τον νου του, είναι να τρέχει ξυπόλυτος.

Αυτό είναι το -κάπως απρόσμενο- συμπέρασμα μιας μικρής αμερικανικής επιστημονικής έρευνας.

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βόρειας Φλόριντα, με επικεφαλής τον Ρος Αλλογουέι του Τμήματος Ψυχολογίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Perceptual and Motor Skills«, πειραματίσθηκαν με 72 εθελοντές, ηλικίας 18 έως 44 ετών, που έτρεξαν επί 16 λεπτά τόσο με παπούτσια όσο και ξυπόλυτοι.

Τι έδειξαν τα τεστ
Τα τεστ που ακολούθησαν, έδειξαν ότι οι ξυπόλυτοι δρομείς είχαν κατά μέσο όρο 16% καλύτερες επιδόσεις στη λεγόμενη εργαζόμενη ή ενεργό μνήμη, δηλαδή στην ικανότητα να συγκρατούν και να ανακαλούν πληροφορίες, σε σχέση με τους… παπουτσωμένους.



runnfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics