Breaking News
27 Μαΐου 2020

Η αβεβαιότητα παραμένει και στην επιτραπέζια αντισφαίριση για το πότε ακριβώς και με ποιες συνθήκες θα επαναρχίσουν οι διεθνείς διοργανώσεις,

ωστόσο η πανδημία του Covid-19 δεν έχει φέρει (τουλάχιστον προς το παρόν) αλλαγές πλάνων σε όλα τα events της χρονιάς. Υπάρχουν ημερομηνίες αγώνων, που παραμένουν άθικτες, προφανέστατα επειδή είναι πιο βαθιά στο 2020 και δεν χρειάζονται ακόμη σκέψεις για αναβολή. Μέσα σε αυτά τα γεγονότα συμπεριλαμβάνονται οι πρώτοι αγώνες για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού 2021. Η Ελλάδα θα πάρει μέρος στα γκρουπ του επιπέδου Α στους άνδρες (είναι η 1η κατηγορία), στα γκρουπ του επιπέδου Β στις γυναίκες (2η κατηγορία) και μετά την κλήρωση, που από καιρό είναι γνωστή, έχει προκύψει και η σειρά των πρώτων αναμετρήσεων. Η διοργάνωση αρχίζει στις 13 Οκτωβρίου, εκτός βέβαια αν η υγειονομική κρίση φέρει νέες αναβολές στο άθλημα.

Η εθνική μας ομάδα των ανδρών βρίσκεται στο 4ο γκρουπ με την Αυστρία (επικεφαλής) και τη Δανία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης, κάνει πρεμιέρα την Τρίτη 13 Οκτωβρίου απέναντι στην Αυστρία. Η συνάντηση έχει οριστεί να γίνει στη χώρα της κεντρικής Ευρώπης, ωστόσο οι Αυστριακοί έχουν ζητήσει από την Ελλάδα αλλαγή έδρας. Την ίδια μέρα και πάντα για το στάδιο 1 των προκριματικών φιλοξενούν και αγώνα της εθνικής τους ομάδας των γυναικών και προτιμούν να μην έχουν παράλληλα δύο ματς σε δικό τους έδαφος. Ανεπίσημα η ελληνική πλευρά έχει δείξει ότι είναι θετική στο αίτημα (πάντα για τις 13/10), αλλά τίποτα δεν έχει φιξαριστεί ακόμη.

Το ματς με τη Δανία θα είναι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του γκρουπ κι έχει προγραμματιστεί για τις 8 Δεκεμβρίου στην Ελλάδα. Οι ρεβάνς θα διεξαχθούν το 2021. Ημερομηνίες δεν έχουν δοθεί ακόμη, πάντως η εθνική μας θ’ αντιμετωπίσει ξανά πρώτα την Αυστρία κι έπειτα τη Δανία. Θυμίζουμε ότι το σύστημα διεξαγωγής στο επίπεδο Α προβλέπει παιχνίδια μέσα-έξω σε δύο γύρους και οι δύο πρώτες ομάδες των συνολικά έξι ομίλων εξασφαλίζουν την πρόκριση για τα τελικά της Ρουμανίας.

Στις γυναίκες και το επίπεδο Β το εθνικό μας συγκρότημα θ’ αγωνιστεί στο 5ο γκρουπ με τη Σλοβενία (επικεφαλής) και την Εσθονία. Εδώ ο τρόπος διεξαγωγής διαφέρει. Το στάδιο 1 των προκριματικών θα γίνει συγκεντρωτικά σ’ ένα μέρος για κάθε γκρουπ και όχι σε έδρες. Επίσης, οι χώρες θα κοντραριστούν μία φορά με το σύστημα «ένας προς όλους». Η 1η και η 2η ομάδα από κάθε γκρουπ θα περάσουν στο επόμενο προκριματικό στάδιο. Θα σχηματιστούν νέα γκρουπ, μαζί με τις ομάδες, που θα έχουν τερματίσει 3ες στα γκρουπ του επίπεδου Α και θα παίξουν πάλι συγκεντρωτικά σ’ ένα γυμναστήριο μεταξύ τους για 11 εναπομείναντα εισιτήρια της τελικής φάσης. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, που έχει ανακοινωθεί, η Ελλάδα θ’ αντιμετωπίσει τη Σλοβενία το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (στις 19:00 τοπική ώρα) και την Εσθονία την Κυριακή 18 Οκτωβρίου (στις 11:00 τοπική ώρα). Έχουν ακουστεί χώρες, που θα φιλοξενήσουν αγώνες (π.χ. Φινλανδία), αλλά τίποτα δεν θεωρείται οριστικό ακόμη.

* Κανονικά συνεχίζουν και αυτή τη βδομάδα τη λειτουργία τους τα σωματεία, που μπόρεσαν να επαναρχίσουν προπονήσεις από τη β’ φάση της άθλησης, όπως προβλέπει και η επικαιροποιημένη Κοινή Υπουργική Απόφαση. «Επιτρέπεται η λειτουργία όλων των κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων και κολυμβητηρίων και η χρήση τους για την κάλυψη αναγκών προπόνησης αποκλειστικά και μόνον από αθλητές σωματείων ηλικίας δεκατριών (13) ετών και άνω (γεννημένους έως και 31.12.2007)», αναφέρει μεταξύ άλλων η τελευταία ΚΥΑ.

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics