Breaking News
11 Φεβρουαρίου 2020

Τα κρυολογήματα και η γρίπη, χρειάζονται καλό φαγητό και τη σωστή αγωγή. Υπάρχουν, όμως, κάποιες τροφές που με τα συστάτικά τους, δεν μας βοηθούν να ξεπεράσουμε το πρόβλημα. 

Τα κρυολογήματα και η γρίπη, χρειάζονται καλό φαγητό και τη σωστή αγωγή. Υπάρχουν, όμως, κάποιες τροφές που με τα συστάτικά τους, δεν μας βοηθούν να ξεπεράσουμε το πρόβλημα.
Ποια υγιεινά όμως τρόφιμα είναι αυτά και τι πρέπει να τρώτε όταν δεν νιώθετε και πολύ καλά;
Όταν έχετε ένα κρύωμα, γρίπη ή πυρετόΑποφύγετε: ΣπανάκιΗ ισταμίνη είναι μια χημική ουσία που παράγεται στο σώμα και η απελευθέρωσή της προκαλεί συμπτώματα αλλεργίας, αλλά βρίσκεται επίσης και σε πολλά τρόφιμα. Κι ενώ κάποια τρόφιμα δεν είναι υψηλά σε ισταμίνη, θεωρούνται ότι απελευθερώνουν την ουσία αυτή. «Διεγείρουν τα ιστοκύτταρα, για να απελευθερώσουν ισταμίνη και να ενεργοποιήσουν μια φλεγμονώδη αντίδραση» δήλωσε η γιατρός Ρενέ Βελενστάιν. «Αυτή η αντίδραση μπορεί να επιδεινώσει ακόμη περισσότερο τη συμφόρηση, την κούραση και άλλα συμπτώματα που συνδέονται με το κρυολόγημα ή τη γρίπη». Εκτός από το σπανάκι, άλλες ουσίες είναι οι φράουλες, οι ντομάτες και τα εσπεριδοειδή (μεταξύ άλλων).
Αποφύγετε: Ξηρούς καρπούςΤα καρύδια περιέχουν σημαντικά θρεπτικά συστατικά για να βοηθήσουν τον οργανισμό να καταπολεμήσει τις λοιμώξεις, όπως ο ψευδάργυρος και η βιταμίνη Ε. Αλλά ίσως, είναι προτιμότερο να μην τα καταναλώσετε κατά την διάρκεια των αρχικών σταδίων μιας νόσου, ειδικά εάν σας πονάει το στομάχι σας ή έχετε πυρετό. Επειδή οι ξηροί καρποί είναι υψηλοί σε υγιή λίπη, το σώμα σας θα πρέπει να εργαστεί σκληρότερα για να τα αφομοιώσει. Αυτό θα μπορούσε να σας προκαλέσει ανακατωσούρες.
Αποφύγετε: ΜπρόκολοΕνώ το μπρόκολο είναι αρκετά ευεργετικό, καθώς περιέχει θρεπτικά συστατικά που ενισχύουν την ανοσία, όπως οι βιταμίνες Α και C, είναι επίσης υψηλό σε φυτικές ίνες, οι οποίες είναι δύσκολο να αφομοιωθούν όταν είστε άρρωστος» δήλωσε ο Μαχμούντ Γκανούμ, συγγραφέας του βιβλίου «Total Gut Balance». Για να αποφύγετε την ερεθιστικότητα του στομάχου σας, προτιμήστε τρόφιμα που είναι χαμηλότερα σε φυτικές ίνες και πιο εύπεπτα ώστε το σώμα σας να μπορεί να εστιάσει την προσοχή του στην αντιμετώπιση της λοίμωξης.

runnfun.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics